Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prodajal lopato in ostal brez 1500 €

Prodajal lopato in ostal brez 1500 €

kolikor je imel na računu.

Sporočili so, da gre za goljufijo, ki se neredko pojavlja v različnih oblikah. V tem primeru je oškodovanec preko Salomonovega oglasnika prodajal lopato, na oglas pa se je odzval neznanec preko druge komunikacijske aplikacije, ki ga je prepričal, da bo lopato kupil.

Poslal mu je spletno povezavo, da bi prodajalec prejel denar. Oškodovanec naj bi pri tem vnesel občutljive bančne podatke, nakar so mu z bančnega računa ukradli denar. Skupno je bil oškodovan za okoli 1500 evrov.

KAKO JE TO MOŽNO?

Nimam pojma, kako. Že leta so novice o takih in drugačnih odtujitvah denarja, banke in policija ves čas opozarjajo, a vedno se najdejo novi naivneži, ki instalirajo XY aplikacije in posredujejo gesla, ali dajejo oddaljen dostop do svojih naprav nekim neznancem, ki jih po telefonu prepričujejo o kripto bogastvu, itd.

Narod je glup,kratek spomin,…

To so ga nategnili migranti,sigurno indijci,Slovenci.Mene so nekajkrat klicali iz številke slovenskega operaterja in mi v polomljeni slovenščini ponujali nakazilo preko aplikacije.Ko sem rekel,da se lahko v Ljubljano pripeljem in se osebno dobimo so prekinili.Policija ve kdo so ljudje,ampak so zaščiteni.

A so to morda lopate ki so ob poplavah izginile?

Sicer pa ne vem kaj je ljudem, da svoje podatke delijo  kot bombone.

Kako je možno?

Precej preprosto – kliknil je na neko podtaknjeno povezavo v sporočilu in blesavo vanjo vnesel svoje bančne podatke.

Tisti,  ki prodaja lopato prek Salomoneva oglasnika, mora imeti telefon z velikimi tipkami, brez spletne povezave in mobilne povezave. Torej samo 2G. Za klice in sporočila.

Drugače ne vem, kako si lahko tako tumpast.

Najbolĵš, da prodajajo takrat, ko imajo zerro na ŕačunu. ? Tole sem prebrala. Pa tudi tisto, da je ena Primorka nekemu kvazi tujemu vojaku preko zmenkarij nakazali na več kot tri ničle zadaj ? Slednje je še mal težje doumet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close