Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fiktivni zaposlitveni oglasi, brezposelnost 3 %

Fiktivni zaposlitveni oglasi, brezposelnost 3 %

Zakaj lažejo, da je brezposelnost 3 %? Ljudje še vedno težko najdejo delo kot takrat, ko sem ga jaz iskala. Ne razumem, zakaj bi bila brezposelnost 3 %, razen če je folk dojel, da se ne prijavlja na Zavod za zaposlovanje, ki ti itak ne najde dela in posledično ni evidentiranih brezposelnih. Fiktivni oglasi (je spodaj tema), in konstantno od enih in istih podjetij. Če grem sedaj gledat na zaposlitvene portale, bodo gor eni in isti oglasi kot pred leti, ko sem jaz iskala delo. To meni ni normalno. Če nisi našel delavca, imaš na mojedelo.com, optius.si itd. prepoved objave oglasa za 5 let. Recimo.

ja to je tudi meni smešno, ravno ta teden sem zasledil poziv za zaposlovanje brezposelnih za več kot 12 mesecev, jasno so subvencije, zakaj le če pa ni brezposelnih ?

..https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne-spodbude/predstavitev-spodbud-za-zaposlitev/zaposlime-2025/

Jaz sem v 30 letih in imam faks in tehnično področje izkušenj, sem se prijavila na zavod za zaposlovanje v februarju in do avgusta mi niso poslali niti enega oglasa. Popolnoma nič ni od njih. V avgustu sem podpisala novo pogodbo, iskala sem kar 6 mesecev sama in bila vmes povabljena na ogromno razgovorov, tudi po 3 kroge in zelo malo jih na koncu napiše odgovor.

Nikoli ni bilo dela za vse ljudi, in nikoli ga ne bo. Okoli 10 % brezposelnost je ze vsaj 32. let kar je cisto normalno.

Saj so cene hrane tudi poskočile v nekaj letih za tudi 100% in več pa državna mafija vseeno debilizira o le nekaj procentih da se norca dela iz folka

Kaj imajo oglasi s stopnjo brezposelnosti?

Če je nizka še ne pomeni da bodo tebi všečni šihti na voljo. In ne ljudje se kar ne izpisujejo iz zavoda, ker če se ne dobijo nadomestil in socialne. Da pa pričakuješ da ti bo zavod službo našel…..
Imaš drugače objavljeno koliko točno je registrirano brezposelnih in kakšno izobrazbo imajo in leta. Večina trenutno brezposelnih je starejših (nad 50) in mlajših brez izobrazbe. Seveda pa to ne pomeni da nekdo srednjih let z izobrazbo ni brezposeln in nima težav najti primerno službo.

veliko je lažnih oglasov.

zavod ni tam, da ti išče delo. je zgolj bajta, ki nudi nekaterim zaposlitev. delajo za delodajalce, ne brezposelne. kaj mislim s tem? še tako slabemu delodajalcu te bo napotil. mene je- edina napotitev z strani svetovalke. sem se pač morala odzvat, ampak sem priredila svoj življenjepis in jasno napisala, da me napotuje zavod, zato se odzivam, nimam pa prav nobenih izkušenj v tem bla bla.. njej sem pa povedala, da se gre za firmo, kjer ljudje po netu pišejo, da izrablja ljudi, ne plačuje, mobing itd itn.. zagovarjala je to firmo! ne brezposelnih in ne ljudi, ki so od tam pobegnili stran, da se zavarujejo. . pametnemu je jasno vse s takim obnašanjem.

Mene pa zanima zakaj Pandora na Zavod za zap. ponavlja oglase in ne odgovarja na ponudbe.

Toliko govora o gdpr…pa še dopušča, da firme zbirajo tako osebne podatke. Na koncu prez odgovora ko pošlješ prijavo. Ne veš ali so tvojo prijavo prejeli in kdo je obdeloval tvoje podatke.

