Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uciteljica otroka kritizira

Uciteljica otroka kritizira

Pozdravljeni,

upam da se bo javila kaksna mamica, ki je imela podoben problem. Otrok (prva trijada) je vesel, rad se uci in hodi v solo, vsaj do pred kratkim je bilo tako. Imajo pa zdaj neko uciteljico, ki otroka blazno graja. Kritizira ga, da naloge resuje prehitro. Ja, PREHITRO. Pa ceprav ima vedno vse prav. Kot vi, sem tudi jaz pomislila, da si otrok izmisljuje in stopila do uciteljice. Res jo moti, da resuje prehitro, saj se zaradi takih bolj sibki ucenci pocutijo se sibkejsi. Rekla je, naj upocasni in ujame tempo razreda. Zdaj mi pa res nc ni jasno…

Odgovor na objavo uporabnika
mama740, 29.09.2025 ob 19:54

Pozdravljeni,

upam da se bo javila kaksna mamica, ki je imela podoben problem. Otrok (prva trijada) je vesel, rad se uci in hodi v solo, vsaj do pred kratkim je bilo tako. Imajo pa zdaj neko uciteljico, ki otroka blazno graja. Kritizira ga, da naloge resuje prehitro. Ja, PREHITRO. Pa ceprav ima vedno vse prav. Kot vi, sem tudi jaz pomislila, da si otrok izmisljuje in stopila do uciteljice. Res jo moti, da resuje prehitro, saj se zaradi takih bolj sibki ucenci pocutijo se sibkejsi. Rekla je, naj upocasni in ujame tempo razreda. Zdaj mi pa res nc ni jasno…

Neposlušanje navodil

revcek.

nekak bos mogla najdit srednjo pot. ker pol ko bo tvoj tud sibek zarad trsice. in bojo med sibkimi mal manj sibkimi lahk da tvoj ne bo mel volje bit mal manj sibek.

rec mu. ko konca naj tiho pocaka da vsi kincajo. ali pa tako je bilo pri nam. dala mu je vedno se en list vec za resit. pa je bili njemu ok in njej.

avtorca nima ti biti kaj jasno.
Če učenec konča pred drugimi naj ga učiteljica dodatno zaposli. Nima ona njega kaj kritizirati.
Ker pa se mora ona z njim ukvarjati seveda ji ni prav. Lepo na lep način ji pošlji po meilu.
Če ne zadostuje pa k ravnateljici.

Namesto da bi ga pohvalila ker je bister pa ga kritizira. Čist sfaljeno.

Se mi ne zdi ta odnos učiteljice vredu.

Včasih so počasni izstopali. Danes pa zgleda obratno.

Upam da vaš sin ne dojame tega kot kazen, ker bi moralo biti prav kontra.

Otroci sami prav dobro vedo in razumejo, da nekdo bolje in hitreje dojema. Lahko da se kdo ob tem počuti slabše, toda tako je življenje. Vedno bo nekdo hitrejši in boljši. Jaz bi kot učiteljica dala otroku dodatne naloge, nikakor ga ne bi kritizirala, ampak pohvalila. Lahko tudi potem, ko je vse že rešil, pomaga kakšnemu sošolcu. Dobra učiteljica bo na vsakem učencu našla kaj, kar bo lahko pohvalila. Seveda pa je druga stvar, če otrok res hitro vse reši, je pa pri tem površen.

a je to kritiziranje?
ne ni. Zmenila bi se z učiteljico, da mu da dodatno zaposlitev, če je otrok pač hitrejši od sovrstnikov.
Lahko pa da je tudi furjast in nenatančen, pa mu je zato rekla, da ne sme hiteti.

Učiteljica je lena. Dela po učnem načrtu in se ji ne da mignit s prstom, da bi pripravila vaje za tiste, ki so pridni in dojemljivi.

Zakaj se je treba prilagajat šibkejšim?

Tonemo, tonemo. Zapomnite si to. Na vseh področjih.

Saj je bilo danes na tedniku. Vsa odlična podjetja so prodana tujcem. Je rekel v intervjuju, pač mi smo hlapci. In tako tudi učijo otroke. Biti bister je danes slaba popotnica.
Kako naj otrok ve, kako rešujejo nalogo sošolci ali so hitri ali počasni? Učiteljica preceni in poskrbi, da se učenec ne dolgočasi.

Drugi bi se ob tem počutili slabo, če bi ga prepogosto dajala za zgled. Da bi pa kar tako moral bremzat in gledat, da sta s sosedom vštric, je pa malo noro.

Bolno…bolno….bolno…recept za zafurat človeka za celo življenje. Kako da fak naj tak otrok pridobi navade in se nauči truda, fokusa, discipline itd.?? In ne, ne ni ga treba hvalit, kako je bister, pač pa mu nuditi izobraževanje, primerno zanj. Tako učiteljico in vse, ki omogočajo tak sistem, bi dala v zapor, dokler ne bi razumeli, kakšno škodo delajo.

Ne pusti da ga kritizira, naj ga dodatno zaposli z nalogami. Vztrajaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Pokvarjen šolski sistem, 29.09.2025 ob 20:30

Namesto da bi ga pohvalila ker je bister pa ga kritizira. Čist sfaljeno.

Se mi ne zdi ta odnos učiteljice vredu.

Včasih so počasni izstopali. Danes pa zgleda obratno.

Upam da vaš sin ne dojame tega kot kazen, ker bi moralo biti prav kontra.

Bistrosti od narave dane se ne hvali. Hvali se trud tistega, ki ga pokaže. Pa naj si bo trud za 5 ali za 2. Marsikdaj tisti, ki komaj dobi 2 vloži več truda kot tisti, ki mu zaradi naravne danosti petke z neba padajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close