Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovanja low budget

Potovanja low budget

Včasih sem veliko potovala preko agencij, vendar si zdaj tega več ne morem privoščiti, saj se mi zdi vse zelo drago. Tisti ki potujete low budget, kako se organizirate, kako to izgleda? Kaksne so dobre in slabe plati? Stara sem 46, v kakšnem hostlu vseeno ne bi spala. Nikoli se nisem niti rezervirala letalskih kart, najela avta, torej čisto sveža v tem. Zanimajo me predvsem potovanja po Europi, Španija, Francija, morda Malta.

Hostel ti je pod castjo, nimas pojma, kako kupiti karte, okoli bi se vozila z najetim avtom, in bi potovala low budget? Nezdruzljivo ali pa pod low budget razumeva cisto razlicne stvari.

Je to joke, ali to piše kakšna propadla princesa? Najela bi avto za low budget potovanje, spala v hotelu, ok za letalo nisi napisala da želiš necenovnika. Greš na stran od Ryanair in poklikaš v treh minutah, do letališča goopti, tam metro, vlak, avtobus, pa kak dvozvezdični hotel, če je hostel preslab zate.

Prišparaš s tem, da svoj čas porabiš za raziskovanje kje in kaj je zate najugodnejše. Če se ti to ne da preveč, naklikaš in upaš, da boš imel srečo. Če jo imaš ok, če ne, greš naslednjič z agencijo, ali pa poskusiš nekaj drugega. Low budget potovanje je prej hobi, kot karkoli drugega. Veliko branja, raziskovanja, ločevanja pomembnih informacij zate od nepomembnih.

Booking, Raynair karte po 30€ in manjši avto rentacar, te pride 1/3 agencijskega dopusta.

To ni zate. Hostel praviš ne bo šel? Si sploh kdaj bila v kakšnem? Imajo tudi privat sobe, s privat kopalnicami. Ene 3x cenej te pride kot hotel običajno na isti lokaciji. Ti misliš da samo reveži hodijo v hostle? Imaš od 18-80 letnike tam. Vseh možnih finančnih statusov. Je ultra bogatašev ni. Tak k ne v hotelih ki jih ti obiskuješ :). Jaz recimo že 20 let večinoma v hostlih bivam na potovanjih. V EU. Izven ne. Pa bi si lahko privoščila dober hotel. Ampak zakaj točno bi dala 600e za sobo, ki je na isti ulici kot pač bolj esketsko opremljena sobica za 200e? Obe sta čisti. Ista lokacija. V hostlih bolj zanimivi ljudje če se želiš družit.
Kar se tiče avto rentat….to ni low cost. Javni prevoz pa to že slišala? 🙂
Letalske karte začneš gledat najmanj 6 mesecev prej in najdeš ugodne. Ali pa zadnji trenutek če ti znese. Sploh če nisi omejen na datume….gledaš kje so najcenej karte takrat….razne akcije….in greš pač tja. Po EU je itak par ur max v vsako smer, je čist vseen kako letiš. Naučiš se spakirat tako da imaš samo ročno prtljago. Če je možno celo samo ruzak :). V večino držav greš lahko tudi z busom/vlakom. Te pride še ceneje. Ugotovit moraš kaj ti je na potovanjih pomembno. Očitno nek luksuz ne, ker z agencijami nobenega luksuza običajno ne dobiš. Najbolj low cost hoteli ipd.. Meni recimo je pomembno da je hostel/hotel čist (beri mnenja ljudi ki so že bili tam!) in da je na dobri lokaciji. Potem mi je pomembno da imam dovolj denarja za kavice, ker ni boljšega kot kavo pit v tujem mestu in ljudi opazovat :). Odvisno kam grem mi je potem pomembno da imam za vstopnino za tisto kar res želim videt. Večinoma pa si ogledujem stvari peš/busi/podzemna/vlaki….

Moraš pa v vsakem primeru preračunat, jaz vem ko sem bila mlajša je včasih prek agencij prišlo ceneje za enega kot v lastni režiji. Odvisno pač kam greš. Zelo poceni več nikjer ni. Ti časi so šli mimo…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close