Pričakovana življ. doba je v EU 82 let
26 let se učiš in študiraš, 40 let delaš in 16 let dejansko uživaš v penziji, če je ta dovolj visoka, da poravnal osnovne položnice, hrano, da ti ostane za teden morja in teden toplic na leto. Če si to upokojenec po 40letih dela ne more privoščiti…je to še 16 let zivotarjenja…z željo, da se zbije življenjska doba
Vsi moji predniki, pomrli še v prejšnjem tisočletju, so bili med 85 do 103 leta. Tudi sosedje okoli, ista vas, sovaščani na malih kmetijah, so vsi doživeli leta čez 75 in v pozna leta. Generacija moje mame, stara je 82 let, pa je vdova, vdove so tudi vse ženske v sorodstvu, razen en stric, ki bi po bolezni lahko umrl že trideset let nazaj, pa je še vedno živ. Tudi mamine prijateljice, najmlajša med njimi je 73, vse so vdove, vsem so možje umrli prvih deset let v penziji. V sorodstvu je v generaciji mojih staršev in v zadnjih letih tudi v moji generaciji zdesetkalo kar nekaj stric, tet, bratrancev in sestričen, ki so jih pokopali še živi starši. Tako da pričakovana starostna doba ni pravi podatek na statistični tehtnici staranja. So pa nizke plače, velika brezposelnost, vključno s tistimi, ki so jih uspešno pregnali iz evidenc, nezmožnost zagotoviti ustrezni dom, vse strožje regulative, vse več represije, in še mnogo teh vse več in vse manj pripeljale do drastičnega upada naslednjih generacij. Tako da se zaletite nekam s tem, da se prebivalstvo stara! Pomlajuje se ne, iz očitnih razlogov!
Forum je zaprt za komentiranje.