sok iz zelene
Če ima kdo izkušnje s tem sokom, ki ga narediš sam iz listov gomoljne zelene in petršilja naj mi prosim pove ali se dodaja še kaj oziroma kakšen okus sploh ima tak sok? Se dodaja tudi limonin sok ali kakšno olje mogoče? Baje je sam sok zelo zdravilen za marsikatero zdravstveno težavo in deluje prečiščevalno in diuretično.
Sem ga na tešče zjutraj spila kar s težavo in verjetno bo boljše, če skombiniram še s kakšnim sadjem, da ne bo samo zelena brozga. Ker nimam tistega pravega sokovnika ali pač karkoli že obstaja za pripravo sokov iz svežega sadja in zelenjave sem uporabila kar palični mešalnik in potem nekajkrat precedila, da je bil res samo sok. Uporabljam pa to predvsem, ker sem čisto napihnjena pred menstruacijo pa še blažji uroinfekt imam. Pa hvala za predloge!
Pri čiščenju s sokom iz stebelne zelene (samo stebla brez listov) zjutraj na tešče pijemo 2-5 (do 1 litra) dl čistega izsočenega soka brez pulpe in drugih primesi (soli, jabolk, olja, arom…vode) ter potem pol ure ničesar ne jemo/pijemo. Okus ni tako slab oz. celo ok, če vemo, da ima res izredne in preverjene učinke. Dopoldan se v času 14-30 dnevne kure držimo bolj sadja in zelenjave, izločimo svinjino, živalske masti in vse kar je na bazi kravjega mleka (oz. tudi pšenice in koruze).
Če nam kdaj zelene zmanjka, je izjemoma nadomestilo sočena kumara ali ev. ingver z vodo in limono.
Preverjeno – najprej (brez diareje) očisti črevesje, potem pa je paleta + lahko obsežna, a biti je potrebno dosleden.
Pijemo lahko brez časovne omejitve.
Forum je zaprt za komentiranje.