Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aura

aura

Imam auro brez migrene, je tu še kdo tak? Kolikokrat se vam to dogaja in kako izgleda? Meni se to dogaja nekje tri leta, ene 2x na leto in vsakič me malo “vrže”. Takrat se mi bliska pred očmi in ne morem nečesa npr.prebrat. Po nekje pol ure to mine in včasih sledi blag glavobol.

Imam tudi sama – že kakšnih 20 let. Včasih imam potem tudi glavobol, predvsem pa sledi totalna izčrpanost. Ko imam hud zagon mi omrtvi tudi roka, del obraza, ne spravim stavkov skupaj.
Ko me je prvič “zadelo” sem bila prepričana, da me je možganska kap.
Je zoprno, je pa res, da se z leti navadiš živeti s tem. Pri sebi sm pogruntala, da pride do tega po kakšnih stresnih dogodkih, sproži pa tudi močna svetloba, čokolada, sir…

Uf to mora biti šele grozno. Saj res najprej pomisliš na kap:(
Meni se je samo prvič zgodilo, da sem hotela nekaj povedat in kar ni šlo iz ust, grozen občutek. Meni je takrat napisala diagnozo TIA z vprašajem. Ampak, ker se to ponavlja je bila po moje kar ta aura.

ALI je to cikcak-v-krogu žmiganje pred očesom?
sem bila vedno prepričana, da je povezano z živcem očesa in da naj bi pri pogostejših lahko prišlo do odstopa mrežnice.

Meni je cikcak na enem očesu in potem vidim tako “čudno”, npr. brat takrat ne morem ali pa v računalnik gledat. Če zaprem oči, so pa taki mali bliski.

“Krog” se veča, dokler ne pride ven iz vidnega polja. Je to to? Me zanima, ker se mi je pred leti pogosto dogajalo, potem je bilo par let o.k., zadnji dve leti se mi je zgodilo mogoče 2x letno. Oči so mi pregledali in nič našli. K zdravniku nisem šla, ker sem bila prepričana, da je to nekaj narobe z očmi (kljub pregledu).
Zanima me, če je to to??

Bliskanje pred očmi lahko predstavlja odstop steklovine ali mrežnice.

Prvič sem se ustrašila ravno zaradi tega. Nisem vedela. Tako mi izgleda kot lomljeno steklo.Kot je zgoraj opisano,krog se veča in počasi izgine.

Meni pa plešejo pred očmi srebrne vejice. In prav tako ne vidim nič kaj vredu, sploh pa ne na računalnik.
Ko mine, sem čisto izmozgana. Glava pa me ne boli.

Okulist je dejal, da z očmi ni nič narobe.

Tudi meni plešejo srebrne vejice. Že kar nekaj let; 14 dni so pa zopet izginejo za mesec dva ?!?
Sem pomislila na kakšne parazite v beločnici.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close