Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupujete jestvine določenih znamk?

Kupujete jestvine določenih znamk?

Npr. kupite originalno koka kolo, nutello itd. ali kupujete no name čokoladni namaz neke madžarske znamke in “kolo” iz Lidla? Sem mislila, da tega nihče ne kupuje, potem pa je sodelavka povedala, da ona hodi v Eurospin po “kolo”.

Torej kupite npr. čokoladni namaz znamke Nutella, Bam ali nekaj znanega, ali greste po nek cenejši namaz v Lidl?

Pa ne mi pisat, da ne jeste tega, ker mi tudi ne. Nutello kupimo morda dve / tri na leto, coca collo samo kakšen kraty Sepravi, ko kupite, kupite od znamke produkte ali ne?

Zelenjava je made by me on my own

Meso made by prašič, piščanec ali krava iz slo

Voda je iz javnega sistema.

Odvisno, kaj. Marsikaj ja, določene stvari nikakor. Nutella zame nima nadomestka, vse ostalo so samo približki. Pa vem, da je sam cukr, ampak vseeno Nutella je Nutella. In to kupljena v Italiji, ne v Sloveniji.

Nutello, mehčalec, detergent za pranje perila  kupujem samo v Mullerju. Mleka ne kupujem od Pomurskih mlekarn. Meso me ne zanima od kod je njegovo poreklo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno0385, 15.09.2025 ob 18:55

Odvisno, kaj. Marsikaj ja, določene stvari nikakor. Nutella zame nima nadomestka, vse ostalo so samo približki. Pa vem, da je sam cukr, ampak vseeno Nutella je Nutella. In to kupljena v Italiji, ne v Sloveniji.

Lino Lada, nek pribizek, ki je jedljiv.

Nutoka, pa taka sranja…res niso vredna niti pol cene

Mmm kk bi zdle jedla palačinke z nutello?

fasunga, 15.09.2025 ob 18:39

Npr. kupite originalno koka kolo, nutello itd. ali kupujete no name čokoladni namaz neke madžarske znamke in “kolo” iz Lidla? Sem mislila, da tega nihče ne kupuje, potem pa je sodelavka povedala, da ona hodi v Eurospin po “kolo”.

Torej kupite npr. čokoladni namaz znamke Nutella, Bam ali nekaj znanega, ali greste po nek cenejši namaz v Lidl?

Pa ne mi pisat, da ne jeste tega, ker mi tudi ne. Nutello kupimo morda dve / tri na leto, coca collo samo kakšen kraty Sepravi, ko kupite, kupite od znamke produkte ali ne?

itak jaz kupim originalno kokakolo, ker je cenejša od čistil za wc školjko- dam noter 1 liter coca cole in je šloljka kot nova. Da bi pa to svonjarijo v želodec zlil, se imam pa preveč rad- vsa ameriška svinjarija je svinjarija na kubik

Nutele ne maram. Mi je gravž. Je pa zelo dober šparov in DM lešnikov bio namaz. Je iz lešnikov :). In ne peče tk k nutela po jeziku od cukra in dodatkov. Kokakole nimamo nikoli doma, zunaj včasih spijem, me niti ne gane kaj za ena je. Imam pa raje pepsi :). Edino kar res samo eno znamko kupujem je rio mare. Pa sem probala že vse možne tune, poceni, drage, zelo drage….dol gre samo rio mare 🙂

Ne gane me, ne gane me..

Enkrat eno, drugič drugo.

Kar mi pride pod prste in nima pretirane cene. Itak je smiselno poskušati različne izdelke in proizvajalce.

C.colo pa že od nekdaj raje nadomestim s Cockto. Je boljša.

Te je, da bi se posladkala ?

Kaj so to jestvine? A to je prišlo tud iz juga?

Hamburger in Light coca cola. Ni boljšega.   ?

Tako kot Rok, če kupimo, kupimo Cockto.

Nutella mi ni bila nikoli všeč, kupimo Lino lado ali pa Viki kremo, če pa imajo slučajno Eurokrem, pa itak tega :))

Nima pa nadomestka Radenska.

Za kako pecivo, palačinke pa tudi Hofer namaz ni slab.

Nekatere stvari imajo čisto dobre cenejše nadomestke, nekatere ne, temu primerno se odločam.

Ja, kupujem.

Kaj te čudi? Saj ni, da bi bili Nutella In Coca Cola neka kvalitetna izdelka.

Res pa, da ne javkam, kako se vse draži.

Kupujemo predvsem izdelke določenih znamk. To zato, ker imajo približki drugačen okus. Nutela, radenska, ja,celo če kupimo Poli, je to Poli ne neka xy salama.