Zakonsko bi bilo potrebno urediti, da se prijave na oglas odgovorijo in povedo, kdo je oseba ki bo obdelovala osebne podatke in, da bodo v xy obdobju po izbiri izbrisane.

Kje so zdaj tisti, ki so plačani zato, da podatki letajo okoli, potem pa se v pisarnah smejijo prijavam celo na osebni ravni, če kdo koga pozna …

Sem imel kakšen dan nazaj svetovanje na zavodu in sem se malo menil z drugimi čakajočimi in so vsi visokoizobraženi, tako kot jaz. Vsi mladi, od poznih dvajsetih do zgodnjih tridesetih, samo en je bil 50+. Če malo pogledate oglase, boste videli, da je večina za tiste z nižjo izobrazbo, na oglase, kjer se išče VI. stopnja pa se prijavi cela gora kandidatov, če ni nekih ekstra pogojev.

In tako Slovenci vedno izvisijo. Zaposluje se le Neslovence.

Odgovor na objavo uporabnika
Ić? Nein!, 14.09.2025 ob 11:58

In tako Slovenci vedno izvisijo. Zaposluje se le Neslovence.

Tujce zaposlijo tam kjer slovencev ne dobijo. Ker nočete tistega delat. Al res trdiš da je vrsta za ljudi ki hočejo v gradbeništvu, gostilnah, turizmu (sobarice pa to) ipd. delat? Kdo od teh mladih na zavodu hoče it to delat? Vsi hočejo pisarne. Takih šihtov pa pač ni na zavodu. Naj jih pričarajo? Povem čisto iz izkušenj….pri nas zaposlimo študente takoj po diplomi. Praktično vse če želijo. Če pa iščemo starejše, iščemo ljudi z izkušnjami. Torej so že delali na podobnih dm. Pri 30ih+ iskati na podlagi diplome, brez da bi imel izkušnje…..no ni zabavno bi rekla. Če nisi že delal v svoji branži, spoznal kakšne ljudi, si spletel kakšne vezi….si tam po 30em bolj mrzel. Moraš imeti res srečo da kaj pametnega dobiš.

Gledati moras koliko je aktivnih in ne koliko je brezposelnih.

Is stats.si aktivni (zaokrozeno):

2015 = 917000  ,   preb. 2063000

2025 = 940800   ,   preb. 2131000

Noro je to, da imamo danes manj aktivnih na prebivalca kot pred 10 leti. (Domnevam da upokojevanje)

Stevilo aktivnih, 14.09.2025 ob 14:56

Gledati moras koliko je aktivnih in ne koliko je brezposelnih.

Is stats.si aktivni (zaokrozeno):

2015 = 917000  ,   preb. 2063000

2025 = 940800   ,   preb. 2131000

Noro je to, da imamo danes manj aktivnih na prebivalca kot pred 10 leti. (Domnevam da upokojevanje)

Končno en pameten podatek.

To, kar je sedaj, da morajo pri razpisih …., za tiste minimalne pare, pa še celo vsaj srednjo solo oz faks opracljati, če te pol kdo zaposli, je vse narobe obrnjeno. Po drugi strani je smešno, da se kdo javi na razpis, a ne pozna osnov dela, s čim se kdo ukvarja. Pa nepotrebna vprašanja delodajalcev, ki nimajo nič v zvezi z delom. Plače, ki jih skrivajo, so mizerne, nekje še plačilnih list ne izdajo. Da o izkoriščanju in ne plačevanju prispevkov, ne govorimo. Bruh.

Uradna brezposelnost je nizka, ker tisti, ki ne prejemajo nadomestila ali socialne pomoči, večinoma niso prijavljeni na zavodu. Če so prijavljeni na zavodu, imajo obveznosti, drugega pa bolj malo. Resnična brezposelnost je bistveno višja.

Nič ni brezposelnost bistveno višja od uradne. Marsikdo se vozi v službo čez mejo, potem je tukaj še delo na črno in tisti, ki jim ni treba v službo, ker živijo od kapitala.

