Bovška avtohtona ovca izumira, kadavri se kopičijo
Država ne naredi nič.
Država nima časa za kmete
Država je zatajila, pravijo rejci drobnice.
Njim je vseeno če je robi peder palomar ponosen da mu je zadnja cipa sumljivega porekla z milijon spolno prenosljivimi boleznimi rekla DA.
Za država in njeno vodstvo nimajo več nobenega ne sramu ne občutka ne volje česar koli spremeniti, ko ležijo nadrogirani na vam in meni pokfadenih milijonih.
Smrt vladi, celotni, pozivam k totalnim protestom, popolni nepokorščini do sistema in dokončnemu obračunu s pajaci ki brezsramno rajajo, medtem ko gremo vsi k hudiču oz smo že tam, crknjeni ali na pol crknjeni.
Sem sam rejec ovac, čreda 9 odraalih in 12 jagnjet, za pašo strmin 30 do 50 proc naklon.
Okužba modrega jezika, pogin 4 jagnjet in dveh ovac v zadnjih tednih. Odvoz sem cakal prejsnji teden 4 dni.
Ni še konec. Upam da bo sploh kaj ostalo. Pomoci ne bo, ker ministrstvo daje prag 14 ovc in 5 poginov.
Kdo bo brege vzdrževal in ohranjal krajino?
Čakite malo. Saj si lahko delate norca iz kmeta.
Sam ne bit pametni, ker jaz ko pridem iz sluzbe grem delat na polje na roke v ta breg in nimam nič od tega ne od države za ta3 ha, ko garbam na roke, da se ne zaraste.
Pobirajo denar veliki kmetje in nihče ne pogleda, da delamo na roke.
Ja saj kdo nam je kriv. Vi ziher ne. Pa pejte prostovolno pomagat ne pa slamo sukat.
Neregistriran, 13.09.2025 ob 17:02
Ja, dajmo vse propadle panoge umetno vzdrževati, potem pa jamrat zaradi visokih davkov.
kake propadle panogw debil?a govoris o propadlih projektih rotolizaca maljevca?ker tvoji levi debili ti ti nabijajo davke tepec….drzava ima vetetinarsko sluzbo ki jo placujejo kmetje in le ta je zatajila butec
Neregistriran, 13.09.2025 ob 18:15
Kakšna veterinarska služba je zatajila, čuran blesavi? A če boš ti kasiral kakšno bolezen, bo tudi zaradi tega, ker je zdravstveni dom zatajil, jebem te v betico votlo!
kreten zabiti idiotski levicardki…kje kurba ste se tako naklotile budale zabite…..4 dni lezijo crknje ovce …..ni odvoza brez veterinarja ti kurba zblojena levicarska zabita…..isto sranje sonimelu na hrvadkem pred enim mesecem…ko so krave crkale taradi antraksa….14 dni je drzava muckala in ibracala glavo stran jebote levicarska zalega…kako to da vas kurbeze ne zadane kaka zoonoza in da crknete v mukah hehe….to bi bil dan oavoboditve
Država pleše na koki, ovce in govedo crkuje, 13.09.2025 ob 14:08
Država ne naredi nič.
Država nima časa za kmete
Država je zatajila, pravijo rejci drobnice.
Njim je vseeno če je robi peder palomar ponosen da mu je zadnja cipa sumljivega porekla z milijon spolno prenosljivimi boleznimi rekla DA.
Za država in njeno vodstvo nimajo več nobenega ne sramu ne občutka ne volje česar koli spremeniti, ko ležijo nadrogirani na vam in meni pokfadenih milijonih.
Smrt vladi, celotni, pozivam k totalnim protestom, popolni nepokorščini do sistema in dokončnemu obračunu s pajaci ki brezsramno rajajo, medtem ko gremo vsi k hudiču oz smo že tam, crknjeni ali na pol crknjeni.
A da pi kmetje sami podkrbeli za svoje zivali..vlada daj to….vlada daj ono….tidi zaposleni dobomo ugolj placo in s tem pac zivimo…kmetje pa subvencije…prodaja z racuni in pa prodaja na crno…vye bi imali na pladju prineseno……ce pa ni po njihovem pa vlada kriva…vemo kdo je na celu kmetijske zbornice in kateri stranki pripada vecina kmetov…
ti tepec ne poznas nic, bluzis levicarsoo mantro….subvencije…ukinit…vsem…kmetom, ppotem vam…za elektricne avte, za fadade, za okne, za vse….vse subvencije ukinit in to takoj, vsem…drzava je kmetom nadrala tok birokratskih neumnost da glavs pece…..ti bluzis ces kaj ima drzava s kmeti….vse…navleklu so tok enega sranja da ne mores ziveti, novi davki nove takse…..daj se dpelji tepwc ce nimas pojma….nabijem vam subvencije v rit….sram bi me bili da bi vzel en evro subvencije od jebene drzave
Anonimno 10453, 13.09.2025 ob 14:20
Sem sam rejec ovac, čreda 9 odraalih in 12 jagnjet, za pašo strmin 30 do 50 proc naklon.
Okužba modrega jezika, pogin 4 jagnjet in dveh ovac v zadnjih tednih. Odvoz sem cakal prejsnji teden 4 dni.
Ni še konec. Upam da bo sploh kaj ostalo. Pomoci ne bo, ker ministrstvo daje prag 14 ovc in 5 poginov.
Kdo bo brege vzdrževal in ohranjal krajino?
Poskusite s sivko in baziliko, naj bi odganjalec tudi mušice. Čisto naravno, škodovati ne more.
Upam da bo pomagalo če jih malo zdrgnite z zelišči.
Vsako kur…jo financirajo. Avtohtone pasme pa tako zanemarimo. Fuj in fej odgovornim.
Če bi jih kot včasih goljufive peke, namakali odgovorne …bi jih večina plavala v Ljubljanici.
Aninomno 10453
13.09.2025 ob 14:26
Za 4 jagnjeta (30kg) idealnih za prodajo, ne bo nič, ne steje niti v kvoto poginov, ker nimajo st in niso v registru.
________
In zakaj nimajo številke in niso v registru?
A ja, ste jih mislili na črno prodat, brez veterinarske oskrbe, cepiv itd., pa vas je grda bolezen prehitela.
Forum je zaprt za komentiranje.