Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tako se prihrani pri hrani

Tako se prihrani pri hrani

pri hrani in drugih izdelkih za gospodinjstvo. Kupiš, ko je v akciji, čeprav kakšne stvari ne potrebuješ ta trenutek. Na ta način si ustvariš nekaj zaloge. Prihranek je tudi do 30 %. Se da s premišljenim nakupovanjem.

Vse kar ima daljši rok trajanja in če pogosto kupuješ.

Jaz Nutelo 1kg vzamem vedno 3 kose, pa paštete, Rio Mare, pri rižu in moki vzamem tako, da imam 1 kg vedno zaprto doma, več pa ne zaradi molov.

Vse, kar je v akciji, je tik pred iztekom roka. To se mi je večkrat zgodilo. Enkrat celo maslo, ki je imelo pretečen rok. Tudi nek sir, akcija, a ko pridem domov, opazim plesen na robovih. Paziti potrebno tudi pri sadju, zelenjavi, mesu. Ne, akcije se ne splačajo.

Vse se da ce se hoče. Problem je ker ljudje nimajo casa spremljat akcije, ki pa vemo kakšne so pri nas akcije.

Prihajajo dinamične cene. Še malo pa bo akcijska roba edina predvidljiva, čeprav ne po kvaliteti.

Akcije so brez veze.

Pri hrani se pripada če:

– Kuhaš iz osnovnih sestavin

– vlagaš  sezonske zadeve (te res lahko kupiš poceni ko je sezona)

– ne kupuješ sladkih pijač, namazov, prigrizkov, čipov, 10 vrst jogurta

– kuhaš večje količine “za v skrinjo”

– kuhaš plansko , s premislekom

Tudi s premišljenimi nakupi se da privarčevati. Jaz preverim akcije in je res redko, da so izelki v akciji pred rokom, tega se itak ne sme delat!  Tiso, kar je pred rokom mora biti posebej označeno! Pa še to so okvirni roke.  Kupim pa tudi kdaj kakšno tako stvar za katero vem, da je kljub bližajočemu roku ok in do sedaj nobenih slabih izkušenj.

Jaz kupujem večino v akcijah, preverim vse roke, pa nimam nikoli težav.

Kuham pa tudi iz osnovnih živil, doma je vrt in manjši sadovnjak, hrane ne mečemo proč, vlagamo in kuhamo na zaloge.

Ravno obratno. Kupuješ samo tisto, kar potrebuješ. Osnovne zadeve brez traparij, ker so slučajno v akciji.

Dobro vas imajo pogruntane.

Aja, pa gledaš ceno na kilo in nič drugega. Vedno.

Potem ti pa kupi tri vrečke s tremi lešniki, ker je v akciji, zraven je pa vrečka z 10 lešniki in je ceneje na kilo, čeprav ni v akciji. Karikiram.

Tudi kupujem v akcijah, a le zadeve, ki jih tudi sicer kupujem. Gre pa večinoma za osnovne zadeve, ki jih kupim na zalogo in imajo daljši rok trajanja (prašek, fižol, testenine…). Žal pa opažam, da je v akcijah vedno manj osnovnih in zdravih živil in vse več predelanih. Velja za vse trgovce (Hofer, Lidl, Spar).

Jaz vedno kupujem v akcijah, ampak vedno samo tisto, kar bi itak kupila in stvari, ki počakajo. Vložene zadeve, riž, kis in olje, konzerve, toaletne potrebščine, čistila … Res se mi neumno zdi dati recimo 30 eur za 2-pack gela za pomivanje posode, če ga lahko dobim za 15€. Ko je v akciji kupim tri in imam potem vsaj pol leta mir.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8823, 18.09.2025 ob 14:26

Aja, pa gledaš ceno na kilo in nič drugega. Vedno.

Potem ti pa kupi tri vrečke s tremi lešniki, ker je v akciji, zraven je pa vrečka z 10 lešniki in je ceneje na kilo, čeprav ni v akciji. Karikiram.

Moj zapis ni mišljen, da zmečeš v košaro vse, kar je v akciji. Ampak tisto, kar tudi sicer kupuješ in veš, da je ok in jasno, da gledaš ceno na kilo  in seveda rok. Nikoli ne vržem stran, ker kupujem preverjene stvari in res samo tisto, kar rabim.

S kupovanjem v akcijah se ogromno prihrani, poskusite pa boste potem neg. komentirali, če se vam bo zdelo, da to ne drži. Meni se zelo izplača.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close