Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A bi plačali mami?

A bi plačali mami?

Moja mami nikoli v življenju ni bila zaposlena. Vzgojila dva otroka. Živela lažerno, brez kmetije ipd. Vsak dan je bilo skuhano, pospravljeno pa bolj za silo. No, pa ne bi zdaj o tem. Sedaj je stara 70+, vitalna, oče ga posvoje serje naokrog, nje pa da denar za hrano in položnice. Več si itak ne moreta privoščit. Ampak mami bi rada bolj uživala. Ne reče sicer direktno, ampak ona bi šla na potovanje, v toplice. Pa bi to in ono. Glede koliko je vitalna? bi lahko zaslužila kak evro, ampak v resnici še s tistim drobižem, ki ga ima ne zna delati. In potem piha meni na dušo, da bi spet kaj dala, da bo ona uživala. Po eni strani se mi smili, po drugi sem pa jaz celo otroštvo živela v malem in bi si rada s svojim denarjem kaj privoščila sebi in otrokom. Mnenja!

Rojstnodnevno in hkrati novoletno darilo bi bil recimo vikend paket ali senior paket v toplicah. Ni toliko večji strošek od kupovanja nepotrebne navlake.

Mi si že leta podarjamo taka doživetja, odlično se obnese.

Če seveda lahko, jasno.

Za kak ljubilej, npr rojstni dan, ji podari bon za toplice. Lahko še z bratom/sestro skupaj, pa bo.

Verjetno v službo ni hodila zato, ker se je tako zdelo prav očetu – da je ona gospodinja, ki skrbi za štedilnik in pralni stroj, in pa ji velikodušno da nekaj denarja za gospodinjstvo.

Ste jo kaj izkoriščali za varstvo otrok, ko so bili majhni? V vrtec, v šolo, popoldanska varstva, poletne počitnice…..sigurno si vse sama in da greš spraševat za mamo mi Glih ni normalno.

Če ji bosta z bratom ali sestro za rojstni dan kupila vikend oddih v kakih termah ali kako kratko potovanje, vaju ne bo konec. Razen če sta, ker je bila mama vseskozi dom, razvajena in navajena, da ona skrbi za vaju, obratno pa ni treba. In kot je že ena zgoraj napisala – ali mama varuje tudi tvoje otroke ali pa jih hodi iskat v šolo? Mogoče ti je to samoumevno in misliš, da ji ni treba ničesar dati v zahvalo?

Moje mnenje je, da če bi bila jaz hčerka tvojega fotra in tvoje matere, ne bi nikoli imela otrok (tudi sama nimam otrok). Ker pol se vse te travme prenašajo na druge. Če ona ni čistila, bogve iz kakšne travme tega ni počela, in to je prenesla na naslednje generacije. Če bi izkoriščala hčerko na stara leta, je morda njena mama njo izkoriščala za denar za potovanja?

kaj nimaš družine. Boste skupaj napraskali za sedem dni v toplicah. Ni hudič da nimate.

pa kaj se ima stara baba okol za klatit? doma naj bo, hodi naj na sprehode in naj bo vesela, da kdaj vidi vnuke.

Odgovor na objavo uporabnika
Traum, 15.09.2025 ob 16:51

Moje mnenje je, da če bi bila jaz hčerka tvojega fotra in tvoje matere, ne bi nikoli imela otrok (tudi sama nimam otrok). Ker pol se vse te travme prenašajo na druge. Če ona ni čistila, bogve iz kakšne travme tega ni počela, in to je prenesla na naslednje generacije. Če bi izkoriščala hčerko na stara leta, je morda njena mama njo izkoriščala za denar za potovanja?

Nikjer ne piše, da ni čistila. Tudi pospravljeno je bilo za silo, ker sta otroka razmetavala, pa mož tudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close