Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrag

Vrag

To si ze enkrat omenjal padec na hrbet oz na beton??

Frakturo bi moral takrat sanirat, pa magari se sam zagibsat.?

Glede mravljincenja. Korpus pritiska na zivec in zastarela fraktura dela osteofite ki pritiskajo na zivec isijadikus. Ce je pritisk po zunanji strani je nervus tibialis poskodovan, ce pa po notranji strani  pa nervus fibularis. Oba sta odgovorna za stopalo.

Situacija je skoraj podobna kot pri stenozi.

Medula oblongata nima tam pretoka in zato mravljinci.

Poskusi z magnet terapijo in laser, da ti razbremeni kompresijo.

Poskušal bom z ortopedom. Ker na izvidu piše, da sta obe vretenci nepravilne stožčaste obliki in posledično je eno znižano za polovico, drugo za tretjino. Tako da izgleda, da me bo to starejši kot bom bolj zajebavalo.  Nekega posebnega izvajanja si ne upam delat po svoje, da ne bom še hrom ratal. To bi bilo šele lepa reč.

Drugače bolečin nimam. Ti mravljinci me pa motijo. V bistvu mravljinči in hkrati žge in zebe v stopala, kot bi imel ozebline. Ampak le, ko imam noge v vodoravnem položaju. Dokler stojim, sedim ali hodim, je v redu. Se mi pa zdi da je slabše, ker zdaj mi ze včasih vse od kolena ali celo nad kolenom cele noge. Ne le stopala. Zato se ga ne upam srat z nekimi masažami. Dohtarca je rekla zaenkrat b vitamin in  k ortopedu.

Odgovor na objavo uporabnika
modrivrag, 11.09.2025 ob 21:18

Poskušal bom z ortopedom. Ker na izvidu piše, da sta obe vretenci nepravilne stožčaste obliki in posledično je eno znižano za polovico, drugo za tretjino. Tako da izgleda, da me bo to starejši kot bom bolj zajebavalo.  Nekega posebnega izvajanja si ne upam delat po svoje, da ne bom še hrom ratal. To bi bilo šele lepa reč.

Drugače bolečin nimam. Ti mravljinci me pa motijo. V bistvu mravljinči in hkrati žge in zebe v stopala, kot bi imel ozebline. Ampak le, ko imam noge v vodoravnem položaju. Dokler stojim, sedim ali hodim, je v redu. Se mi pa zdi da je slabše, ker zdaj mi ze včasih vse od kolena ali celo nad kolenom cele noge. Ne le stopala. Zato se ga ne upam srat z nekimi masažami. Dohtarca je rekla zaenkrat b vitamin in  k ortopedu.

Poskusi z magnet terapijo in laser, da ti razbremeni kompresijo.- to ti ne bo skodilo

Imam hudo stenozo vrata( ker me je nekdo mocno udaril) in hodim na ti dve terapiji.

Tvoja situacija je podobna stenozi po domace receno

Edino kar se lahko bojis je to ce bi te dohtarca poslala na raztegovanje hrbtenice( tru track) to pa zavrni ker lahko na licu mesta ratas invalid.

Upam da ne teces, poskakujes.

Hoja v hrib je super. Edino hoja dol ni.

Nimas prekrvavitve tam zato te zebe. Funkcionalna magneto terapija bi ti pospesila prekrvavitev

Sva na podobnem, ti nisi sel h dohtarju, jaz sem sla takoj pa glupaca ni prepoznala poskodbe vratu. Posledice so.

Šnelca_783, 11.09.2025 ob 21:32

Poskusi z magnet terapijo in laser, da ti razbremeni kompresijo.- to ti ne bo skodilo

Imam hudo stenozo vrata( ker me je nekdo mocno udaril) in hodim na ti dve terapiji.

Tvoja situacija je podobna stenozi po domace receno

Edino kar se lahko bojis je to ce bi te dohtarca poslala na raztegovanje hrbtenice( tru track) to pa zavrni ker lahko na licu mesta ratas invalid.

Upam da ne teces, poskakujes.

Hoja v hrib je super. Edino hoja dol ni.

