Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Leto 83

Leto 83

Zbudite se stari prav toliko, kot ste sedaj, ampak je leto 1983 in sobota. Kaj boste počeli?

Zunaj.

Pol otrok iz bloka. Sigurno smo si nekaj izmislili. Da živimo na drevesih in je vsak splezal na svoje, pa smo si po spagi pošiljali napisana sporočila na listkih.

Vedno kaj… s kolesi naokoli, bunkerji v snegu, snezaki…

Vsi smo bili v popoldanskem varstvu in tam naredili naloge, učili se nismo skoraj nič, pred kontrolko. Večina nas je bila že v višji stopnji od 5 do 8 razreda OŠ.

Če je bil dež pa kakšno enko iz 3h paketov kart, takrat so tudi mlajši prišli igrat…

Luštno je bilo, ja. Brezskrbno otroštvo. Samo jest smo šli domov, pa do večera zunaj.

Noben od starsev ni trepetal, da nas kasen e skiro povozi, da se kdo zbode z odvrzeno narko iglo, da nas kdo ne vabi v avto…

Šla bi v Avstrijo ali Italijo nabavljat sladkarije. Predvsem bi kupila ogromno Kinder Lade, predno jo nehajo proizvajati ?

Odgovor na objavo uporabnika
Svetovno, 05.09.2025 ob 19:04

Zbudite se stari prav toliko, kot ste sedaj, ampak je leto 1983 in sobota. Kaj boste počeli?

Grem k prijatelju plato delati!

Hvala lepa za leto 1983! Tisočkrat lepše mi je zdaj.Črnobeli časi – ne hvala!

Eh, kar jokam, toliko nostalgije me je zgrabilo.

Šla bi starša obiskat.

Odgovor na objavo uporabnika
OMG, 05.09.2025 ob 19:39

Hvala lepa za leto 1983! Tisočkrat lepše mi je zdaj.Črnobeli časi – ne hvala!

Takrat je bilo že vse v barvah. Razen čarli čaplin ?

Gledat risanke, se igrat pred blokom, na kolo in babici pomagat.

Oblekla in sfrizirala bi se po današnji modi in se sprehodila po glavni ulici, da bi imele stare tetke dovolj materiala za opravljanje za preostanek leta 🙂

Zbudim se v sobi, neki sumljivo znani, a vendar drugačni, kot se je spomnim iz svojih cajtov….zmoti me dojenčkast jok iz košare…Wtf?

Vstanem. Pogledam skozi okno, ki je nekako drugačno, sveže, belo, leseno….balkon kosmat, kam je šla balkonska ograja, sanjam???

Grem po hodniku v kuhinjo, vse nekako novo videt, vendar za časom….v prvi kopalnici se vrti….kaaaaj…Gorenjev pralni stroj izpred 30ih let, nov….

Kva je zdej to. Planem na štenghaus…betonske, neobdelane stopnice?

Grem s strahom v dnevno sobo in kuhinjo….Oče in.mati za mizo, v dnevni ropota lesen barvni televizor Grundig, v kotu v kletki se oglaša modra skobčevka….oba starša ” frišna”, meni nič jasno, marelične stene, ja valda sanjam, pa valjda ni un dojenček moja sestra, kva je zdej to Back to the future VII al kaj, ko se oba zazreta vame in me oče vpraša, ste vi olje za kurjavo pripeljali????

?????Lol lol lol!!!!

Zjutraj vstanemo. Zajtrk. Eden bo jajčka, drugi bo kruh in Gavrilovič pašteto, fotr pa svoj Gavrilovičev doručak.

Pošljem otroke v trgovino po kruh in mleko, ker trgovine se ob 12h zaprejo.

Grem pospravljat, pomijem po tleh, kopalnico, potem namažem roke z zaščitno kremo Ilirija 48. Otroci grejo ven, fotr zunaj na štangi tepihe klofa. 

Popoldne fotr s kavča gleda košarko na RTV. Otroci pridrvijo domov, ker zdejle bo na RTV Bojna ladja GALACTICA – kapitan Apollo in poročnik Starbuck. 

Vmes se dajemo, kdo bo vstal s kavča in šel peš do televizije, da se da bolj po tiho ali bolj naglas.

Ob 11h bi se šla poročit …

Huda inflacija!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close