Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je sebična ali kaj drugo?

Je sebična ali kaj drugo?

Da ne bom na dolgo, vse mora biti na koncu po njeno. Tudi če se dogovoriva za skupni cilj, ga na koncu hoče spreminjat.

Primer: Želel sem na dopust, ona se je strinjala, Izbereva morje, ona gleda po destinacijah, kje bo njej kaj zanimivega. Zanimivi so ji koncerti recimo in zato bi šla na morje in na lokacijo ko bo kakšen koncert po njejem okusu. Tudi če bi jaz želel julija, ona ne bo odšla ker tam ni nič njej zanimivega. Kot, da gre na morje zaradi koncerta in ne zaradi naju.

Primer: Jedla bi hrano po njeni izbiri. Večkrat sem hotel v pizzerijo in kasneje na bowling. Ona ne bi šla, ker nimajo v pizzeriji recimo rib in bowlinga ne mara. Ko vprašam zakaj zame ne naredi izjeme reče, da saj vem kakšna je in predlaga spet ribe in potem recimo bazen. če se s tem ne strinjam bo odšla s sodelavko.

Skupaj sva 5 let in imava 2 letno hči.

Primer: Ko je doma sama s hčerjo naroči dostavo ali pripravi kaj samo zase. To naredi skoraj vedno takrat, ko hči zaspi. Ko ali če se zbudi ji ponudi recimo čips ali piškote. Ne bo ji dala hrane naročene zase. Meni reče, da hči tega ne sme jest ali da tega nima rada. Pa nisem nor, vem da bi sigurno rada pojedla kakšen pomfri ali nuggetse, ker če spečem jaz je vedno vesela. Na to se je obdregnila tudi moja mama.

Nikoli mi sama od sebe ne reče kaj lepega, obnaša se drugače vredu, ni nesramna. Ko ji rečem jaz kaj lepega ji je všeč ampak ne odgovori nič ali samo “”””ja vem””””.

Hčero vzgaja bolj moja mama kot ona, njej je veliko stvari težko in dosti se pritožuje kaj vse je treba narediti. Meni se dosti stvari ne zdi težkih in občasno ne pobere niti oblek s pralnega stroja. Pa mačku treba brikete nasipat in menjat vodo in včasih pove laž, češ je maček že pojedel in vse spil, samo ni. Glede hčere še to, če je ona ne previje jo tako mama in večino časa preživi z njo tudi mama.

Jaz delam 12ur dnevno in živimo z mojo plačo. Ona dohodkov že dolgo nima. Hiša je od mame, midva sva v mansardi mama je spodaj.

Stara sva blizu 40. Ne pokažem, samo se sekiram in načenja me občutek jeze. V meni bo počasi začelo vret. V naju vlagam finančno in tudi čustveno samo jaz in več ljubezni do hčere in tudi naklonjenosti do mene je s strani moje mame kot od nje. Sodelavcu sem povedal in se mu zdi vse skupaj bolano. Omenil sem še drugemu sodelavcu in ta mi je rekel da gre za sebičnost ali nima razvitega materinskega čuta in ni navajena delat.

Odgovor na objavo uporabnika
Razlikujem, 05.09.2025 ob 01:32

Da ne bom na dolgo, vse mora biti na koncu po njeno. Tudi če se dogovoriva za skupni cilj, ga na koncu hoče spreminjat.

Primer: Želel sem na dopust, ona se je strinjala, Izbereva morje, ona gleda po destinacijah, kje bo njej kaj zanimivega. Zanimivi so ji koncerti recimo in zato bi šla na morje in na lokacijo ko bo kakšen koncert po njejem okusu. Tudi če bi jaz želel julija, ona ne bo odšla ker tam ni nič njej zanimivega. Kot, da gre na morje zaradi koncerta in ne zaradi naju.

Primer: Jedla bi hrano po njeni izbiri. Večkrat sem hotel v pizzerijo in kasneje na bowling. Ona ne bi šla, ker nimajo v pizzeriji recimo rib in bowlinga ne mara. Ko vprašam zakaj zame ne naredi izjeme reče, da saj vem kakšna je in predlaga spet ribe in potem recimo bazen. če se s tem ne strinjam bo odšla s sodelavko.

