Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Andragoški izpit

Andragoški izpit

Zanima me, če je kdo opravljal andragoški izpit in kako sploh to poteka. Imam diplomo iz ekonomije in bi rada poučevala kakšen ekonomski predmet na srednji šoli.

Vsaka ideja je dobrodošla.

Priporočam ti, da se obrneš na eno izmed pedagoških fakultet – odvisno od kod si doma. Tam izvajajo andragoške izpite in ti bodo najlažje svetovali. Sama vem, da se to vsekakor dogaja na pedagoški fakulteti v MB, najbrž pa tudi drugje.

Lp, Maja

Pokliči na Filizofsko fakulteto, oddelek za pedagogiko in vprašaj, kdaj se lahko vpišeš na pedagoško-andragoški kurz. Mislim, da traja eno leto in imaš različna predavanja. Pa pohiti, ker mislim, da so sedaj zadnji roki za vpise…

Od kod pa si?

V Ljubljani so na pedagoški fakulteti in na filozofski. Ko sem hodila jaz pred 4 leti, je bil velik naval, ker so ljudje to rabili za službo in če me ne bi prijavila delovna organizacija, ne bi prišla noter.
Izobraževanje traja eno leto, narediš nekaj izpitov in to je to.

Prihajam iz Kopra.

Pokliči na FF ali PF in vprašaj kdaj vpisujejo za pedagoško-andragoško dokvalifikacijo.

lp

lp, orehek

pojdi na stran Zavoda za šolstvo, in preglej programe, ki so letos razpisani. Tudi v Kopru je možno opraviti izpite, ki jih ti naloži “pedagoško-andragoška izobrazba – to rabiš ti za poučevanje v šoli.

Jaz sem jo zaključila letos, sicer na PeF v Ljubljani in mi ni žal. Sprejeti so bili tudi taki, ki sploh še nimajo diplome, pa taki, ki šole od znotraj še videli niso. Se pa na PeF vleče skoraj celo leto (kako je za Kp ne vem), na FF pa traja precej manj časa, a so termini zasedeni.

Tudi pri plačilu je “catch”: če si zaposlen v VIZ, ti del kotizacije plača ministrsvo (okrog 80K plačaš sama), če pa nisi, pa zna bit okrok 130 jurjev.

Če te še kaj zanima, pa vprašaj.

eeeee ni mi žal, da sem šla na PeF, ne pa, da sem zaključila program…

malce smešno se sliši :)))

Program se kliče PAI- pedagoško andragoško izobraževanje, izvajajo ga tudi na Pedagoški fakulteti v Kopru. Obrni se nanje.

Ah, smešno lahki…grem delat namesto tebe!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close