Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Akademski preboj Tine Gaber

Akademski preboj Tine Gaber

Iz diplomske naloge akademičarke Tine Gaber. Takoj vidiš, da gre za resno raziskovalno delo o t.i. estradnikih, v jezikovnem smislu za stavčne strukture in vokabular intelektualke, še posebej pa se Gabrova izkaže pri prevodu v angleščino, kjer briljira z inovativno rabo členov in časov, pa tudi s sočno prevajalsko tehniko, enačiti npr. “public figures” z estradniki vnaša v pojem pomensko nianso, ki je pred tem zlasti pri politikih nismo registrirali, vendar je povsem natančna, dejansko gre za estradnike.

Že pri Janši smo npr. videli sicer neposrečen, a izviren poskus angleški jezik obogatiti s kalkom iz slovenščine, ko je idiom, “ne solite mi, prosim pameti”, nonšalantno, kot zna le on, prevedel z “please don’t salt my mind”. Čeprav se izum ni prijel, ostaja prispevek Janše k moderni lingvistiki zabeležen, vendar zbledi v primerjavi z jezikovnim pogumom in izvirnostjo Tine Gaber.

Posebej gre izpostaviti tudi doc. dr. Samota Uhana s FDV, ki je sila pomembno in pronicljivo študijo estradnikov kot mentor požegnal in podpisal.

BELA ESTRADA

V svoji diplomski nalogi z naslovom »Bela estrada« bom skušala ugotoviti, kakšen je odnos ljudi iz slovenske estrade do prepovedanih drog. Sprva bom v teoriji opredelila, kdo so estradniki ter poskrbela, da se bomo pobližje spoznali s prepovedanimi drogami.

Na kratko bomo pogledali tudi v zgodovino drog. Kasneje bom s pomočjo sekundarne analize ankete, ki je bila opravljena leta 2009 med 530 slovenskimi estradniki, in anonimnimi intervjuji s tremi znanimi slovenskimi estradniki, poskušala ugotoviti, koliko estradnikov se predaja prepovedanim substancam, katere izmed slednjih so najbolj popularne ter katere so tiste dejavnosti, ki jih slovenski estradniki najraje počnejo pod vplivom drog. Izvedeli bomo tudi, koliko denarja v povprečju porabijo za nakup drog.

Diplomsko nalogo bom popestrila s citati zanimivih pripovedovanj treh intervjuvancev, ki so z mano delili zanimive in sočne zgodbe iz sveta blišča in zabave. V zaključku bom povzela rezultate in komentirala najbolj presenetljive ugotovitve.

WHITE STAGE

In my diploma thesis entitled “White stage” I will try to determine the relationship of the Slovenian public figures towards illicit drugs. First of all, I will determine theoretically who the celebrities are, than I will make sure that we will get better acquainted with the illicit drugs. We will also take a brief look into the history of drugs. Lately, through a secondary analysis of survey that was conducted in 2009 among 530 Slovenian celebrities as well as with anonymous interviews with three well-known Slovenian celebrities I have tried to determine how many of them abuse illicit substances, which are the most popular ones and which are those activities that they prefer do under the influence of drugs. We will also get to know how much money they spend in the average on the purchase of the illicit drugs. I will enrich my diploma thesis with the quotations from interesting stories by the three interviewees, who had shared with us interesting and juicy stories from the world of splendor and fun. In conclusion I will summarize the results and commented on the most surprising findings.

Inovativnost Gabrove se kaže tudi v tem, da izvirno strukturo treh relativno smiselnih odstavkov v prevodu zamenja en sam, reminescenca na Jamesa Joyca, Gabrova nam s tem med vrsticami pove, da ji stream-of-consciousness ni tuj in se suvereno giblje po presečišču znanosti in kulture.

Pa daj no link na to diplomsko.

Pa magisterij?

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_gaber-tina.pdf

Sem ugotovil,da sem diplomsko nalogo cist prevec resno jemal

O matr. Res tako izgledajo čisto zaresne diplome?
V moji je že v povzetku kup diferencialnih enačb.

Napisala sem dober post, vendar so me čakali, kot že mnogokrat in se ga mi dalo objaviti.

“UDBA” forum je to.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8449, 04.09.2025 ob 22:02

Sem ugotovil,da sem diplomsko nalogo cist prevec resno jemal

Jaz tudi. Analize, projekt, plan, Tinca pa se pogovarja s tremi estradniki in ze ima v rokah diplomco.

A še dva dni pred si osli na delu ?☺️ drugo leto bo bolje ??☺️

Pri nas smo morali dati uradno lektorirati diplomsko nalogo in ta oseba je tudi naredila prevod.

Smo morali priložiti tudi potrdilo o izobrazbi osebe, ki je to naredila. In ker sem plačala, se se prevodom sama pač nisem niti ukvarjala.

