Izginili v Ljubljani
Anonimno 3560, 26.09.2025 ob 15:15
Kako je lahko otrok pri 9-ih letih že v prevzgojnem domu? Ubogi, ubogi otrok!!
Naj se deklici srečni in zdravi vrneta nazaj.
15 letnica je šla na obisk h kakšnemu fantu, tamala je šla pa zraven, ker misli da sta prijateljici.
Kar se tiče let – ČE gre pri tamali za sociopatijo, je nevarna drugim in je zavod edina rešitev. V bistvu je pri tako mladih otrocihv zavodih takšna motnja zelo pogost razlog in okolje ni krivo zanjo.
In vi jamrate, da ni natalitete, 26.09.2025 ob 16:30
Poptv ima napisano stran ne obstaja.
Ja, ja, otrok je preveč v prevzgojnih domovih, ali pa imamo premalo prevzgojnih domov. In na mladih svet stoji? Na takih, katerih starši so neodgovorni, alkoholiki, narkomani, nasilneži, kriminalci? Že nista zastonj v prevzgojnem domu.
In kateri prevzgojni zavod za otroke in mladostnike je v Skofji Loki?
Stara forumašica (res ta prava), 26.09.2025 ob 16:51
Lahko, da sta bili tule https://krizisce.org/organizacije/343/dnevni_center_za_otroke_in_mladostnike_dc_csd_gorenjska_enota_skofja_loka/
To je dnevni center, ne prevzgojni zavod ?
Moje vpr je bil bolj odziv na to, da ena pise ‘baje sta ziveli v zavodu’, druga ze o prevzgojnem zavodu, tretja o otrocih sociopatih, cetrti ze ve, da nista zastojn v prevzgojnem zavodu …
Ce ju ne bi ze nasli, bi prisli do vecera tukaj na monu ze do tega, da sta na begu mnozicni morilki al kaj?!!
?, 26.09.2025 ob 17:05
To je dnevni center, ne prevzgojni zavod ?
Moje vpr je bil bolj odziv na to, da ena pise ‘baje sta ziveli v zavodu’, druga ze o prevzgojnem zavodu, tretja o otrocih sociopatih, cetrti ze ve, da nista zastojn v prevzgojnem zavodu …
Ce ju ne bi ze nasli, bi prisli do vecera tukaj na monu ze do tega, da sta na begu mnozicni morilki al kaj?!!
Ne vem, uradno nisem zasledila, da sta bili v kakem centru, zavodu in me ne zanima.
Sem pa vesela, da so ju našli.
otroški sociopati, 26.09.2025 ob 21:00
Gledam slike na FB, tamala, ki je stara koliko, 9 let, je vsa porisana in namazana ko kurba. Ne vem, ali gre za kakšno cigančico ali kaj podobnega, je pa definitivno že na dnu. Tega otroka ne bo nihče spravil v red, to je deformirano do konca. Možgani so problem, ne vzgoja.
Kje to gledaš?
ampak to je samo nevzgoja, ker starši niso zreli, odgovorni, čustveno stabilni, disciplinirani in intelektualno vsaj povprečni. Kaj naj pol otrok sredi kaosa? Bo kar vse to postal sam od sebe. Socializacija je učlovečenje in če nima ustrezne socializacije je žrtev domacih razmer in je še edina opcija zavod. Morda bolj varno od rejništva kjer so tudi zlorabe. Nič kaj fajn. Preden obsojaš se zahvali najvišjim za razmere, ki so bile tebi dane. Šele kot odrasel si ustvarjaš svoje. Ta otrok želi nekomu pripadati. To je naravno stanje vseh mladičev in take reveže v svoje okrilje potem pobere “ulica”.
Trpka usoda. Res trpka.
Forum je zaprt za komentiranje.