si priznate
Da nekaterih stvari v življenju več ne zmorete, pa naj bo to kariera, hobi, odnosi v družini….
Okoli mene se dogaja, da se vrstniki (60 let) nikakor ne sprijaznijo s tem, da jim več ne gre, še slabše, trudijo se to prikriti na vse možne načine. Postajajo hinavski, zahrbtni, zastrašujoči…samo, da prikrijejo strah pred dejstvom, da so zamenljivi, da niso več v vrhunski formi, pa naj gre za mentalno ali fizično formo in tako dalje in tako naprej.
Mislim, da je to glavni vzrok za verzel, ki se kaže v medgeneracijskem razkolu, češ mladi nič ne znajo, so nesposobni….
priznam, 14.09.2025 ob 16:44
Da nekaterih stvari v življenju več ne zmorete, pa naj bo to kariera, hobi, odnosi v družini….
Okoli mene se dogaja, da se vrstniki (60 let) nikakor ne sprijaznijo s tem, da jim več ne gre, še slabše, trudijo se to prikriti na vse možne načine. Postajajo hinavski, zahrbtni, zastrašujoči…samo, da prikrijejo strah pred dejstvom, da so zamenljivi, da niso več v vrhunski formi, pa naj gre za mentalno ali fizično formo in tako dalje in tako naprej.
Mislim, da je to glavni vzrok za verzel, ki se kaže v medgeneracijskem razkolu, češ mladi nič ne znajo, so nesposobni….
Del problema. Drugi del je pa da je mladina večinoma nepripravljena na svet pri 20.
Sigurno mi telo več ne dopušča vseh naporov in akrobacij enako, kot v mladosti. Je čisto normalno in gre vzporedno z zmanjšanimi željami po nekih kaskaderstvih.
Kar se mladine tiče, pa pri nas tastari dopovedujemo mladim, da zmorejo in znajo, jih spodbujamo in jim vlivamo vero vase. Če ga polomijo… bo pa drugič bolje, a ne? Mi smo tudi naredili morje bedarij in napak in se jih zdaj zato znamo izogniti (včasih ?). Oni pa morajo skozi svoje izkušnje priti do istih lekcij. Ne naučiš se plavati na suhem, je treba v vodo skočit.
Ja, pametnjačimo že, seveda. Pa pridigamo tudi. Ampak zaleže ravno toliko, kot je nam -nič. Ne prevzemamo pa dela namesto njih.
Forum je zaprt za komentiranje.