Ali ginekolog z abdominalnim UZ vidi mehur?
Ali ginekolog lahko z UZ čez trebuh vidi mehur oz. notranjost mehurja (intramuralno)? Če bi bilo v mehurju karkoli patološko, bi to G lahko opazil z doppler UZ?
Skrbi me, ker imam 2 dan šibko M, danes sem šla lulat in je bil urin čudno oranžno rjav. Bi to lahko bilo zaradi šibke M?
Ponavadi, ko imam močno M, je urin temno rdeč.
crazyfrog, 28.09.2025 ob 09:36
Ja lh vidi, sam ni pa nujno, da pogleda..to mešanje urina z menstrualno krvjo je normalno. Dvomim, da je kaj drugega.
Ja, itak da se meša urin in kri. Ampak tako čuden urin je bil, tak motno oranžen. Tudi M je čudna, že na začetku so šli strdki ven in kri je bolj svetla.
Sem pa imela pred 5 meseci imela tudi rahlo krvav urin (ob hudi gripi, kjer sem močno kašljala), sem šla na UZ sečil in je bilo vse ok – mehur je intramuralno bil čist.
Skrbi me, da ne bi imela raka mehurja.
zaskrbljena843, 28.09.2025 ob 09:50
Ja, itak da se meša urin in kri. Ampak tako čuden urin je bil, tak motno oranžen. Tudi M je čudna, že na začetku so šli strdki ven in kri je bolj svetla.
Sem pa imela pred 5 meseci imela tudi rahlo krvav urin (ob hudi gripi, kjer sem močno kašljala), sem šla na UZ sečil in je bilo vse ok – mehur je intramuralno bil čist.
Skrbi me, da ne bi imela raka mehurja.
Pa daj nehaj ga no srat. S takimi kriki si boš res narisala raka. Če maš šibko menzo to sovpada s čudno barvo. Spremljaj, te peče, se stopnjuje, si napihnjena, imaš temp.. ne pa neki takoj kričat in noret. Za sklofutat si, da se resitiraš! Pred kratkim si mela kontrolo bp zdaj si pa raka rišeš.. jah boh pomagej no.
crazyfrog, 28.09.2025 ob 10:07
Pa daj nehaj ga no srat. S takimi kriki si boš res narisala raka. Če maš šibko menzo to sovpada s čudno barvo. Spremljaj, te peče, se stopnjuje, si napihnjena, imaš temp.. ne pa neki takoj kričat in noret. Za sklofutat si, da se resitiraš! Pred kratkim si mela kontrolo bp zdaj si pa raka rišeš.. jah boh pomagej no.
Saj maš prav, ampak toliko slabih stvari se mi je letos zgodilo, da sem že čist preč od skrbi in težko trezno razmišljam.
Upam, da imaš prav.
A je možno, če je kri bolj redka in svetla, da se lažje razprši v urinu in se hitro pomeša z njim, zato urin zgleda enakomerno obarvan?
Če pa je kri temnejša in bolj gosta, se pa ne pomeša z urinom in zato urin ostane bolj prosojen, kri pa ostane ločeno, ali potone na dno školjke, ker je gostejša in težja?
Zelo bom hvaležna, če mi zna to kdo pojasniti. ???
zaskrbljena843, 28.09.2025 ob 11:05
A je možno, če je kri bolj redka in svetla, da se lažje razprši v urinu in se hitro pomeša z njim, zato urin zgleda enakomerno obarvan?
Če pa je kri temnejša in bolj gosta, se pa ne pomeša z urinom in zato urin ostane bolj prosojen, kri pa ostane ločeno, ali potone na dno školjke, ker je gostejša in težja?
Zelo bom hvaležna, če mi zna to kdo pojasniti. ???
Gostota krvi seveda vpliva na možnost mešanja, če maš menzo potem zaenkrat ne paničari, ker si škodiš. Ja vem, da je težko zaupat, ko se smole kopičijo. Mogoče maš pa ravno zato nešteto izzivov, da boš dojela, spoznala in ponotranjila, da je paničarjenje popolnom odveč za končni izid, lh sam realno oslabiš imuno zrt stresa. Raje nehaj, daj si kkšno glasbo za pomirjanje, preberi kkšno knjigo, meditiraj, hodi.. stuli..karkoli ti paše,samo potem to prekini in dihaj. Zdrav um, zdravo telo.
Rezi*, 28.09.2025 ob 11:22
Sigurno. Vmes bi te kam napotil/a. Ker je slepa ginekiloška oz on. , ??☺️
Torej bi po tvoje G opazila karkoli če bi bilo z mehurjem in me napotila naprej?
2.5 meseca nazaj me je G pregledala z doppler UZ. Abdominalno in vaginalno, ker je maternica pritiskala na mehur. Tako da je potem verjetno dobro tudi pogledala tudi mehur!?
Forum je zaprt za komentiranje.