Fizioterapija na domu
Za 78-letnega očeta, prebolel je možgansko kap in ima še cel spisek spremljajočih bolezni iščem fiziterapijo na domu – noge ga ne “držijo”.
V kolikor katera pozna kakšno fizioterapevtko, (ki bi bila pripravljena priti na dom nekajkrat na teden) lepo prosim za podatke.Smo pa iz Gorenjske. Lepo prosim kontakte, naprej bom že sama klicarla in se probala zment.
Za pomoč že vnaprej najlepša hvala.
jaz sem delovna terapevtka, zaposlena v Domu starejših, 10 let že delam na področju geriatrije…ti lahko jaz kako pomagam? Pri infarktu ne gre samo za to, da ga noge ne držijo, temveč tudi za cel kup spremljajočih težav, kot je skrb za samega sebe, oblačenje, hranjenje, govor…sama s to diagnostiko veliko delam…
lp
Mi smo s pomočjo tehle uspeli postavit na noge 78 letnega očeta po možganski kapi, po tem, ko je bil 3 tedne v umetni komi. Zdaj spet veselo skače okoli. Vse pohvale.
Je pa seveda vse samoplačniško.
Sem razložila čisto na kratko. Obležal je bistvu kasneje po infarktu, ko je imel zastoj urina in je zdravljenje trajalo več kot mesec dni. Takrat je zelo “ošvohnel” in se ne postavi več na noge.
Prvo kap je preživel pred 14-tim letimi, do lanskega leta,ko je imel več manjših kapi v kombinaciji s hudo povišanim sladkorjem (sladkorni bolnik) je v bistvu kar nekako funkcioniral. Vendar se je lansko leto po tistem kar pobral, hodil s hojico. Nekaj mesecev potem je imel zastoj urina in zastrupitev, takrat se je zdravljenje vleklo več kot mesec dni in je zelo “ošvohnel”. Po tistem pa se ni več postavil na noge. Sedaj pa je njegova bolezen kar komplicirana, vsaka “malenkost” mu povzroči en kup težav. Dejansko je od zadnje kapi dalje zelo slabo pokreten, oblači, neguje ga mami. Prehranjuje se sam. Radi bi, da se vsaj toliko opomore, da bi lahko šel s hojico po hiši in okrog hiše (kot je bilo po kapi in pred komplikacijo z zastrupitvijo zaradi zastoja urina). Pa da ne bi bila vsa njegova teža pri negi na mami. Sedaj je v bistvu v postelji, preko dneva ga 2x posadi na inv. voziček, da ga pelje ven na zrak.
V našem kraju fizioterapija s strani zdravstvene ustanove ni organizirana, v ZD ga vozit ne gre, enostavno je pretežko. Dom starejših občanov tudi nima usluge fizioterapije. Tako, da enostavno iščem nekoga, ki se na to delo spozna in bi bil sorazmerno blizu. Tako, da v kolikor si iz kje v bližini in pripravljena pomagat, lepo prosim. Oziroma, če se fizioterapevtke kaj poznate med sabo, če poznaš kakšno, da bi se obrnili nanjo.
To, da je plačljivo vem, ampak iščem v bližini, ker da se vozi iz Ljubljane v Tržič že sami potni stroški nanesejo pol cene fizioterapije. In po mojem mnenju bi mogla priti vsaj ene 3x tedensko, tako, da potem kar nanese.
Za kakršno koli pomoč oz. nasvet najlepša hvala že vnaprej.
A se dobiva na privat chatu preko e-maila, morda telefon…žal sem iz Lj..bi pa morda lahko kaj svetovala, kako pričeti z rehabilitacijo, lahko bi za začetek vseeno prišla samo parkrat, pokazala pravilne transferje iz postelje na IV in nazaj na posteljo…nasvet glede prehrane…zelo se obnese energijski napitek Enshure…kupi se ga v lekarni, okus vanilija, čokolada…po tem napitku dnevno si zelo opomorejo, visoka hranilna vrednost, zadošča potrebe po vitaminih, mineralih, res, iz izkušenj povem, marsikoga postavi nazaj na noge…bom se malo pozanimala, če ja kakšna kolegica na tvojem koncu in bi prišla… zaenkrat srečno!
Zakaj niste izkoristili možnost podaljšane nege in rehabilitacije ki se izvaja v bolnici Sežani, Murski Soboti in Jesenicah – ne bom trdila za jesenice.
Prijateljičinega očeta so po možganskem infarktu kar dobro usposobili za osnovne dejavnosti. Hodijo na tako rehabilitacijo tudi po kakšnih zežkih operacijah ali drugih stanjih. Pozanimaj se. To mu pripada.
iscem nekoga za fizioterapijo na domu za osebo 84 let (artritis, prelezanine…) okolica ljubljane. twwigga@yahoo.it
Pozdravljeni.
Glede vaše mame, mi lahko pišete na:
fizio1n4@gmail.com
Pozdrllvjeni!
Ravno tako iščemo fizioterapijo na domu. Mislim, da mi ni potrebno veliko razlagati, če povem, da gre za kraj Metlika, v Beli krajini. Mogoče ve kdo za koga, ki bi nekajkrat na teden prihajal v dom upokojencev za pomoč , da očeta spravimo na noge, ki so mu amputirali nogo pod kolenom. Star je 85, bil je pred tem zelo aktiven , veliko je hodil , vendar mu je narkoza pustila posledice in je težko, vendar imamo upanje. Tako da bi uspel priti Sočo in dobil protezo ter se tako vrnil v normalno življenje.
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.