Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup rabljenega vozila do 25k

Nakup rabljenega vozila do 25k

Bi vi dali 26.000eur za 2 leti star avto z 10.000km z bencinskim motorjem 1.5 tfsi motor

Avto ima vso opremo od pametnega ključa do matričnih žarometov, športni sedeži, ACC itd…

Niti slučajno.

Odvisno, koliko stane nov. Če je razlika minimalna, potem ne bi kupila.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimn090, 16.09.2025 ob 17:17

Odvisno, koliko stane nov. Če je razlika minimalna, potem ne bi kupila.

Nov s tako opremo baje stane 37.000eur

Ta avto tega ni vreden, ker mu je vrednost v tako kratkem času tako blazno padla.

Vag, 16.09.2025 ob 16:59

Bi vi dali 26.000eur za 2 leti star avto z 10.000km z bencinskim motorjem 1.5 tfsi motor

Avto ima vso opremo od pametnega ključa do matričnih žarometov, športni sedeži, ACC itd…

Cena je tu nekje. Ca. 70% novega je cena po EUROTAX-u. Ali je konkretni avto vreden tebi toliko pa je nekaj drugega. Meni športni sedeži v kombinaciji z 1.5 TFSI deluje kot “red flag”.

iDESI ?, 16.09.2025 ob 19:40

Cena je tu nekje. Ca. 70% novega je cena po EUROTAX-u. Ali je konkretni avto vreden tebi toliko pa je nekaj drugega. Meni športni sedeži v kombinaciji z 1.5 TFSI deluje kot “red flag”.

Meni tudi.

Zakaj “red fleg”

Vag, 16.09.2025 ob 20:05

Zakaj “red fleg”

Kaj imajo športni sedeži za počet v avtu s tako šibkim agregatom? ?

Posledično: kako je bil avto “vožen” in kaj vse je že utrpel?

To je ziher kak Audi. Ne vem zakaj ni vec bencinskih motorjev 1.8. Imas 1.5 ali 2.0, in ta 1.5 po moznosti se blagi hibrid. Jaz to nebi.

Želim povedat samo, da dobrim avtom cena ne pada tako zelo in toliko preveč. Dokazuje to tud golf, ki drži ceno tud star.

A mora biti v voznem stanju?

iDESI ?, 16.09.2025 ob 20:09

Kaj imajo športni sedeži za počet v avtu s tako šibkim agregatom? ?

Posledično: kako je bil avto “vožen” in kaj vse je že utrpel?

Ne, mislil sem niso ravno športni ampak doplačljivi so bili ko je bil avto nov

To so sedeži ki nimajo vzglavnika posebej ampak je skupaj s sedežem v višino.

Zaporošec.

Niti slučajno. Še posebej niti slučajno ker so ti turbocharger motorji vsi po vrsti za v smeti.

Osebno bi ga vzel v obzir, a bi ga dal pred nakupom natančno pregledat.

Gor je nekdo napisal šibek agregat. 1.5 tfsi zagotovo ni šibek (čeprav nisem ljubitelj VAG skupine). Bolj je vprašanje, kako je bil vožen in če je prodajalec kaj pripravljen povedat o zgodovini.

Poleg omenjenega … pa sam ne bi kupoval znamke, ki ji vrednost v 2 letih pade samo za 30% – ker je precenjena.

Pa ustrašil bi se matričnih žarometov – oz bi šel najprej preveriti koliko stanejo novi, da veš kaj pričakovati če imaš kakšno nesrečo.

Če je bmw ili audi ili mercedez ti samo kupi to so kola sve ostalo nije dobro, ko če ovo da vozi to nije za nekoga koji ima nivo.

Na zadnjo objavo komentar mojega mehanika, ki ima lasten servis z x zaposlenimi in dnevno spravi skozi delavnico x avtomobilov različnih znamk:

Če bi danes kupoval avto, bi v smislu zanesljivosti vzel Kio, Hyundai ali Toyoto. In bi se popolnoma izogibal BMW, Audija in Mercedesa, saj imamo z njimi samo sranje.

Najbrž ga ni za vzet dobesedno, a glede na to, da je iz “foha” najbrž kaže na določeno povprečje na trgi v tem momentu.

može i flocvagen ali sve ostalo je krš a sploh vi znate kaj su kola????, da vozim neku tojotu nije to normalno za muško.

Imamo TFSI motor, dela kot urca, sparavček čist mal porabi. Pripeljan je bil iz Nemčije.  Zadovoljni.

Anonimno 2599, 17.09.2025 ob 12:32

Imamo TFSI motor, dela kot urca, sparavček čist mal porabi. Pripeljan je bil iz Nemčije.  Zadovoljni.

Ka itak to so motorji ki imajo najmanšo porabo od bencinarjev, čeprav mi je moj mehanik rekel da te 1.5 tfsi pijejo olje ne vem od kje jim take informacije.

To ne velja le za VAG in 1.5 litrske motorje. Zelo nizko porabo ima tudi Fordov 1.0 ecoboost. Omenjam zato, ker sta po moči primerljiva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close