Grški jogurt ali mu ali lidlov, maslo običajno Pomurskih mlekaren, ego navadni jogurt.

Celo pri testeninah mi ni vseeno.

Kupujem pa v Spinu paradižnikovo mezgo, sveže testenine, papirnate brusačk, servietke.

Ne bom pa tam kupila recimo marmelade.

Malo je stvar, za katere mi je vseeno.

Sire kupujemo določenih znamk, oziroma vrst. Vem, da Ljubljanske mlekarne prodajajo nekatere izdelke pod Hoferjevo znamko.

Sir za žar npr. A tega kupim tako mslo, da je čisto vseeno, če ta sir kupim kar v Sparu.

jaz kupujem samo Hrvaške in Srbske jestvine

Nutelo za mazat in zlico jest, kupujem samo v Leclercu francosko, lesnikov namaz za peko pa kupim v Hoferju ali Lidlu.

Colo kupim katerokoli, meni je to vse enako zanic, colo Zero pa samo od Coca cole.

Marmelado sipek od Podravke.

Mineralno vodo Radenska, bi kupila katero drugo, a imajo ostale manj mehurckov, ce kdo ve za katero z vec mehurcki, se priporocam za nasvet.

Kave nikakor nisem nasla take, ki bi mi bila res dobra, sem imela dobavitelja iz Bosne ze leta nazaj, a ga zdaj ni vec oz gre preredko, tako da sem bila en cas prisilno na Bar kavi, potem sem odkrila Docekuso in zdaj to kupujem.

Pretehtam okus, kvaliteto in ceno, koliko to meni pomeni in tako kupujem.

Coca cole ne kupujem, je ne pijemo- ne original, ne fake. Podobno je z nutelo.  Ostale stvari različno. Testenine pretežno iste znamke, enako riž. Kavo , če jo dobim, tudi.  Ne gledam ( verjamem, ali ne verjamem) od kje je meso. Dokler je videti sveže, ga kupim. Pri sadju in zelenjavi je težko gotovit, kaj je manj strupeno. Dokler imam na vrtu, vem, kaj jemo. Potem pa?

Ne kupujem ponaredkov. Torej nobenih pijač, podobnih Coca-Coli, Spritu ali Fanti, ampak, ko si zaželim, kar ni ravno pogosto, kupim original. Prav tako Nutelo, sem in tja v Mullerju. Pijače, sire, meso in mesni izdelke kupujem v Mercatorju ali Sparu. Meso mira biti slovenskega izvora. Tuša nimam blizu, Leclerka tudi ne. V diskontarje (Lidl, Hofer, Eurospin) ne grem nikoli.

En od otrok ima rad Nutello in jo kupujemo, včasih pa nek bio namaz iz Spara, ki je ful dober (ampak dražji od Nutelle).
Coca-colo kupim za na daljšo pot, mi paše namesto kave.
Kupim tudi ta najmanjše pločevinke, ker včasih najstniki pridejo iskat, če se imajo več za učiti in je ravno prava doza za zbudit. Morda 1 paket pločevink na mesec ali manj.
Radi imamo tudi testenine od Baškovča pa od Toscane.
Mleko najraje kupim Dukat, jogurt Vindija.
Ja, očitno imamo eno hrano raje točno določeno blagovno znamko. Nam je pač bolj okusna 🙂

…ne kupujemo jestvine.

Kupujemo živila in pijače .Oziroma   produkte kateri spadajo pod  prehranske izdelke.

Slovenština, 16.09.2025 ob 09:27

…ne kupujemo jestvine.

Kupujemo živila in pijače .Oziroma   produkte kateri spadajo pod  prehranske izdelke.

Izraz jestvina tudi SSKJ najde kot pravilno slovensko besedo!

Ker so vsaj min.približek kvalitete/nadzora/receptur. Kupovanje no name generikov bo pripeljalo do tega, da če zbijejo na tla proizvajalce, ki s svojim imenom jamčijo za vsaj približno kvaliteto da bodo na koncu ostali le še generiki in s tem padec kvalitete in standarda zivil v prehranski in trgovski verigi in bo posledično na voljo le še neužitna in nezdrava fejk hrana kot v zda. Posledica ni samo debelost in z njo povezane bolezni temvec tudi porast rakavih in sistemskih obolenj. Vaša usoda je vaša odgovornost dokler imate izbiro ne režite svojih vrvic, ki vas držijo v sorazmernem zdravju.

.https://youtu.be/NYFTU4lHBX4

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close