Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Magnetna resonanca

Magnetna resonanca

Kam na pregled z magnetno resonanco v Ljubljani ali okolici. Kje ste bili zadovoljniin kakšna je cena takega pregleda?
Kaj pregledajo in kako?

Hvalain vas berem.
Emilija

MRI česa?

Na Googlu imaš vse odgovore, ne obstaja samo MON.

Saj dobiš na napotnico. Sicer ti pa lahko pregledajo vse.

Jaz sem bila v medilabu.

Na napotnico lahko čakaš dalj časa, mesec ali več. Cena pa okrog 270 eur ali več.

Pregledajo ti tisto, kar je treba pregledati. To ne gre tako, da bi ti šla na MRI in bi ti oni z enim slikanje pregledali ‘vse’. Tudi ne moreš na MRI kamorkoli. Kolegica mora na MRI noge in čaka v vrsti v tisti ustanovi, kjer imajo tudi prirpave za to preiskavo. Na MRI dojke recimo tudi ne moreš kamorkoli, ker je tudi za to potreben nastavek in to delajo recimo na Onkološkem inštitutu (ne vem pa, če morda tudi kje drugje).

Diagnostika 2000 Zagreb. Zadovoljna.

Cena?

lp

Če rabiš magnetno resonanco za hrbtenico ali sklepe, znajo biti čakalne dobe zelo dolge, ker ima pri teh preiskavah glava in drugi prednost.

Pri meni je šlo za poškodbo kolena in nisem mogla čakati, da pridem na vrsto na napotnico.

Magnetno resonanco sem opravila samoplačniško in sicer v Ljubljani, na Šmartinski, Medicinski center Septum.

Cene imajo po mojem poizvedovanju nižje kod drugje: 250 EUR. DVD sem dobila takoj, izvid pa po pošti.

Pri njih imajo tak aparat, da te lahko slikajo tudi stoje (za to opcijo je se je odločil en naš znanec, na hrbtenici se je videlo kako se hernija spremeni, če stoji, tudi stoje, ga je bolj bolelo, kot če je ležal – preko tega znanca sem izvedla za njih, jih je zelo pohvalil).

Tudi pri nas smo razmišljali, da bi šli na Hrvaško na MR zaradi nižje cene, ampak ko prišteješ stroške poti praktično ni nobene razlike.Pa še izvid je v Hrvaškem jeziku kar potem zdravniku itak ni všeč in moraš ponavljat preiskavo v Sloveniji….

Jaz sem šla tudi kar v Septum na odprti magnet, ker me je strah tistega bobna in moram povedati da je bilo fajn… Sem kar zaspala na preiskavi in baje smrčala 🙂
Je bilo pa tudi hitro – kolegica je bila v Medilabu in je bila baje 4h tam, jaz sem zaključila v 1h, ker sem bila takoj na vrsti…

Edino kar mi je bilo malo smotano je bilo parkiranje – moraš imeti kar srečo, ampak glede na to da sem na novo priseljena Ljubljančanka se bom mogla tega kar navaditi 🙂

lp

jaz sem imela za slikati hrbtenico, sla sem v septum v lj, termin dobila hitro, ker se mi je mudilo za izvid, sem ga za doplacilo dobila ze naslednji dan ( sicer ga dobis v roku enega tedna).

Zelo zadovoljna, priporocam. Cene so pri njih najnizje na trziscu. Ampak ce rabis na hitro, ni kaj, je treba placati, ali cakati na napotnico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close