Iščem kremo ali serum za obraz
Kupila sem že par krem za obraz, od dražjih, do cenejših.
Iščem “pudrasto” nemastno kremo. Sem v 50ih letih in mi “zateguje” kožo in nikakor ne najdem primerne kreme. Če se namažem s katerokoli kremo, mi je pod njo vroče, se potim.
Prejle mi je padlo na pamet, da vprašam, če so vsi serumi malo lepljivi oz. če in kateri (ni važna cena) menite, da bi bilo to primerno za mojo težavo.
Naj povem, da sem bila pri kozmetičarki, zaključila je, da imam normalno kožo, nič posebnega. Tudi krema, ki mi jo je dala (lastna proizvodnja) mi ni bila ok.
Ne dam več centa za kozmetičarke.
Hvala, če mi bo katera svetovala. Lp
Tudi jaz 50+ in težav s kožo do pred nekaj let sploh nisem poznala. Zato tudi nisem uporabljala krem. Sedaj pa je stvar precej drugačna.
Poleti je še ok, pozimi pa postane koža grozno izsušena, ja, zateguje. In tudi meni ne pašejo neke hranljive, goste, težke kreme, ki mi kožo samo zapacajo, zamastijo, in sem kar nekaj let precej zmetala za kozmetiko.
Sedaj pa že ene tri leta uporabljam serum 89 od Vichyja, kremo pa Eucerin. Zaenkrat mi je to najboljša kombinacija.
Cez noc uporabljam olja, da se koza nahrani.
Cez dan pa Hada Labo
Hada Labo Tokyo Premium dnevna krema za obraz Ultra Firming Booster 7xHA, 50 ml
Je lahka in nezna.
A ve ženske kaj negujete svojo kožo, čistilni gel za mešano kožo in mleko za suhe in normalne kože, obvezen tonik, kakšen piling, maska, mogoče hilauronsko kislino za vlaženje? Samo mazanje z nekimi kremami brez vedenja kaj vaša koža potrebuje, v kakšnem stanju je in kakšen tip kože imate. Kupujte nego z nasvetom promotork ali prodajalk.
nega951, 05.09.2025 ob 20:18
A ve ženske kaj negujete svojo kožo, čistilni gel za mešano kožo in mleko za suhe in normalne kože, obvezen tonik, kakšen piling, maska, mogoče hilauronsko kislino za vlaženje? Samo mazanje z nekimi kremami brez vedenja kaj vaša koža potrebuje, v kakšnem stanju je in kakšen tip kože imate. Kupujte nego z nasvetom promotork ali prodajalk.
Naj bi zenske poznale sebe in cutile in videle svojo kozo.
Meni vsako vlazenje pase, a ni dovolj.
Ne pasejo mi cistila, uporabljam res blaga in tonike z dodatkom olja.
Ce hocem, da se krema lepo vpije, mora biti koza navlazena.
Retinol mi ne pase, C vitamin mi pase zelo, niacimid obcasno, tako kot olja za obraz, ki mi sedejo, a ne prepogosto.
Lepljivi vlazilni serumi so mi fajn, mi delajo lepo kozo, tudi oljni serumi se mi obnesejo, a spet ne za vsak dan.
Dodajam kozo kar potrebuje, vcasih eno, vcasih drugo, razlicno od letnega casa in tudi tekom tega.
Kozmeticarka mi je svetovala kreme za 50+, ker sem pac toliko stara, a mi ne pasejo, me pecejo.
Osebno : serum Estée Lauder ANR, zjutraj in zvečer, potem pa kremo Darphin (predermine ali idéal resource). Res top, tudi za suho in občutljivo kožo. Tudi Neovadiol od Vichy ni slaba. Sem 60+
Vse, kar je bio, brez konzervansov, mi povzroča neke izpuščaje, fleke in potem to mož porabi za noge, ker je pohodnik ?
Forum je zaprt za komentiranje.