Pravnik in stanovanje
Pozdravljeni
Zanima me katerega pravnika mi priporočate glede vpogleda v moje pravice glede premoženja.
Sem ženska, sicer naravoslovno izobražena, brez znanja o pravnih postopkih. Sem poštena in naivna, lahko rečem celo neumna. Mislim, da me želi izvenzakonski partner opehariti.
Glede na njegovo podlo obnašanje se ne vidim več v zvezi, ker se tako ne da živeti. Zanima me, če mi lahko poveste kateri pravnik ali pravnica je glede takih stvari dober samonin izključno za pravni nasvet, da bi mi nekdo razložil kako potekajo stvari in me usmeril na pravo pot. Ker je moj izvenzakonski partner zelo pameten, mu ne pariram in bi potrebovala pomoč v zvezi s pravilnim ukrepanjem.
Torej ne gre se za proces ločitve. Rada bi le vpogled v stanje v katerem sem se znašla.
Aha, kakšno pa je stanje v katerem si se znašla? če si prišla k njemu živet, stanovanje pa je imel že od prej, ti nič ne pripada. Če je on v času, ko sta bila skupaj, kupil nepremičnino z lastnim kešem, se mu pa lahko usedeš nanjo. Ne glede na to, da ti nisi nič prispevala. Isto velja za obratno situacijo. Če nekdo kupi nepremičnino v času zveze, se šteje, da je skupna, pa čeprav jo kupi zgolj s svojim kešem in jo piše na svoje ime. Zato bodite glede teh zadev zelooooo previdni.
Anonimno 6093, 16.09.2025 ob 06:25
Aha , lepo da poveš po pravici, ne preveč pametna družboslovka, tako kot vse…
ker si priznala ti pol odpustimo…
Sicer pa odvetnik ali notar, ti so tudi hudičevo dobro podkovani v teh tadevah, ne vem iz katerega konca si, namig notarka iz brezovice nad mercatorjem ima prostore…
ti pa si ocitno tako skoncentrirano na žalitve, da kar vidis nekaj kar ni napisano… preberi še enkrat ali je res družboslovka…
Poštena, 16.09.2025 ob 04:05
Pozdravljeni
Zanima me katerega pravnika mi priporočate glede vpogleda v moje pravice glede premoženja.
Sem ženska, sicer naravoslovno izobražena, brez znanja o pravnih postopkih. Sem poštena in naivna, lahko rečem celo neumna. Mislim, da me želi izvenzakonski partner opehariti.
Glede na njegovo podlo obnašanje se ne vidim več v zvezi, ker se tako ne da živeti. Zanima me, če mi lahko poveste kateri pravnik ali pravnica je glede takih stvari dober samonin izključno za pravni nasvet, da bi mi nekdo razložil kako potekajo stvari in me usmeril na pravo pot. Ker je moj izvenzakonski partner zelo pameten, mu ne pariram in bi potrebovala pomoč v zvezi s pravilnim ukrepanjem.
Torej ne gre se za proces ločitve. Rada bi le vpogled v stanje v katerem sem se znašla.
Dobro ti je opral možgane, tale tvoj izvenzakonski partner – prepričal te je, da je on pameten, ti pa neumna!!! Prvo kot prvo, ne daj se – če imaš ti naravoslovno izobrazbo, on pa družboslovno, še ne pomeni, da je pameten, le bolje pozna stvari, ki so povezane z ločitvijo / premoženjem….
Žal ti odgovora na tvoje vprašanje ne morem dati, ker ne poznam nobenega primernega pravnika, le opogumila bi te rada (kot ena v podobni situaciji), da zbereš ves pogum in samozavest, da vse skupaj izpelješ. Tudi če ne boš “iztržila” premoženja, ki ti pripada (pa s tem nočem reči, da se ni treba truditi!), vedi, da je tvoj MIR neprecenljiv. Jaz sem šla iz hiše z vrtom na odlični lokaciji v garsonjero z mnogo manj udobja, ampak mirno spim, nihče me ne ponižuje in ne j.be v glavo. Pogum, punca, držim pesti zate!
igzekli, 16.09.2025 ob 06:33
Aha, kakšno pa je stanje v katerem si se znašla? če si prišla k njemu živet, stanovanje pa je imel že od prej, ti nič ne pripada. Če je on v času, ko sta bila skupaj, kupil nepremičnino z lastnim kešem, se mu pa lahko usedeš nanjo. Ne glede na to, da ti nisi nič prispevala. Isto velja za obratno situacijo. Če nekdo kupi nepremičnino v času zveze, se šteje, da je skupna, pa čeprav jo kupi zgolj s svojim kešem in jo piše na svoje ime. Zato bodite glede teh zadev zelooooo previdni.
Ampak je odvisno od kdaj ima ta keš, s katerim je kupil nepremičnino. Če ga je imela od časa izpred zveze, gre za njegovo lastno imetje. Če je denar zaslužil v času skupnosti, načeloma polovica pripada partnerici.
ta pikra, 16.09.2025 ob 13:51
Kdo ne zna brati in je neumen?
Tako je avtorica napisala:
Sem ženska, sicer naravoslovno izobražena, brez znanja o pravnih postopkih.
Namenjeno Anonimno 6093
Tako je avtorica napisala:
Sem ženska, sicer naravoslovno izobražena, brez znanja o pravnih postopkih.
On pa odgovoril
Aha , lepo da poveš po pravici, ne preveč pametna družboslovka, tako kot vse…
Krompirjevi olupki
16.09.2025 ob 17:09
Tole je pa težek primer pravne prakse :):)
Kaj pomaga “izobrazba”, če si naravno neumen? Niti naravoslovna ne:):)
Toliko o nadrkanih, nadudlanih “izobražencih”. In takih je tričetrt s faksov, če ne več. Naravno neumni in visoko ali še više izobraženi….pameti pa nikjer.
_________
Krompirjevi olupki so bolj uporabni kot tvoje blebetanje. A po tvoje “naravno pametni” obvladajo prav vse? Zakaj točno potem sploh rabimo ljudi, ki so izobraženi na različnih področjih?
A ja, krompirjev olupek kar sam sebe operira na odprtem srcu, sam obvlada vse pravne postopke, si napeljuje plin do bajte itd. Ker je vendar za razliko od ostalih naravno neumnih tako blazno pameten.
Forum je zaprt za komentiranje.