Skupaj sva 5 let in imava 2 letno hči.

Primer: Ko je doma sama s hčerjo naroči dostavo ali pripravi kaj samo zase. To naredi skoraj vedno takrat, ko hči zaspi. Ko ali če se zbudi ji ponudi recimo čips ali piškote. Ne bo ji dala hrane naročene zase. Meni reče, da hči tega ne sme jest ali da tega nima rada. Pa nisem nor, vem da bi sigurno rada pojedla kakšen pomfri ali nuggetse, ker če spečem jaz je vedno vesela. Na to se je obdregnila tudi moja mama.

Nikoli mi sama od sebe ne reče kaj lepega, obnaša se drugače vredu, ni nesramna. Ko ji rečem jaz kaj lepega ji je všeč ampak ne odgovori nič ali samo “”””ja vem””””.

Hčero vzgaja bolj moja mama kot ona, njej je veliko stvari težko in dosti se pritožuje kaj vse je treba narediti. Meni se dosti stvari ne zdi težkih in občasno ne pobere niti oblek s pralnega stroja. Pa mačku treba brikete nasipat in menjat vodo in včasih pove laž, češ je maček že pojedel in vse spil, samo ni. Glede hčere še to, če je ona ne previje jo tako mama in večino časa preživi z njo tudi mama.

Jaz delam 12ur dnevno in živimo z mojo plačo. Ona dohodkov že dolgo nima. Hiša je od mame, midva sva v mansardi mama je spodaj.

Stara sva blizu 40. Ne pokažem, samo se sekiram in načenja me občutek jeze. V meni bo počasi začelo vret. V naju vlagam finančno in tudi čustveno samo jaz in več ljubezni do hčere in tudi naklonjenosti do mene je s strani moje mame kot od nje. Sodelavcu sem povedal in se mu zdi vse skupaj bolano. Omenil sem še drugemu sodelavcu in ta mi je rekel da gre za sebičnost ali nima razvitega materinskega čuta in ni navajena delat.

Bivšo sodelavko*

Drugič napisi na dolgo, da bomo monovci razumeli kaj hočeš povedat.

Ti lepo ostani z mamo, ki je tako perfektna.

*kaj drugega

Hčero vzgaja bolj moja mama kot ona

hmmmm

Zabriši jo ven, daj vlogo za polno skrbništvo, pa jo bo lahko ves čas vzgajala tvoja mama. Pa še pustila ti bo, da ješ, kar ti paše in bowlaš. Pa še nezadovoljna ne bo, ker si neznanko v njeno bajto privlekel.

Hm, rada bi slišala njeno plat zgodbe. Tudi to, da delaš cel dan, njo pa prepuščaš mami in njeni “kontroli” zna biti zelo obremenjujoče zanjo. Verjetno si želi v službo, sita je gospodinjstva, a si ji dovolil, da bi hčerko dala v vrtec, jo pelje kdaj na igrišče, kaj ji sicer kuha? To je samo tvoja plat zgodbe.. čuti se, da ne ceniš njenega materinstva, poudarjaš, česa ne dela. Kaj pa dela in naredi, med tem, ko si ti v službi? Cel dan je z otrokim, potem jo pa za 2 uri pelje k tašči, da med tem pospravi stanovanje in spije kavo s prijateljico?

Če bi žena obležala z gripo, bi znal in zmogel poskrbeti za otroka kakšen dan brez mamice? Pri 3 otrocih sem bila 1 mesec bolna, hospitalizirana. Saj sta babici kdaj prišli skuhat ali pospraviti, ampak mož je opravil ob službi večino skrbi za otroka.  Tudi če je tašča npr. mlajši dve čuvala, je on peljal sina na trening. Pa sicer ni neka copata. Bi ti zmogel, ali bi ti bil izgovor, da moraš biti 12 ur v službi? A si soliden moški, ali si zjutraj 1 uro v bifeju, vmes na kosilu in potem dve uri v bifeju? Ker če 8 urnemu šihtu privatnikov prišteješ njihovo visenje v bifejih in pri frendih v garažah, se zna to razvleči v “12 urni šiht”.  Moški, ki dela 12 ur, ne more biti dober partner in oče. Pika. Sploh, ker streho nad glavo imate. Verjetno bežiš od doma pred mamo in pred družinskimi obveznostmi..

