5 in več letniki v plenicah
Ko povrtam po spominu, hčer je šla v 1.razred in njen sošolec je prišel v plenici. Se je pa potem kr hitro odvadil. Odvisno je od staršev, predvsem koliko se ukvarjajo z otroci in tudi od vrtca v vašem primeru. Kot je napisana predhodnica, gre za čredni nagon in v tem primeru so plenicarji čreda v negativu. Otroke je treba poparčkat z drugimi brez plenic.
Mi smo imeli prav sestanek na to temo v vrtcu, vzgojiteljica je vsem razložila kako se bodo tega lotili v vrtcu, kaj rabijo in kako naj postopamo doma. Starostna skupina 2-3 leta. V nekaj mesecih so bili vsi strenirani, edino za spanje so eni še rabili malo dlje. Če vrtec sodeluje gre res lažje in hitreje.
Nekaj me zanima, 26.09.2025 ob 20:01
Zanima me, če je današnjih časih normalno, da 5 in več stari otroci nosijo plenice? Sem gledal našo vrtčevsko skupino (2020) in jih je tretjina še v plenicah (6 otrok). Ni to nekam pozno?
Je pozno, zelo. Pri nas je bilo podobno. V vecini je slo za otroke priseljencev. Z isto starimi smo se mi ze dolgo vozili v vrtec s kolesi, ko so oni svoje se vedno vozili v (premajhnih) vozickih.
Vrtčevska, 26.09.2025 ob 21:37
V skupini 5- 6 let nikoli ni 18 otrok, ampak 24. Vsaj pri nas.In vsa leta, odkar delam v vrtcu – 5 in 6 letniki- nihče nikoli ni imel plenic! Razen , če je to vrtec z otroki s posebnimi potrebami.
Pri nas na podeželju jih je v skupini deset in eden fantek star šest še nosi pleničko. Za moje pojme povsem normalno.
Anonimno 4615, 27.09.2025 ob 10:33
ni čist normalno da je 5letnik še v plenicah, razen če ima kakšne fizične aali psihične motnje. 2-3 letnik je popolnoma sposoben razumet, da se potreba opravi na wc. Če so starši leni pa lahko vlečejo plenice še v šolo, sam to ni ok
Ma niso starsi leni. To so so novodbne mamice, ki imajo teorijo, da se bo otrok ze sam odvadil, KO MU BO. Enako z dojenjem. Ti otroci so vsi novodobni Einsteini in zato se sposobni se sami odlociti, kdaj se bodo odvadili. ?
Bah, 27.09.2025 ob 12:23
Ma niso starsi leni. To so so novodbne mamice, ki imajo teorijo, da se bo otrok ze sam odvadil, KO MU BO. Enako z dojenjem. Ti otroci so vsi novodobni Einsteini in zato se sposobni se sami odlociti, kdaj se bodo odvadili. ?
Točno tako kot pravi Bah… To novodobno tretiranje otrok kot, da so odrasli in sami odločajo o vsem. Meni se ne zdi lenoba, da pet, sestletnemu otroku brišeš posrani rit in pucaš drek. Lenoba je prej, če se ti to ne sa več in otroka pri nekje dobrih dveh letih enostavno “streseš” iz plenic. Jih vzameš in ni debate. Res pol občasno brišeš luže, pobiraš blato, ampak vsak teden manjkrat in vse večkrat gre na kahlo, ali pa celo na školjko. To je pa zame lenoba in tako sem naredila. Meni bi se pri zdravem otroku zmešalo, da mu še pri petih letih menjam posrane plenice. Novodobnim zblojenim mamicam se pa očitno da in si rade delajo dodatno delo
msolivija, 29.09.2025 ob 10:52
Če je otrok normalen je čudno. Zakaj bi bil še 6 letnik v plenicah?? Ne, ni ok. In krivda je na strani staršev.
Tudi to dojenje po 2leti in več je čudno. Saj je znano, da mleko po 1 letu nima več nič hranljivih lastnosti. Torej gre za malo bolestno navezanost mame na otroka?
TO o mleku nikakor ni znano, ampak je laž. Mleko je hranljivo vedno, ne glede na starost otroka. Seveda pa nikakor ni nujno, sploh če je na voljo druga hrana. Tam, kjer je lakota, je pa materino mleko neprecenljivo tudi pri 2-5 letnikih.
Noja166, 29.09.2025 ob 12:34
TO o mleku nikakor ni znano, ampak je laž. Mleko je hranljivo vedno, ne glede na starost otroka. Seveda pa nikakor ni nujno, sploh če je na voljo druga hrana. Tam, kjer je lakota, je pa materino mleko neprecenljivo tudi pri 2-5 letnikih.
Se je trend obrnil? Slabih 15-20let nazaj so še to trdili. Da se po nekaj mesecih sestava mleka spreminja, ker se pripravlja k odstavitvi. Dvomim, da bi se toliko spremenilo.
Forum je zaprt za komentiranje.