Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dolžina obale

dolžina obale

a kdo od vas slučajno ve, kakšna je dolžina piranske obale? ne govorim o občini piran, ampak o dolžini plaže v samem mestu piran.

hvala

V samem mestu Piran ne vem, vem pa, da imamo 42 km obale.

am ne, slovenska obala je pa daljša kot 42km. nekje piše da je 43km, nekje da je skoraj 47km. to meni itak nič ne pomaga

Prav žalostno je, da velika večina slovencev tako brezbrižno sprejema neko administrativno določeno obalo kot gotovo dejstvo.
Slovenska obala je mnogo daljša, saj poteka njen večji del izven sedanjih meja Slovenije. Kaj so Devin, ribiška vas, Barkovlje, Sesljan, Nabrežina, …. kaj manj slovenski, ker so po ADMINISTRATIVNI odločitvi velikih sil del Italije. Pa kaj je Novigrad kaj manj Slovenski, ker se je neki Kardelj izpogajal tako, da je “premaknil” etnično mejo iz Mirne na Dragonjo.

meni je vseeno koliko je naša slovenska obala dolga, mene samo zanima koliko kilometrov meri obala mesta piran. nič drugega. če ne veste raje nič ne pišite

Kaj pa, če si kar sama izmeriš? Tukaj http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=piran&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page imaš zemljevid, na desni strani je slikca kladivo in ključ, če greš z miško čez to slikco, se odpre okno, izbereš “Merjenje razdalj”, pa bo kmalu tvoja glava bogatejša za še ne podatek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close