capsule wardrobe
Capsule wardrobe – v cem je fora?
Razumem, kupujes kose, ki jih lahko kombiniras veckrat.
Imam prepolno omaro, dobesedno lahko najmanj dva meseca nosim stvari, da jih sploh ne perem, pa bom imela se vedno polno omaro. Pac, kaj naj, z leti se je vsega nabralo in ker jih je veliko, se tudi ne ponosijo.
Ampak skoraj vsak moj kos oblacila jaz lahko kombiniram veckrat z vec drugimi kosi, z oblekami je bolj malo kombinacij, ampak obleka je itak oblacilo v celem.
Torej, kaj je fora ta capsule wardrobe, da clovek zmanjsa vsebino svoje omare?
Blazer, obleka, krilo, hlace in 3 bluze, majica in pulover/ jopica, ki se jih da medsebojno kombinirati. V bistvo to, kar imas ti, le da zavzame 5x manj prostora. Je bolj dolgocasno, ker se ponavlja, je pa tudi bolj poceni kljub boljsi kvaliteti in ni treba ob polni omari vzdihovati, da nimas nic za oblect.
Kako pa začneš od začetka s capsule wardrobe?
1. Opredeli svoj stil
2. Ovrednosti svoje go-to outfite preteklih 30-60 dni
3. Odloči se za glavno barvo: črna, navy ali tan
4. Izberi svoje temeljne barve
5. Dodaj barve za poudarjanje in vzorce
6. Določi svoje vrhnje kose
7. Dodaj ujemajoče čevlje in modne dodatke
A je capsule wardrobe nekaj drugega, kot sem si predstavljala? Ni za zmanjšanje garderobe, saj ima kar 10 kategorij (majice in topi, puloverji, plašči in bunde, jakne, hlače/spodnji del, športna oblačila, torbice, čevlji, nakit/modni dodatki, obleke)
Meni se na koncu pri capsule wardrobe ne zdi bistvo, da imaš 5 kosov v omari, ampak da imaš tako, kot je napisala avtorica, da lahko kombiniraš stvari med sabo.
( https://gabriellearruda.com/start-a-capsule-wardrobe-7-steps/ )
Forum je zaprt za komentiranje.