Božičnica ja, božičnica ne
OBVEZNI zdravstveni prispevek,
OBVEZNI prispevek za dolgotrajno oskrbo,
OBVEZNA božičnica.
Sem delojemalka, nisem delodajalec, pa menim, da je obvezna božičnica še en žebelj v krsto pokopa gospodarstva. Sej dobimo pri nas božičnico, ampak je vezana na POSLOVNI REZULTAT, so bile večje in so bile manjše božičnice.
Obvezna božičnica je še en nov davek.
Namesto da bi razbremenili plače davkov, da bi ven iz bruto prišel VEČJI neto, so zdej nabili gospodarstvu še en dodatni davek.
Kdor bo zaradi te božičnice volil to vlado, je enostavno ZABIT. (Ampak lej, se je že v kljovid cajtih pokazalo, da je folk zabit bolj, kot si je mogoče misliti.)
pikimepiki, 21.09.2025 ob 07:40
OBVEZNI zdravstveni prispevek,
OBVEZNI prispevek za dolgotrajno oskrbo,
OBVEZNA božičnica.
Sem delojemalka, nisem delodajalec, pa menim, da je obvezna božičnica še en žebelj v krsto pokopa gospodarstva. Sej dobimo pri nas božičnico, ampak je vezana na POSLOVNI REZULTAT, so bile večje in so bile manjše božičnice.
Obvezna božičnica je še en nov davek.
Namesto da bi razbremenili plače davkov, da bi ven iz bruto prišel VEČJI neto, so zdej nabili gospodarstvu še en dodatni davek.
Kdor bo zaradi te božičnice volil to vlado, je enostavno ZABIT. (Ampak lej, se je že v kljovid cajtih pokazalo, da je folk zabit bolj, kot si je mogoče misliti.)
Ne bluzi. Ostani na področju svetovnih gospodarjev in covida. Ostalo ti pristoji kot kravi sedlo. ☝️?
Alf917, 20.09.2025 ob 23:31
Opcija je tudi ne, ampak počakajmo, kaj se bo uresničilo. Delodajalci so itak vedno nesrečni, ko je treba kaj dati in vedno kritizirajo, razen kadar lahko uvažajo poceni tujce.
V bistvu bi ravno delodajalci morali podpreti bozicnico, ker to za njih pomeni, da lahko z najnizjim vlozkom delavcem dvignejo placo, namesto da vsak mesec namenijo 200€ ali vec na delavca, lahko 1x na leto namenijo 1200€ in vec na delavca in mu tako dvignejo dohodek.
Bozicnico bi morali izplacati vsi delodajalci in to maksimalno.
Solio, 21.09.2025 ob 07:59
Vas ne izuči. Lani takle čas so bili pa bojlerji. Bojlerjev ne bo, potem pa spet bojo… Ljudje so pa pokupili vse zaloge.
NO, pa bojler je kasneje še vedno lahko koristen. Tu so za teh 640 že miselno zapravljali, pa samo provokatorsko kost je vlada ven izpljunila. ??☺️
Nismo vsi zaposleni v Merkatorju. Se pač sindikat zdila za nekaj sprejemljivega, če misliš, da bo tako. Izplačano mora biti enako kot regres. A regres na kartico dobite?
Sem sebi delodajalec. Božičnica mi je boljše kot 13. plača, ker ni prispevkov in kolikor bo viška, si pač znotraj predvidenih zneskov lahko izplačam.
Lani so vsi vpili, kako ima cela EU božičnico, samo Golob škrtari, letos pa vsi v luft, ne božičnice. Kakor šefe ukaže, tako pa vpijete. Važno da je jamr, kajne?
ahja241, 25.09.2025 ob 07:58
Nismo vsi zaposleni v Merkatorju. Se pač sindikat zdila za nekaj sprejemljivega, če misliš, da bo tako. Izplačano mora biti enako kot regres. A regres na kartico dobite?
Sem sebi delodajalec. Božičnica mi je boljše kot 13. plača, ker ni prispevkov in kolikor bo viška, si pač znotraj predvidenih zneskov lahko izplačam.
Lani so vsi vpili, kako ima cela EU božičnico, samo Golob škrtari, letos pa vsi v luft, ne božičnice. Kakor šefe ukaže, tako pa vpijete. Važno da je jamr, kajne?
Računovodja pa nisi, kajne? Božičnica trenutno ni obdavčena, je pa zanjo treba plačati oboje prispevke, tako prispevke zaposlenega kot prispevke delodajalca.
Če bi Golob rekel Božičnica ne bo več obremenjena z dajatvami, bi vsi podprli njegovo gesto. Ko pa reče Božičnica bo obvezna, takrat pa bi morali vsi normalno misleči zastriči z ušesi, kajti to dejansko pomeni še en davek za delodajalce.
Komemtirajo puhoglavci, ki jim je težko šteti do 5. če bi država želela dobro narodu potem bi to naredila kako drugače in ne tako, da uveljavlja še eno stvar od kjer bo odtegnila davek. Za začetek bi lahko davke zmanjšala in bi ljudje bili bolj veseli. Kako glup moraš biti, da ne vidiš loss loss situacije.
Forum je zaprt za komentiranje.