Ma kaki sebična. Pametna. Vse kar je bilo potrebno je najti enega osla, ga osedlati in dnevno trenirati. Osel pa kot osel… malo trmoglavi od časa do časa. ?

Epic Fail, 05.09.2025 ob 05:59

Ma kaki sebična. Pametna. Vse kar je bilo potrebno je najti enega osla, ga osedlati in dnevno trenirati. Osel pa kot osel… malo trmoglavi od časa do časa. ?

Se strinjam, poznam podoben primer. Možu vsake toliko zavre, naredi pa nič. Ven je ne more vržt ker uboga premalo zasluži da bi šla na svoje pa otrok se mu smili, kaj bo jedel pri njej, kako bo skrbela zanj… Tip si je našel ljubico, skrbno, razumevajočo, ampak take stvari ponavadi ne trajajo, predvidevam da ko bo ljubica šla si bo našel drugo. Žena se pa tudi zabava z drugimi, niti ne skriva kaj preveč, pa koncerti, veselice…

Zakaj imata hčerko? Ne izgleda ravno, da na njeno željo. Sindrom biološke ure (pri njej), ali nuja po razplodu (pri njem)?

Zakaj ne dorečeta stvari? Lenoba ali neodločnost?

Kaj je sporočilo te lepljenke? Kritika nesposobnih žensk, mehkužnih moških, dominantnih tašč, mansardarjev, tipov, ki žensk ne pustijo v službe….?

Sem zenska, pa me tole kar pogreje. Zakaj gledas tako situacijo? In gledal jo bos, dokler bos to dopiscal. Ti moras narediti red, ti. In ko ga bos naredil bo bolje, s to zensko, ali brez nje. Naj ti bo prioriteta otrok, pusti zdej bowlinge, koncerte. Najprvo naredita red glede otroka.

1.Prevec delas, 12 ur vsak dan je obuctno prevec za druzinskega cloveka

2. Zenski dajes prevec denarja. Ce ga ne bi imela, kako bi si narocala hrano?

3.Otrok mora jesti zdravo hrano, ne pomfri in nugetse.

Pri tocki 1 in 2 lahko odlocas cisto sam, tu si ta glavn, ne more ti ona preprecit. Ko bos to naredil, dobis navodila naprej.

Srecno!

Hja, odnosi so hudič. Treba jih je vzdrževat, a obojestransko.

…vse jasno: stara sta za družino, zato sta se spetljala, ker ni bilo več veliko možnosti – in časa za naraščaj…

…mislim, d ni potrebno več nič doodati..

Brezčutno in leno ženo brez zdravega čustvovanja imate. Osebnostna motnja ali je že od nekdaj takšna. Se boste morali pogovoriti z njo, naj si najde službo, naj prispeva v družino finančno in z delom. Da se ji niti kuhati ne ljubi in otroka ter mačka nahraniti je pa višek brezbrižnosti in lenobe. Ja kaj pa potem cele dneve sploh počne?

Cas je, da se vsedes z zensko in se z njo temeljito pogovoris, da tako ne gre vec naprej.

Glede dopusta, izbirata nekaj, kar vama bo obema zadovoljivo, ne obema perfektno, ampak dovolj dobro za oba, pac se vsak malo prilagodi in popusti. Ker samo ti delas in potrebujes dopust, je izbira termina na tebi, ostalo naj izbere ona, tako bosta oba sodelovala.

Glede obrokov, naj zenska zacne kuhat, pisuka, sajje doma in ne pocne nicesar drugega, naj kuha za vse – se da narediti ribe, rebrca, juhe in priloge kombinirano, ne rabis kuhat 5 kosil, pac malo skombiniras in so vsi zadovoljni.

