Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kje kakšna varna spletna banka pred kradljivo OTPbanko?

Je kje kakšna varna spletna banka pred kradljivo OTPbanko?

Takole je. Izgubila sem službo. Iščem jo že 1 leto. Imela sem denarno nadomestilo  in 4 mesece socialno denarno pomoč.

S tem sem morala pokrivati mesečni limit in kredit in še nekaj na obročni kreditni kartici

Dne 5.9.letos pa dobim sporočilo,  da mi z dne 18.9. ne bodo vec avtomatsko podaljšali limita 3.000 eur in da ga moram v celoti povrniti do 19.9.

Kako naj to naredim, če pa vejo, da ne gre?

Naj povem še,  da imam  tud mesečni kredit 350 eur.

Na izgubo službe nisem  računala. Zdaj sem bila zaposlena ampak premalo časa za to, da bi mi dovolili limit.

In zdaj evo mi OTPbanka ne dovoli nobenega kompromisa, da  bi mi pustila vsaj nekaj socialne in nekaj plače,  da bi jaz lahko poravnala vsaj mesečno kredit!!

Poleg tega da me starši vzdržujejo, doma živim in zdaj bo trajalo še 3 leta d avse poravnam, je zdaj problem , da mi tudi socialno v celoti odvzamejo!

Izmišljuje si tudi neke zelo visoke obresti,  češ da računalnik ” ve”, ki  niso realne.

KATERA E- BANKA JE VARNA IN KAMOR NAŠA  DAVČNA  NE SEŽE ?

Vse dolgove boš morala poplačati. Tudi obresti. Ko si odprla račun na banki, prosila za višji limit, dobila kartico, so ti v podpis dali tudi pogoje poslovanja. Torej si vedela kakšen je rizik. Vse naše banke so povezane z davčno, prav tako so ali bodo kmalu tudi vse EU banke.

Jaz uporabljam še dodatno spletno banko N26 – s to razliko, da tu ni limita. Porabiš lahko toliko kot imaš na računu. Tudi to banko moraš prijaviti na furs v roku 8 dni od oprtja računa pri njih. Slovenski delodajalec ti lahko nanjo nakazuje plačo, ni nobenih omejitev.

Bom pa tudi zaprla račun pri OTP ker mi ni všeč njihova politika do strank. SKB je bila mnogo prijaznejša.

Odgovor na objavo uporabnika
Nimam keša, 26.09.2025 ob 13:00

Takole je. Izgubila sem službo. Iščem jo že 1 leto. Imela sem denarno nadomestilo  in 4 mesece socialno denarno pomoč.

S tem sem morala pokrivati mesečni limit in kredit in še nekaj na obročni kreditni kartici

Dne 5.9.letos pa dobim sporočilo,  da mi z dne 18.9. ne bodo vec avtomatsko podaljšali limita 3.000 eur in da ga moram v celoti povrniti do 19.9.

Kako naj to naredim, če pa vejo, da ne gre?

Naj povem še,  da imam  tud mesečni kredit 350 eur.

Na izgubo službe nisem  računala. Zdaj sem bila zaposlena ampak premalo časa za to, da bi mi dovolili limit.

In zdaj evo mi OTPbanka ne dovoli nobenega kompromisa, da  bi mi pustila vsaj nekaj socialne in nekaj plače,  da bi jaz lahko poravnala vsaj mesečno kredit!!

Poleg tega da me starši vzdržujejo, doma živim in zdaj bo trajalo še 3 leta d avse poravnam, je zdaj problem , da mi tudi socialno v celoti odvzamejo!

Izmišljuje si tudi neke zelo visoke obresti,  češ da računalnik ” ve”, ki  niso realne.

KATERA E- BANKA JE VARNA IN KAMOR NAŠA  DAVČNA  NE SEŽE ?

Pojdi na vlado , golob je izjavil da komur ne bo šlo naj pride na vlado in on ga bo zaposlil.

nastavi rit bankirju pa bo mogoče oddobril liziko naprej. Ene se vedno mislite da boste prisle super fino in fajn skozi. Vprašaj se kaj si mislila ko si vzela kredit nič da bo večno če ne bom pa enega sugarja našla ane. DEJANJA IN POSLEDICE znajdi se!

