Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krompir – kolikšen pridelek?

Krompir – kolikšen pridelek?

Drugo leto bi prvič sadila krompir. Ker ne vem, koliko, me zanima, koliko kg pridelka približno pride iz 1 kg posejanega?

posejati krompir je malo težje,

pridelek pa je odvisen od kvalitete zemlje, včasih pa tudi rečejo, da ma naumen kmet še najbolj debel krompir.

Pridelek krompirja je, kolikor imaš krompir…

Iz enega krompirja, ki ga posadiš ( ne poseješ) dobiš 6-8 debelih in še kakšnega drobnega, odvisno od sorte. Tudi semenski krompir je različne debeline, zato težko odgovorim v kg.

Dopisala bi še, da je to pridelek, če se greš bolj bio kmetovanje ( hlevski gnoj, itd). Pridelovalci krompirja za industrijo imajo višji pridelek.

Mi računamo nekako na 1 kilogram posajenega krompirja 10 kg pridelka. Seveda je pa nekaj odvisno tudi od sorte in pa veliko od vremena. Krompirja je navadno ali preveč ali premalo:)))
Mi gomolje ne kalimo ampak samo režemo na polovico. Baje, če gomolje kališ pred sajenjem, da obrodijo bolje. Če je res pa žal ne vem povedati.

jaz sem letos posadila 5kg zgodnjega krompirja in ga pridelala 45kg,bio.

Bravo! Čimveč takih, kajti le tako se lahko vsaj malo zavarujemo pred pretirano gnojenim in škropljenim krompirjem in seveda tudi druge zelenjave. Zanima me ali imate vrt ali njivo in kaj vse še nameravate saditi oziroma sejati?

O, koliko nekateri pridelate! Zelenjavni vrt imam ob hiši, a ker krompir zavzame veliko prostora, če ga hočeš imeti za celo leto, ga bom sadila na njivo. Pa čebulo, česen in buče, ki tudi zavzamejo ogromno prostora.

Mene pa zanima, kot informativna informacija, koliko krompirja lahko pridelamo na hektar zemlje?

No jaz sem ga letos prvič posadil – celih osem težkih od 7-8 dek, po popolnoma napačni metodi kot mami ki že ve saj ga že cel živjenje sadi…. 8210gramov iz recmo 800g posajenga.

Procentualno dost več kot mami 😛 .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close