sladoledi iz Lidla ali Hoferja?
Nihče ne oporeka, da so ti sladoledi dobri. So pa dragi kot žafran. S kakšno Planico jih ne moreš primerjat, pa še z marsikaterim drugimtudi ne, s Hofer/Lidlovimi so pa primerljivi. Da, so boljši, ampak za kakšno ceno? Če izbiram med cenami za 1l sladoleda med 1,69 in med 6€, potem je jasno, kaj bo izbral nekdo, ki ima vsaj kakšen kliker v glavi. Saj si privoščiš kdaj tudi tistega za 6€, ob kakšni priložnosti, za vsakodnevno porabo pa uživaš v Lidlovem orehu.
Mislm, a cena odraža kvaliteto? halooo????
če bi pogledali, kje so ti sladoledi narejeni…….
A Nutella kupljena npr. v mercatorju (ki je mimogrede narejena na Poljskem), je potem, ker ima ime, pa ceno, boljša od npr. nekih Viki krem in ostalih namazov???
A če kupite znamko, tud pogledate, kje je narejeno, ali sta ime in cena dovolj dobro zagotovilo??
P.S. ta post se ne nanaša samo na sladolede, ampak tudi na druge proizvode….
Mislm, a cena odraža kvaliteto? halooo????
če bi pogledali, kje so ti sladoledi narejeni…….
A Nutella kupljena npr. v mercatorju (ki je mimogrede narejena na Poljskem), je potem, ker ima ime, pa ceno, boljša od npr. nekih Viki krem in ostalih namazov???
A če kupite znamko, tud pogledate, kje je narejeno, ali sta ime in cena dovolj dobro zagotovilo??
P.S. ta post se ne nanaša samo na sladolede, ampak tudi na druge proizvode….[/quote]
Nutela kjerkoli je narejena, je boljša od Viki kreme.
Ni pa Poljska Nutela nič boljša od lešnikove kreme iz Lidla ali Hoferja. Zato je pa “original” prepoznavno boljši od vseh naštetih. Ampak spet, plačati 1,09€ ali skoraj 3€? Odločitev vsakega posameznika.
No carte d’or je po okusu res dober. Pravzaprav so vsi sladoledi od Algide odlični. Nikakor jih pa ni za primerjat s kvaliteto. Tej sladoledi mleka ne vidijo niti od daleč. Narejeni so iz mleka v prahu (preberite sestavo mlek v prahu) za razliko od nekaterih poceni sladoledoledov ne prestižnih znamk. Med njimi je tudi en sladoled iz hoferja.
Ko pa že tako pametuješ….movenpick dela sladoled za hofer.
Saj pa viki krema je tud znamka in je tud zelo dobra.
In ja Nutella (pa če tudi poljska) je dost boljša od podobnih namazov iz Hoferja. Pa pač kupiš nemško (jo imajo v Mullerju). Valda, da pogledam kje je narejeno (predvsem pa sestavine!).
Jaz hočem samo povedat, da se tukaj hofer in lidl samo hvali, vse je najboljše in oh in sploh. ostalo (znamke), ki pač so dražje pa so vedno vse zanič oz. slabšega okusa.
In ja, se strinjam cena vedno ni merilo kvalitete. Tako kot tudi vse ni boljše samo zato, ker pač je ceneje. Se mi zdi, da je predvsem obratno, pri tistih ki kupujejo na veliko v hoferju in lidlu cena edino merilo.
Mislim meni je itak vseeno, kje in kaj kupujete. Samo potem ni treba napadat ljudi (jih po možnosti še zmerjat), ki pač kupujejo znamke, da itak je vse enako in enakega okusa.
Dandanes je že prav težko najti dober sladoled! Sladoledi od Carte D’or. Imel sem Carte D’or ananasov sorbet – tako sladko, da je praktično skoraj neužitno, pojedel sem ga ene 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ostalo sem zabrisal v smeti. Carte D’or sladoled z okusom muffinov je tudi tako povprečen, da je res daaaaaaaleč od tega, da bi lahko rekel, da je dober. Carte D’or sladoled z okusom Swarcwaldske torte (zapis verjetno ni najbolj točen) mi je bil še najboljši ampak zaradi splošne razočaranosti nad temi sladoledi ga ne kupujem več. Planica mi je dobra vendar je ne kupujem več od trenutka ko sem nadnu pkunge prebral koliko Ejev zmečejo vanj! Oglejte si, pa dvomim, da jo boste še kdaj jedli!!! Sicer pa glede na to kakšne lepe rdeče barve je jagoda, je to hitro opazno. Poskusil sem še Premium višnjo od Ljubljanskih mlekarn – nad tem sladoledom sem bil pa res tako razočaran, da sem ga polovico zabrisal v smeti (Ejev spe malo morje in slika na pakungi in vsebina se tako razlikujeta, da čovek mislil, da je govora o različnih sladoledih). Poskusil sem še en sladoled od Hoferja – Premium jagoda vendar je bila preveč sladka (kot da bi jedel sladko smetano s še dodanim sladkorjem in okusom jagode!), je bil pa plus, da ni bilo toliko Ejev kot v slovenskih proizvodih. Od Lidla sladoledi so še kar ok, vendar jih ne kupujem, ker Lidl pač ni trgovina v katero bi zahajal pogosto. Sem pa trenutno najbolj navdušen na Spar Premium sladoledi – Macadami ter Vanillia in karamela (z orehi). Oba sladoleda sta zelo sladka ampak tudi izjemno dobra tko poskusite. Carte D’or zadeve se lahko pred njima skrijejo! Pa še kar nasitna sta tako da ju imaš po parih žličkah dovolj (ne tako kot Planica, ki jo lahko na dan požreš 2 litra :PPPP).
Saj Gorenjka tudi dela čokolado za Tuš pa zato se ni isto dobra,kot prava Gorenjka…ampak za Gorenjko jaz dam res tudi 3,4,5 E medtem ko za en sladoled nebi dajala 6,7,8 E…Kupim ga v Lidlu,tistega za 99 c ali pa v Hofru,ko se mi zalusta boljsega sladoleda grem v bljizno slaščičarno,kjer imajo najboljsega….
Meni so predvsem večina sladoledov vsaj ene 5 x presladka in jih ne kupujem. Največkrat naredim sladoled sama, vsaj vem, kaj jem. pa verjetno me še precej ceneje pride, ker sranja za 1¸€ za kilo nismo nikoli kupovali. Meni zdrava pamet da, za za en eur ne moreš dobiti kilo kvalitetnega OSNOVNEGA živila, kaj šele kaj bolj “sestavljenega”, kot je npr. sladoled.
Forum je zaprt za komentiranje.