Zaprosite za brezplačno pravno pomoč: Vložite vlogo na okrožnem sodišču po prebivališču (obrazec na sodisce.si); upravičeni ste, če dohodek ne presega 2-kratnika minimalnega dohodka (trenutno okoli 785 €/mesečno); to krije odvetnika in stroške postopka za pregled dolgov in izpodbijanje obresti.

Pogajajte se z banko pisno: Pošljite zahtevo za odlog ali obročno plačilo limita (3.000 €) in kredita (350 €/mesec), navedite izgubo službe in socialno pomoč; če zavrnejo, uporabite brezplačno pomoč za ugovor.

Uveljavite ugovor zoper izterjavo: Če banka začne izvršbo, v 8 dneh vložite ugovor na sodišču za začasno ustavitev; to omogoči pregled realnosti obresti in zaščito socialnih prejemkov pred rubežem.

Raziščite osebni stečaj: Če dolgovi presegajo zmožnosti, vložite predlog na okrožnem sodišču za prodajo premoženja in odpust obveznosti po 1–3 letih preizkusne dobe; brezplačna pomoč pomaga pri postopku, ki začasno ustavi izterjave.

Kontaktirajte center za socialno delo: Prosijo za zaščito socialne pomoči pred odvzemom in morebitno dodatno podporo; oni lahko svetujejo o omejitvah rubeža (npr. minimalni znesek za preživljanje).

( https://nasodiscu.si/osebni-stecaj#odpust-obveznosti )

Poleg že omenjenih možnosti so tukaj dodatne, ki jih oseba v Sloveniji lahko uporabi za reševanje dolgov na enostaven način:Svetovanje pri nevladnih organizacijah: Obrnite se na organizacije, kot je Društvo za zaščito potrošnikov (npr. Zveza potrošnikov Slovenije), ki nudijo brezplačno svetovanje o dolgovih, pogajanjih z bankami in pravicah pri izterjavi.

Vloga za izredno denarno pomoč: Na centru za socialno delo zaprosite za enkratno izredno pomoč (do 1.177 € v 2025), če dokažete izjemno finančno stisko zaradi dolgov ali izterjave; to lahko pomaga pokriti nujne stroške.

Prestrukturiranje dolga prek finančnega svetovalca: Poiščite brezplačne finančne svetovalce (npr. preko CSD ali Zveze potrošnikov), ki lahko pregledajo pogodbe z banko in predlagajo združitev dolgov ali nižje obroke.

Pritožba na Banko Slovenije: Če OTP banka zaračunava nerealne obresti ali ne upošteva vaših prošenj, vložite pritožbo pri Banki Slovenije; pregledali bodo skladnost bančnih praks z zakonom.

Zaščita minimalnega dohodka: Po zakonu je del socialne pomoči ali plače (do višine minimalnega dohodka, okoli 392 €/mesec) zaščiten pred rubežem; na sodišču ali CSD vztrajajte na tej pravici, če banka poskuša vzeti vse.

Primer; Osnutek pisnega zahtevka za pogajanje z banko:

Zadeva:

Zahteva za odlog plačila ali obročno odplačevanje dolga

Spoštovani,sem [Ime Priimek], stranka vaše banke, z naslednjimi obveznostmi: limit v višini 3.000 € (št. pogodbe: [vstavite, če imate]) in mesečni kredit v višini 350 € (št. pogodbe: [vstavite, če imate]).

Zaradi izgube zaposlitve pred letom dni in omejenih prihodkov (trenutno prejemam socialno pomoč in delno podporo staršev) nisem sposobna v celoti poravnati limita do 19. 9. 2025, kot zahtevate, niti redno odplačevati mesečnega kredita.

Prosila bi za naslednje možnosti rešitve:Odlog plačila limita za [npr. 6 mesecev], da si uredim finančno situacijo.

Obročno odplačevanje limita v nižjih mesečnih obrokih, prilagojenih mojim zmožnostim (npr. 50–100 €/mesec).

Znižanje mesečne obveznosti kredita (npr. na 100–150 €/mesec) ali podaljšanje ročnosti za nižje obroke.

Pregled in pojasnilo zaračunanih obresti, saj se mi zdijo nesorazmerno visoke.

