Kri na toaletnem papirju
Več let sem imela hemeroide in pri tem obilno krvavitev v školjko.
Zadeva se je sčasoma umirila.
zdaj pa sem že kakih 10 dni “zaprta”, ker jemljem pomirjevala. Odvajam neredno – vsak drugi ali tretji dan. Popiti moram veliko Donata in ob tem pritiskati, da spravim blato ven.
No, danes sem zelo pritiskala in na koncu odvajanja, ki je bilo brez bolečin, opazila na wc papirju blato in kri, ter en strdek. Imela sem prolaps črevesja.
Menite, da so to lahko samo hemeroidi, ali bi morala do proktologa?
Jooo, 25.09.2025 ob 18:19
Meni ob trdem blatu isto…
Jaz sem tudi konstantno zaprta.
Si šla do proktologa? Jaz sem bila pred 10 leti in so mi potrdili hemeroide 3. stopnje.
Imaš potrjene hemeroide?
Stara sem 51, zato me malo skrbi.
Ampak glede na to, da sem zelo “pritiskala” verjetno ni panike, če je tudi krvni strdek vmes. Malo me skrbi, ker imam 51 let in je treba večja previdnost.
Jebote grem na vc, dva bobka prideta. Odsraufam slusalko od tusa in sam prislonim na supak tisti cevčico. Lepo topla voda pocasen curek in drzim drzim dolgo. Da ze u pleksusu cutim. Ej hrpa govana pride ven.
Ko si na skoljki si pritisni z rokami pod rebra kjer je drobovje in samo potiskaj proti dol. Ej res hrpa govana izleti.
Sve vam musko mora objasnit a vi me pogrdnim imenima nazivate. Sram vas bilo!
bozomon, 25.09.2025 ob 19:24
Jebote grem na vc, dva bobka prideta. Odsraufam slusalko od tusa in sam prislonim na supak tisti cevčico. Lepo topla voda pocasen curek in drzim drzim dolgo. Da ze u pleksusu cutim. Ej hrpa govana pride ven.
Ko si na skoljki si pritisni z rokami pod rebra kjer je drobovje in samo potiskaj proti dol. Ej res hrpa govana izleti.
Sve vam musko mora objasnit a vi me pogrdnim imenima nazivate. Sram vas bilo!
S tem pritiskanjem z rokami pod rebri ti spraviš ven samo drek, ki se ti nabira na zgornji in levi strani debelega črevesja. Tam boš tudi fasal raka, najbrž direkt pod rebri in bo šel naprej v jetra, ker imaš tam začetek zapor in se ti tam nabira.
Klistir ni rešitev, to pride v poštev samo v zelo redkih primerih zaprtja. Ni to naraven način iztrebljanja in kaže na nedelovanje črevesja, lahko pa tudi zgornjih prebavil.
matr si pameten…., 25.09.2025 ob 19:33
S tem pritiskanjem z rokami pod rebri ti spraviš ven samo drek, ki se ti nabira na zgornji in levi strani debelega črevesja. Tam boš tudi fasal raka, najbrž direkt pod rebri in bo šel naprej v jetra, ker imaš tam začetek zapor in se ti tam nabira.
Klistir ni rešitev, to pride v poštev samo v zelo redkih primerih zaprtja. Ni to naraven način iztrebljanja in kaže na nedelovanje črevesja, lahko pa tudi zgornjih prebavil.
Neeeeee. Nimam tezav. Pac praznjenje je potem dolgotrajno. Ne smes prdnit. Ko sem naredil klistir in sem na skoljki stiskam po drobovju da sprozim. Simulitam krce. Kaj pa mislis kako drek potuje po crevu.
Pač pucam si danko. Stene crev kolikor pride pac dalec voda.
Tisto ko zdravnik naredi. Ne vem izraza. Kao do 5kg dreka in se pocutis ko peresce.
A ti pise koji su u nauku upuceni.
Ne morem ti povedat vsega ampak crevo ce je suho ne more spravit to dol.
A si predstavljas kako je to Bog naredil? Z vodo lepo vse to odstopi.
Zna bit to nevarno seveda. Ne smes pregloboko ker si crevo predres. To je smrtno. Jel tako u nauku upuceni? Moras urgentno na aparacijU.
Anonimno 4168, 25.09.2025 ob 19:44
za @matr si pameten
prosim a še meni odgovoriš ?
a potrebujem iti k proktologu, če sem pri močnem pritiskanju imela kri in krvni strdek na toaletnem papirju in prolaps črevesja (ker sem tako močno pritiskala). Skrbi me samo kri, ker jo že dolgo nisem imela.
Ja a te pece supak? Resno mislim. Sori izrazu. To ko se ne umivas pa ne ves. Jst isto obvasno krvavim, sam so hemeroidi. Vem ker ko se umivam in grem s prstom leve roke(zna se?) po danki, cutim da pece. Cutim ranice, isto ko z vodo iz tusa perem rit. Ko da bi na ureznino s curkom vode sprical. Ves da pece. In potem vem da so hemeroidi.
A za tega ko ga sprasujes… Pusti nima pojma. Prav kar sem rekel. Alhamdulillah!!! Odstopi od sten drek in vse. A on meni raka bom dobil. Ja tako zluščiš.
S tem se stimulira peristaltiko črevesja – to je ritmično krčenje mišičja prebavil. Črevesna stena se naenkrat razširi in prične krčiti, s čimer se pospeši črevesno gibanje ter iztrebljanje.
Anonimna984, 26.09.2025 ob 08:02
Zenska a lahko gres h dohtarju?! A ce ti bo tle en reku da si ok, ga bos resno poslusala al kaj?!?! A pa ste tle gor res vsi adijo??
Ce ste zaprti, jeste premalo vlaknin. Dolgorocno trpotec in donat ne bo slo.
Vlaknine naredijo drek trd. Da ni pacast.
Anonimna984, 26.09.2025 ob 14:06
Vi se kar naprej pritiskajte pa glejte kri. Moja prijateljica, 50+ ni imela nobenih tezav, ko je za presejalni program poslala vzorec blata-tumor 3.stopnja. Kar nadaljujte kot ste do zdaj…jao jao
Ni imela nobenih težav in R 3.stopnje?
Koga imaš za norca?
Planet zemlja je prenaseljen, pa nas zastrupljajo. V to sem trdno prepričan. In to samo v nekaterih državah sveta. Mislim da je srčnega popuščanja ljudi iz dneva v dan vse vec. Med drugim so nam tudi hemeroidi podtaknjeni. Ali jemo zastrupljeno hrano ali pijemo zastrupljeno vodo ali pa vdihujemo zastrupljen zrak. Nekaj od naštetega je ? %
Forum je zaprt za komentiranje.