Glede restavracij in bowlinga, pac enkrat gresta na pico in bowling, drugic na ribe in bazen. Tudi jaz se izogibam pici, ampak v piceriji imajo recimo morsko pico, ce ze zeli nekaj ribjega, imajo pa tudi solate, kar obicajno jaz izberem.

Otrok naj bo v domeni matere, ne babice, tu bo morala tudi babica orng zabremzat in prepustiti otroka materi.

Cim prej naj si najde sluzbo, karkoli, magari za 4 ure, samo da dela, ti pa izpregni iz 12 na 8 ur! Ce zelita uspesno furat druzino, bosta morala vec casa preziveti skupaj.

Pac, lepo predlagas, kaksne spremembe pricakujes, realno, brez obtozevanja ali olepsevanja, das cas recimo do novega leta, da se korenito spremeni, ce ne, bosta pac sla narazen. Zenska se mora streznit in dojet, da ni sama na tem svetu, da se svet ne vrti okoli nje in da je odrasla zenska, ki ima otroka in mora skrbeti za druzino.

Daj mi nekaj pojasni. Kako veš kaj daje otroku jest če te ni tam? Kako tvoja mama ve da ni otroku plenice zamenjala? Zavoha v svoje stanovanje? Al hodi nonstop v kontrolo v vajino? To drugo a ne? Se ti zdi to normalno? Da tvoja mati visi v vašem stanovanju cel dan? In zakaj žena ni v službi? Preden sta se spoznala ni imela službe? Naj uganem….ti si celo življenje maminega sineka igral, ona očitno vzdrževanega člana, kdo ve kdo jo je prej vzdrževal. In potem sta se pri skoraj 40ih odločila da se bosta igrala odrasla človeka z družino ker je že cajt a ne? Ker to treba. No in sedaj vi štirje srečno živite naprej. Ti in tvoja mamica, žena in hči. In žena ni podobna tvoji mamici. Katastrofa. V treh letih preden si imel z njo otroka to seveda nisi opazil. Oz. ti je dol visel kdo je, kakšna je, glavno da je a ne? 😀 No ona te je pa tud zagrabla sam da je. Srečna slovenska družinica. Mamico vprašaj za nasvet kako naprej. Al pa sodelavce. Al pa neznance na internetu. Ne se vsest z ženo in se pogovoriti o teh stvareh. To bi bilo čist čudaško.

@ A si desc al nisi: “Ko bos to naredil, dobis navodila naprej.”

In po čem si ti drugačna od njegove partnerke? Sodeč po (pokroviteljskem) nicku in navodilih… da bo vse po tvoje. 🙂 Z dežja pod kap. 🙂

Recimo, da “kupim” zgodbo: kar si je izbral, to ima; saj ni zanosila po mesecu, dveh spoznavanja, da ne bi vedel, kakšna je. Verjetno mu to deep down ustreza, morda je ocenil, da boljše ne more dobiti. Celoten sestavek je o njej, ona je problem, tako da prav veliko samorefleksije tu ni. Iskanje naklonjenosti, odobravanja pri sodelavcih v zadnjem odstavku nakazuje, da si utira pot do zamenjave. Toda vprašanje, ali ne bo šel z dežja pod kap. 🙂

Suker, 05.09.2025 ob 06:17

Se strinjam, poznam podoben primer. Možu vsake toliko zavre, naredi pa nič. Ven je ne more vržt ker uboga premalo zasluži da bi šla na svoje pa otrok se mu smili, kaj bo jedel pri njej, kako bo skrbela zanj… Tip si je našel ljubico, skrbno, razumevajočo, ampak take stvari ponavadi ne trajajo, predvidevam da ko bo ljubica šla si bo našel drugo. Žena se pa tudi zabava z drugimi, niti ne skriva kaj preveč, pa koncerti, veselice…

@Suker

Nimaš kaj… One Big Happy Family. LOL ???

.https://www.youtube.com/watch?v=Eh8UrfkSL8M&list=RDEh8UrfkSL8M&start_radio=1

Si ziher, da imata vidva majhnega otroka? Ker pišeš, kot, da sta sama. Nikjer v vajinih načrtih ni zaznati, da bi pomislila na to, kaj bo tudi za otroka primerno/zanimivo. Uporabljaš dvojino, kam bosta šla, kaj bosta počela… A otroka sploh kdaj kam vzameta ali je vedno kar pri babici ta čas, ko vidva hodita po koncertih, bowlingih, bazenih, dopustih?