Prosim, da mi omogočite rešitev, ki bo upoštevala mojo trenutno finančno stisko, saj si želim obveznosti poravnati postopoma in v skladu z mojimi zmožnostmi. Prilagam dokazila o dohodkih (npr. odločba o socialni pomoči) in sem na voljo za dodatne informacije na [vaš telefon/e-pošta].

Hvala za razumevanje. Prosim za odgovor v najkrajšem možnem času.Lep pozdrav,

[Ime Priimek]

[Naslov]

[Telefon/E-pošta]Nasveti: Pismo pošljite priporočeno ali prek e-bančništva, da imate dokazilo. Če ne odgovorijo v 14 dneh, kontaktirajte brezplačno pravno pomoč ali Zvezo potrošnikov Slovenije za nadaljnje korake.

Naj ti uspe urediti težave in naj ti bo to velika BUDNICA, da izstopiš iz kroga ZABITOČREDNIKOV, ki še verjamejo, da so banke bilo kakšna pravična in humana organizacija in da je država bilo kaj drugega, kot pa zločinska organizacija. V prihodnje pazi, da z zločinci ne sklepaš več pogodb.

Ne skrbi preveč, poskušaj urediti kar imaš za urediti, ko pa bo to mimo pa se ne podajaj več v dolžništva z omenjenimi saj si ti dovoljujejo v vseh primerih in situacijah storiti kar hočejo in so zaščiteni, množični ter organizirani, ljudje obremenjeni pa so ponavadi sami in jim lahek plen.  Prav tako malo kdo dejansko pozna pravila, ki jih je podpisal in kaj vse si banke, države, dovoli, tako, da v bistvu ves čas izvajajo goljufijo nad ljudmi ampak takšno goljufijo, kjer jim državne in druge oblasti to dovoljujejo, kot zakonito goljufijo saj skupaj delujejo v sužnjenju in ropanju narodov, posameznikov.

Lepo bodi in ne zaupaj več zločincem.

Moraš bit pa res tupava v glavo, da imaš 3.000 € limita in to že eno leto, da nisi mogla najt ene gnile kurčeve službe kot kelnarca alpa prodajalka v živilski trgovini. Zdaj ali si invalidka 3., 4. kategorije, ali si zaostala, da nisi mogla v 1 letu najt ene faking službe? Bolanooo.

In pa, se gre na banko in se zmeni.

Pa še naprej uživaj pri mamici in ateku. Lp

Ta zblojenec podganji od Darmuna še kar ne neha…

Ni banka kriva da ne znaš z denarjem. Čas je da prevzameš odgovornost za svoja dejanja. Živiš pri starših, ki te vzdržujejo s 3000 porabljenega limita, s kreditom in porabo na karticah brez kritja. In po tvojem je kriva banka?!? Resno? Me res zanima zakaj si porabila ta denar?

Najdi si pomoč, ker iz tega začaranega kroga se boš zelo težko sama izvlekla.

V bistvu so ti glede na to da si  že 1 leto brez plače kar dosti časa gledali skozi prste. Kot prvo pojdi do banke in se probaj dogovorit za prekvalificiranje limita v kredit. Bodo vsaj obresti nižje in ne bo ti treba plačevat stroške izterjave.  Druga možnost je da kaj prodaš ali si sposodiš denar pri starših in pokriješ vsaj del limita.

Obvezno pa zategni pas kolikor se da in nehaj zapravlati za neumnosti. Pa najdi si službo.

Pa še nekaj, ko boš imela izterjavo na računu lahko le sanjaš da boš pri nas lahko v drugi banki odprla trr.

Pa ne nasedaj zapisom o osebnem stečaju, ker ni tako enostavno, da ti ne bo treba nikoli nič odplačat.

V taki situaciji greš do banke za dogovor. Ne oa, da se jim svita, da bi mogli oni razumeti. Oni so tibodobrili. Na tebi je, če ne zmoreš, predlagaš rešitev.  Ne vem no, neodgovornost je tvoja. Nobena banka ti ne bo senkala do 2059, če slucajno službo dobiš. Oni bi loh vedeli. No. Spokaj se na banko cimprej resevati. Ker si že na črni listi!

Resno. Pojdi do banke. V enem let so ti še kaj poslali, predno so ti dali zadnji datum. Nekateri ste neodgovorni. Nima veze niti za 20 evrov. Na banko pejt.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close