Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Podražitev elektrike – poračun

Podražitev elektrike – poračun

Meni je malo čudno, da ob podražitvi ne popišejo števcev. Potem ob poračunu bodo vso elektriko po novi ceni obračunali?

Včasih so popisali pred podražitvami, 20 in več leti. Sedaj ti pa samo enkrat letno. To je sigurno v njihovo korist. Njihov poračun je pa tud za doktoriraš. A se je splačalo zakupit tiste pakete, tam naj bi bila cena enako določen čas, glede na paket. Kaj pa drugi prodajalci Petrol, Geni? Se splača menjat, a je to kr neki, pa trajnike je treba na novo odpirat in spet traja.

stanje števca lahko sama javiš in imaš točno do tega stanja obračunano na poračunu,
drugače se delajo ocene za vsako spremembo

Hm… pa a je potrebno kakšno posebno obrazložitev poslat (spremni dopis), zakaj želiš jim javit stanje števca?
Namreč, začela sem uporabljat klimo, ki sem jo kupila lani konec poletja. Klima bo zagotovo povečala porabo, ki mi jo bodo po njihovem izračunu “prilimali” ob poračunu, naslednjo pomlad, ko me bo pa kap zadela. Razmišljala sem, da bi recimo sredi poletja, recimo konec julija poslala stanje števca, da bi lahko že sproti plačala morebitno povečano porabo zaradi klime. Kakšno je vaše mnenje?
Hvala in lep pozdrav,
Lucija

Jaz javim vsak mesec. Pokličem, sporočim stanje, pošljejo položnico. To je to.

telefonsko po stanju preveriš koliko imaš v dobrem ali dolguješ
na strani el ljubljana imaš elektronske storitve izbereš stanje števca, se prijaviš in imaš arhiv računov in plačil za dve leti in kadarkoli preveriš po stanju dolg/preplačilo, graf porabe…seveda, če si pri el Lj

Jaz javim vsak mesec. Pokličem, sporočim stanje, pošljejo položnico. To je to.[/quote]

si opazila da to dodatno plačuješ, kljub temu da SAMA sporočaš stanje?! zaračunavanje opravičujejo z dodatnim delom z njihove strani…

trenutna razlika med mojim dobaviteljem in GENi je 0,65 mesečno………..bom počakala še en mesec, da vidim, kako bodo reagirali ostali dobavitelji…….potem pa morda k GEN-i, ki obljublja do konca nespremenjene cene……….

Elektro Celje ima to urejeno preko spletne strani.
Tam odpreš svoj račun in vsak mesec vpišeš stanje števca.
Stane pa nič.

Tudi pri Petrolu stanje števca lahko javiš prek emaila ali spletnega obrazca.

Kako je sedaj s podražitvami? Ali bodo vsi dobavitelji dražili? Petrol je to že napovedal, kaj pa ostali?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close