Maša940, 14.09.2025 ob 07:38

Jaz sem v 30 letih in imam faks in tehnično področje izkušenj, sem se prijavila na zavod za zaposlovanje v februarju in do avgusta mi niso poslali niti enega oglasa. Popolnoma nič ni od njih. V avgustu sem podpisala novo pogodbo, iskala sem kar 6 mesecev sama in bila vmes povabljena na ogromno razgovorov, tudi po 3 kroge in zelo malo jih na koncu napiše odgovor.

Ne bo držalo. Sama nimam izobrazbe, a mi na teden pošljejo vsaj 4-6  obvestil o prostem delovnem mestu. Na katerem urad za delo si pa prijavljena?

p77, 14.09.2025 ob 19:59

Ne bo držalo. Sama nimam izobrazbe, a mi na teden pošljejo vsaj 4-6  obvestil o prostem delovnem mestu. Na katerem urad za delo si pa prijavljena?

Na uradu Ljubljana sem bila prijavljena. Niti enega mi niso poslali. Letos!

Fikcija, 14.09.2025 ob 07:26

Zakaj lažejo, da je brezposelnost 3 %? Ljudje še vedno težko najdejo delo kot takrat, ko sem ga jaz iskala. Ne razumem, zakaj bi bila brezposelnost 3 %, razen če je folk dojel, da se ne prijavlja na Zavod za zaposlovanje, ki ti itak ne najde dela in posledično ni evidentiranih brezposelnih. Fiktivni oglasi (je spodaj tema), in konstantno od enih in istih podjetij. Če grem sedaj gledat na zaposlitvene portale, bodo gor eni in isti oglasi kot pred leti, ko sem jaz iskala delo. To meni ni normalno. Če nisi našel delavca, imaš na mojedelo.com, optius.si itd. prepoved objave oglasa za 5 let. Recimo.

Še niste dojeli kako vas vlada nateguje in prireja statistike za lastno korist?Imam 2 soseda brezposelna,na zavodu nista prijavljena,iščeta si službo.Vlada vam laže da sta zaposlena.

Nič vlada ne laže s statistiko. Statistika samo govori o tem koliko je URADNO brezposelnih. Uradno se pa štejejo tisti, ki so prijavljeni na zavodu. Če kdo ni – njegova stvar. Statistika tudi redno daje podatke, koliko je trenutno delovno aktivnih, koliko od tega je tujcev itd. Kaj vam ni jasno, čurani nepismeni? Ne bo zdaj vlada ustanavljala komisij, ki bodo kar naprej hodile od vrat do vrat in preštevale neprijavljene brezposelne.

Zavod za zaposlovanje, je sam sebi namen. Zbiranje nekih podatkov za statistiko…?

Svetovalec…napiše nek papir…te naroči…na nov termin. Vmes dobivaš neke ponudbe katerim sploh ne ustrezas pogojem…

Na TV bila izjava slepega človeka, ki so mu poslali napotnico za voznika avtobusa???

V letošnjem letu so v vseh Zavodih za zaposlovanje zaposlili najmanj 100novih…Kaj delajo?

Premetavanje papirje z desne na levo in drug dan z leve na desno.

Raziskava trga in pregled kršitev..ne tega se še niso lotili. Polno fiktivnih oglasov, na prijave ne odgovarjajo, da bi vsaj take goljufije delodajalce odstranili? Ne, imajo nek seznam, skrit…

Meni so nekoč poslali napotnico za oodjetje, ki je šlo čez dva meseca v stečaj…namerno? Iskali so osebo na katero bi naprtili odgovornost. Nekateri so to delali z brezdomci…

Goljufije vsem na očeh, oni pa grejejo stolčke in se stempljajo

Saj imate še polno privat zaposlitvenih agencij. Morda vam oni kaj najdejo.

Neizobražene ljudi išče več delodajalcev, zato imaš več napotitev.

Za p77.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close