Ni mi jasno, kako točno veš, kaj, kako in kdaj počne tvoja žena doma, če te po 12ur ni. A imaš kamere nastavljene po hiši ali je kar mama glavni nadzorni sistem, ki sproti vse poroča?

Ne pravim, da je tvoja žena ravno nek biser, ampak tudi ti nisi kaj dosti boljši. Pri vama ne štima odnos, ne štima komunikacija, ne štima starševstvo… Sta dva nedorasleža, ki bi se šla družino. Za piko na i pa je tu še tvoja mama…

Kot prvo ne verjamem, da je tole sploh res, po mojem si je nekdo malo izmislil.

Kot drugo, kaj ste se spravili nanj? Če je res, kar piše, ja malora no. Človek dela ves dan, gospa je doma in si naroči dostavo, dveletni hčeri pa ponudi čips? Mačka pa pusti stradat. Potem pa hoče na dopust po svoji izbiri. Pa a si ti na glavo padel? Da sem jaz na tvojem mestu bi hitro naredila red. Ali bo hodila v službo ali pa bo full-time gospodinja in mama. Če bo to drugo, bo ona kuhala, ona previjala hčerko, za jest ji bo dajala kvalitetno hrano (ne pa čips in nuggetse, lepo te prosim) in ona bo futrala mačka. Za dopust se bova zmenila: enkrat po moje, enkrat po tvoje.

Če ti ne paše – tamle so vrata.

mikki791, 05.09.2025 ob 10:21

Kot prvo ne verjamem, da je tole sploh res, po mojem si je nekdo malo izmislil.

Kot drugo, kaj ste se spravili nanj? Če je res, kar piše, ja malora no. Človek dela ves dan, gospa je doma in si naroči dostavo, dveletni hčeri pa ponudi čips? Mačka pa pusti stradat. Potem pa hoče na dopust po svoji izbiri. Pa a si ti na glavo padel? Da sem jaz na tvojem mestu bi hitro naredila red. Ali bo hodila v službo ali pa bo full-time gospodinja in mama. Če bo to drugo, bo ona kuhala, ona previjala hčerko, za jest ji bo dajala kvalitetno hrano (ne pa čips in nuggetse, lepo te prosim) in ona bo futrala mačka. Za dopust se bova zmenila: enkrat po moje, enkrat po tvoje.

Če ti ne paše – tamle so vrata.

Se ti ne zdi da se take stvari dogovori preden se greš igrat družino? Ki to nikoli ni bila in nikoli ne bo. Ker njegova mati ne razume kje ji je mesto. Ta dedc še manj. Prvo laže da dela 12h vsak dan. Nihče ne dela 12h vsak dan 🙂 Če bi res toliko delal ne bi pri 40ih pri mamici živel. Na dopuste očitno hodita brez otroka. Ven hodita brez otroka. V bistvu živita kot najstnika. Oba. On izven doma, ona doma. Mati pa vse komandira in skrbi za vnukinjo. Nedorasla pezdeta pač, ki si omislijo mulce zato ker al je hudič bil prelen da bi odskočil prav cajt al pa zato ker to pač treba. Iz želje biti družina pač ne. Ker se nobenemu v tej bajti sanja ne kaj to sploh pomeni. Edina žrtev tu je ta ubogi otrok. Pa maček.

Boš moral ženo v red spravit, ker njena mati očitno ni uspela. Še prej pa prenehaj s copatizmom.

a veš zakaj vem, da je zgodba izmišljena. Ker si začel z enim problemom- torej da mora biti vse po ženino potem pa zaključil s čisto drugim in sicer, da je tvoja žena v bistvu za en drek. torej kaj je zdaj problem, da gre žena raje na ribe kot na pizzo ali to da očitno zanemarja vajinega otroka?

Pomagaj nam razumeti, kako pa se ti počutiš glede vajinega odnosa?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close