Nimas prekrvavitve tam zato te zebe. Funkcionalna magneto terapija bi ti pospesila prekrvavitev

Sva na podobnem, ti nisi sel h dohtarju, jaz sem sla takoj pa glupaca ni prepoznala poskodbe vratu. Posledice so.

Ma, ne bom šnelo. Počakal bom na ortopeda.

Jaz se res ne poglabljam v te stvari in ce ne bi bil pred kratkim na ct sploh ne bi vedel. Šele potem sem tudi izvedel kako nevarno je to.

Zagotovo ti dve glavni vretenci nista bili takrat edini zlom in ko me bo ortoped poslal na slikanje skeleta se bo pokazalo še ostalo. V glavnem preživel sem. Čeprav bi se takrat komot ubil. Da sem udaril ob padcu z glavo, tako kot sem z roko po robu me ne bi več bilo. Ker sem imel celo levo roko črno. Kako dolgo sem ležal na tleh na hrbtu niti ne vem. Niti nisem vedel, da sem padel, samo da je nekaj hudo narobe, da ne morem vdihnit zraka niti se premaknit od bolečine….eh, kurc to veš. Od nečesa te enkrat mora pobrat, tudi če si bolj trdoživ kot mačk z devetimi življenji, veš?☝️?

modrivrag, 11.09.2025 ob 21:56

Ma, ne bom šnelo. Počakal bom na ortopeda.

Jaz se res ne poglabljam v te stvari in ce ne bi bil pred kratkim na ct sploh ne bi vedel. Šele potem sem tudi izvedel kako nevarno je to.

Zagotovo ti dve glavni vretenci nista bili takrat edini zlom in ko me bo ortoped poslal na slikanje skeleta se bo pokazalo še ostalo. V glavnem preživel sem. Čeprav bi se takrat komot ubil. Da sem udaril ob padcu z glavo, tako kot sem z roko po robu me ne bi več bilo. Ker sem imel celo levo roko črno. Kako dolgo sem ležal na tleh na hrbtu niti ne vem. Niti nisem vedel, da sem padel, samo da je nekaj hudo narobe, da ne morem vdihnit zraka niti se premaknit od bolečine….eh, kurc to veš. Od nečesa te enkrat mora pobrat, tudi če si bolj trdoživ kot mačk z devetimi življenji, veš?☝️?

Hudo glede padca.?

Ma saj ti bo ortoped napisal terapijo.

Lahko ga pa vpr za funkcionalno magneto terapijo in laser.

Verjami šnelotu.

Upam da ti bo kaj bolje in ne bo potrebno na operacijo.

Hodis pa normalno? Cutis noge med hojo? Imas tezave z ravnotezjem?

Hladen obcutek v nogah obcutis ker ni prekrvavitve in je utesnjenost.

Sporoci kaj ko opravis pregled pri ortopedu. A mas kmalu?

Šnelca_783, 11.09.2025 ob 22:17

Hudo glede padca.?

Ma saj ti bo ortoped napisal terapijo.

Lahko ga pa vpr za funkcionalno magneto terapijo in laser.

Verjami šnelotu.

Upam da ti bo kaj bolje in ne bo potrebno na operacijo.

Hodis pa normalno? Cutis noge med hojo? Imas tezave z ravnotezjem?

Hladen obcutek v nogah obcutis ker ni prekrvavitve in je utesnjenost.

Sporoci kaj ko opravis pregled pri ortopedu. A mas kmalu?

Ne hodim. Letim kot mladenič še vedno.☝️?

Ni, sam to me moti. Ko ležim. Ampak saj pravim, z redno masažo stopal in obremenitvijo prstov na nogah se izboljšuje. Začel sem pa tud jemat vitamine in magnezij. Ajd, če je dohtarca svetovala, da bi bilo morda pa fobro, pa naj bo.?

Drugače jaz ne delam neke štale iz vsega kar boli. Nisem bil zadnjih pet let niti dneva v bolniški. Tudi lani ne ob padcu.

Aja. Ortopeda, khm. Čakaj moram še osebnemu dohtarju rečt za napotnico. Potem se bom naročil.? Ortopeda mi je priporočila pulmologinja in napisala na izvid.

Modri vrag, naj ti ortoped napiše napotnico za MRI. Potem bodo hitro vedeli, kaj ti je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close