8409, 04.09.2025 ob 19:06

Iz diplomske naloge akademičarke Tine Gaber. Takoj vidiš, da gre za resno raziskovalno delo o t.i. estradnikih, v jezikovnem smislu za stavčne strukture in vokabular intelektualke, še posebej pa se Gabrova izkaže pri prevodu v angleščino, kjer briljira z inovativno rabo členov in časov, pa tudi s sočno prevajalsko tehniko, enačiti npr. “public figures” z estradniki vnaša v pojem pomensko nianso, ki je pred tem zlasti pri politikih nismo registrirali, vendar je povsem natančna, dejansko gre za estradnike.

Že pri Janši smo npr. videli sicer neposrečen, a izviren poskus angleški jezik obogatiti s kalkom iz slovenščine, ko je idiom, “ne solite mi, prosim pameti”, nonšalantno, kot zna le on, prevedel z “please don’t salt my mind”. Čeprav se izum ni prijel, ostaja prispevek Janše k moderni lingvistiki zabeležen, vendar zbledi v primerjavi z jezikovnim pogumom in izvirnostjo Tine Gaber.

Posebej gre izpostaviti tudi doc. dr. Samota Uhana s FDV, ki je sila pomembno in pronicljivo študijo estradnikov kot mentor požegnal in podpisal.

BELA ESTRADA

V svoji diplomski nalogi z naslovom »Bela estrada« bom skušala ugotoviti, kakšen je odnos ljudi iz slovenske estrade do prepovedanih drog. Sprva bom v teoriji opredelila, kdo so estradniki ter poskrbela, da se bomo pobližje spoznali s prepovedanimi drogami.

Na kratko bomo pogledali tudi v zgodovino drog. Kasneje bom s pomočjo sekundarne analize ankete, ki je bila opravljena leta 2009 med 530 slovenskimi estradniki, in anonimnimi intervjuji s tremi znanimi slovenskimi estradniki, poskušala ugotoviti, koliko estradnikov se predaja prepovedanim substancam, katere izmed slednjih so najbolj popularne ter katere so tiste dejavnosti, ki jih slovenski estradniki najraje počnejo pod vplivom drog. Izvedeli bomo tudi, koliko denarja v povprečju porabijo za nakup drog.

Diplomsko nalogo bom popestrila s citati zanimivih pripovedovanj treh intervjuvancev, ki so z mano delili zanimive in sočne zgodbe iz sveta blišča in zabave. V zaključku bom povzela rezultate in komentirala najbolj presenetljive ugotovitve.

WHITE STAGE

In my diploma thesis entitled “White stage” I will try to determine the relationship of the Slovenian public figures towards illicit drugs. First of all, I will determine theoretically who the celebrities are, than I will make sure that we will get better acquainted with the illicit drugs. We will also take a brief look into the history of drugs. Lately, through a secondary analysis of survey that was conducted in 2009 among 530 Slovenian celebrities as well as with anonymous interviews with three well-known Slovenian celebrities I have tried to determine how many of them abuse illicit substances, which are the most popular ones and which are those activities that they prefer do under the influence of drugs. We will also get to know how much money they spend in the average on the purchase of the illicit drugs. I will enrich my diploma thesis with the quotations from interesting stories by the three interviewees, who had shared with us interesting and juicy stories from the world of splendor and fun. In conclusion I will summarize the results and commented on the most surprising findings.

Tisti ki smo 4 leta študiral pravo vsa 4 leta in pod Danilom Türkom magistrirali iz mednarodno pravne zaščite manjšin, smo globoko pretreseni, cda pod FDV spadajo levakarska Manca k. razne pizde levičarske, komunikologijw, sociologija, novinarstvo in drug šofer. Politicnd in mednarodno pravne študije so vsaj tako zahtevne kot pravni faks.

Z zamenjavo moralnih vrednot ko so lopovi in Dobaši v parlamentu z OŠ, magistri znanosti pa pucamo nizko cenovne trgovine za zajamčeno plačo, NE MINIALCA, si res želim pobit iz dneva v dan več kurb ob lopovov a moralnih nesposobnežev, ker bi s tem naredila državi uslugo.

Saj mi bo kmalu počil film pol pa stopim na čelo revolucije, ki jo boste dojeli s 30 letnim zamikom.

Čreda sploh zabita, potrebuje dobrega pastirja…

Jp, prevod je simptomatičen, česa tako malomarnega v osnovni šoli ne vidiš, ženska ni bila toliko, da bi ga dala nekomu drugemu za prečekirat, da bi ji vsaj osnovnošolske napake popravil, then namesto than, ves čas napačna raba določnega člena the, pretekli in prihodnji čas v istem stavku…, niti en stavek ni brez napak.

Kar mi je še bolj zagonetno je pa, kako je to mentor spustil čez in dovolil, da se njegovo ime sramoti s takim skropucalom, in kakšne so druge diplomske naloge pri tem mentorju ali na celi FDV in kako ljudje s takim nivojem znanja potem funkcionirajo v službi.

