Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svaljki, njoki

Svaljki, njoki

Ok, znam narediti svaljke in njoke a vedno jih delam z ostro moko.

Ker je trenutno nimam, me zanima, če bodo z navadno pšenično moko tudi v redu?

Kako jih delate vi?

Hvala!

Jaz sem jih delala tudi že z navadno.

Moko preseješ preden začneš.

presajanje moke pr novodobni tehniki priprave moke, ni več sploooh tk pomenska kt nekoč in zakaj je do tega prišlo, predno je blo fino mleto.. ok bo ne bo pa kot z ostro, če imaš zdrob lh s tem izboljšaš. Drugače pa se ne sekiraj. Treba je kdaj kuhat izven okvirjev

Odgovor na objavo uporabnika
crazyfrog, 29.09.2025 ob 09:52

presajanje moke pr novodobni tehniki priprave moke, ni več sploooh tk pomenska kt nekoč in zakaj je do tega prišlo, predno je blo fino mleto.. ok bo ne bo pa kot z ostro, če imaš zdrob lh s tem izboljšaš. Drugače pa se ne sekiraj. Treba je kdaj kuhat izven okvirjev

Seveda se vsaka krota zastopi na moko, kot tudi na žabjo volno!

edino bo fejst mehko testo in moke bo slo velik da bos lahko delala njoke. zato ne pretiravaj s krompirjem ker ce mas kilo moke jo zna hitr bit premal

Odgovor na objavo uporabnika
Vampire dance, 29.09.2025 ob 10:00

Seveda se vsaka krota zastopi na moko, kot tudi na žabjo volno!

Naslednji nejm na forumu mej raje dance of the moths-bolj tvoj domet?

Ponavljam pr sodobno mleti moki, ki je extra fina in brez grudic presajanje  ni nujno. Je avtomstizirano večinoma ponavljajoč prvi stavek 100let starih babičinih receptov. Dobro zračnost lh optimiziraš pr tej moki že z navadno metlco.

Volna ima vlakna vampire, z leti ti bo boljše. #finger cross

Ne delam jih z ostro moko.

Uspeli so mi v nulo.

Jaz sem pa ravno hotela napisati, da dodaj malo zdroba. Jaz nikoli ne kupujem ostre moke, vedno mehki dodamo zdrob in je čisto OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close