Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok – trebušna viroza

Otrok – trebušna viroza

Naš fant ima že dva dni trebušno virozo. Bruha po vsaki hrani, silimo ga s pitjem čaja, s prepečencem, prežganko, … Mi katera lahko svetuje, kaj bi lahko mali še jedel, pil?

Vse, kar mu pase. Ze vec otroci v tem stanju nimajo stare diete. Izogibajte se le zelo sladkim in mastnim zadevam.pijaco pa po zlickah vsake pol ure.

A trenutno razsaja kakšna viroza? Naš je tudi bruhal včeraj zvečer, danes se je počutil ok in je šel normalno v vrtec. Smo mislili, da je pač bruhal zaradi določene kombinacije hrane, ki jo je pojedel, ampak zdaj, ko berem tole, sem pomislila, da bi lahko tudi šlo za kakšen virus.

Mi se gibljemo na relaciji Kranj – Tržič. IN baje, da naj bi bila neka trebušna okužba.

Naj je in pije kar mu paše, je bolje kot pa nič.

Pije naj v v majhnih kolicinah, meni so tu na Mon-u svetovale šipkov čaj, po vsem drugem mi je tamala še kar bruhala.
Za hrano pa nekaj lahkega, najboljše so juhice, pa bobi-palčke in prestice so zakon. Dobro s eje izogibati mlečnim stvarem – vsaj naši je bilo vedno spet slabo. In v lekarni nabavi prašek – ne vem kako se mu reče, bodo takoj vedele če omeniš trebušno virozo.

Predvsem je važno, da otroka ne siliš s hrano in velikimi količinami tekočine naenkrat. Za pit mu dajaj večkrat po malo. Tako “prelisičiš” želodec. Za jest pa je pri nas vedno delala “čudeže” korenčkova juha. Tudi večkrat na dan v manjših količinah.

To je rehidracijska raztopina, ki pa jo lahko naredis tudi sam. Sladkor, sol in voda. Lahko pa tudi izostar.

Ne ga silit jest. Če ti je slabo, hrane niti povohat ne moreš, kaj šele da bi kaj jedel. Piti pa mora, vseeno kaj, lahko tudi zluftano kokakolo, ampak par žilčk na vsakih deset minut. Ko bo zadeva mimo, bo itak dobil taki apetit, da bo vse nadoknadil. Vmes, če mu sploh paše, pa naj poskusi kakšne bobi palčke in juhico po žličkah.
Pri nas to bruhanje, ki ga včasih spremlja ali mu sledi še driska, običajno traja 12 ur, no driska se lahko tudi malo zavleče. In tako kot pride tudi odide. Če traja predolgo, obvezno k zdravniku na pregled.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close