Kaj se je podražilo v zadnjem mesecu?
Trajno mleko kupujem, ko je v akciji, včasih v Mercatorju še na kupon (-25% ali pa vsaj -10%), vseeno mi je, ali vzamem Mercatorjevo (ki je prav tako LJ mlekarne, slovensko mleko) ali original LJ mlekarne.
Včasih grem po Pomursko mlejko, večkrat ga imajo v akciji v Lidlu ali Hoferju.
Vedno jemljem cel karton 10-12 kosov, včasih tudi dva.
Odkar pomnim, stvari, ki imajo dolg rok trajanja, jemljem v akciji.
Tudi Radensko, je lahko razlika pri šestorčku tudi več kot 1,50€, spijemo pa vsaj 2 šestorčka na teden. Ne sliši se veliko, a na letni ravni je to prek 150€ razlike.
V krogu 1 km imam Mercator, Spar, Lidl, Hofer, Tuš, Engrotuš, Eurospin, tako da mi je čisto vseeno, kam grem.
Anonimno6396, 25.09.2025 ob 09:17
To je to, ko so vsi trgovci. Kmet dobi za liter mleka 40 cetov, v trgovini je 1,69 e. Kdo pobaše razliko?
Po mleko gremo h kmetu, za liter nam računa 1€ in ne 40 centov, tudi zelenjava in jajca so pri kmetu 2x dražja kot v trgovini. Kmetje nimajo kaj jambrat. Poleg tega dobijo še subvencije. Za prodajo jim ni treba skrbet,to jim rihta kmetijsko ministrstvo,delovno silo dobijo od Zavoda za zaposlovanje,ki delavcem tudi plača. Kmet je pravi gospod.
ne okrog govort, 25.09.2025 ob 12:10
Ves da je Pomursko mleko, ki ga prodajajo v diskontih narejeno iz vode in mleka v prahu.
Iz česa pa mleko v prahu?
Pa seveda, ločene linije imajo, kaj delajo za svojo diskontno trgovino, kaj za Mercator/Špar, kaj za diskontarje… Seveda.
Podražitev se je začela od kovida naprej in trgovci so zavohali dobiček ,zato dvigujejo cene do neba. Če bi se znali kupci prilagodit in začeli zelo malo kupovat bi kar hitro znižali cene, dokler bodo ljudje na veliko kupovali se jim ni treba trudit za kupce. Kmetje so pa tako požrešni ,da raje stran mečejo kot pa prodajo cenej kot je v trgovini. V trgovini pa dajejo zastonj oziroma za majhno ceno. Tu se vidi kako se ne znamo prilagodit in pokazat,da se tega nategunstva ne gremo. Pa računate ,da vam bo vlada kaj dala. Brez moje se še čevelj ne obuje.
Forum je zaprt za komentiranje.