Spomnilo me je na tisto direktorico CSD Ljubljana, prav tako diplomantko FDV, ki nekaj let nazaj pred kamerami ni zmala razložiti, kaj točno dela  in se je bunila, zakaj ji niso tega vprašanja poslali vnaprej tako kot ostala, da bi se lahko s PR službo pripravila in pojasnila, kaj počne na svojem delovnem mestu.

Ma ti 8409 si tudi en bebček, ki se na vse kriplje trudi zveneti vsaj malo bolj intelektualno, pariraš pa lahko le Gabrovi, ker revščina pač veje iz tebe že odkar si tu s svojimi bebavimi metroseksualnimi prispevki..

Tudi jaz sem naravnost zaprepaden nad tem, da se nek FDV-pizdun celo z nazivom profesor? Samo Uhan upa podpisati kot mentor pod tak zmazek, ki tako ogabno opeva kokain. Ne duha ne sluha o kakem kritičnem pogledu na droge… kot da služimo s tem, kajne? Tina Gaber pa je glupa ko toćak. Ona niti ne ve, da ne ve. Da, tako hudo je, kar sami preberite ”diplomo”.

Kdo nam tukaj vlada, ali res ni nič boljšega od starih pokvarjenih strank (Janez in anti-Janez – vse poznamo že več kot 30 let – nikoli nič dobrega od njih) ali pa Jankovićevi balkanski mafijci z nizkimi čeli in debelimi vratovi, kamor spada njihov bleferski hlapec Holobos in njegova ”BELA” konkubina?

Naj bi raje pisala hvalnice socializmu in komunizmu, dobesedno prepisala kakšno poglavje ali dva ali tri (ali več), potem bi bila za vas to super diplomska, a ne?

a res, 05.09.2025 ob 00:37

Naj bi raje pisala hvalnice socializmu in komunizmu, dobesedno prepisala kakšno poglavje ali dva ali tri (ali več), potem bi bila za vas to super diplomska, a ne?

To itak ni mozno.

Ženske večina ne mara, ma kaj ne mara – ne prenaša. Njen največji dosežek v življenju bo, ko se bo končno sprijaznila s tem dejstvom.

Ma kašna FDV diploma, ali jo ima ali je nima, ljudem je po-po-lno-ma vseeno. Tudi s tem se bo morala sprijaznit. Pa zdravilo za raka lahko odkrije, a bo za večino ljudi še vedno prežvečena konkubina s preveč kilometri in obrabe. CV je CV – gre s teboj kamorkoli greš in za kogarkoli se izdajaš. Pika.

Domnevam, da je “študirala” novinarstvo, ker to je bolj publicistični jezik na ravni Lady… Tam bi jo po moje vzeli, če sploh še obstaja, bo tako kot Milekova delala intervjuje z estradniki. Morda še kak test ulične bele tehnike za ZPS. Lately, si bo morala poiskati kak drug vir prihodka, kot vsaka telovadka.

V razmislek 8409 ter vsem ostalim

Percentage of population that has a PhD:

?? Slovenia: 3.6%
?? Switzerland: 3.0%
?? Luxembourg: 2.0%
?? United States: 1.8%
?? Sweden: 1.6%
?? Germany: 1.4%
?? United Kingdom: 1.3%
?? Australia: 1.3%
?? Israel: 1.3%
?? Finland: 1.2%
?? Iceland: 1.2%
?? Austria: 1.1%
?? Denmark: 1.1%
?? Norway: 1.1%
?? Ireland: 1.0%
?? New Zealand: 1.0%
?? France: 0.9%
?? Spain: 0.7%
?? Belgium: 0.7%
?? Czech Republic: 0.7%
?? Portugal: 0.7%
?? Slovakia: 0.7%
?? Netherlands: 0.6%
?? Hungary: 0.6%
?? Lithuania: 0.6%
?? Estonia: 0.6%
?? Italy: 0.5%
?? Poland: 0.5%
?? Greece: 0.5%
?? Turkey: 0.4%
?? Mexico: 0.1%
?? South Korea: 0.025%
?? Canada: 0.018%
?? Japan: 0.013%
?? India: 0.0017%
?? Russia: 0.0016%

According to World Population Review

Skoda je narejena FDV ker razvrednoti ves pomen njihovih diplomskih nalog.Na podlagi njihovih ostalih diplomatov sem res mislil da so bolj resen faks.Kaj na FDV si hodu,o kateri drogi si pa ti pisal?

all3z, 05.09.2025 ob 08:36

V razmislek 8409 ter vsem ostalim

Percentage of population that has a PhD:

?? Slovenia: 3.6%
?? Switzerland: 3.0%
?? Luxembourg: 2.0%
?? United States: 1.8%
?? Sweden: 1.6%
?? Germany: 1.4%
?? United Kingdom: 1.3%
?? Australia: 1.3%
?? Israel: 1.3%
?? Finland: 1.2%
?? Iceland: 1.2%
?? Austria: 1.1%
?? Denmark: 1.1%
?? Norway: 1.1%
?? Ireland: 1.0%
?? New Zealand: 1.0%
?? France: 0.9%
?? Spain: 0.7%
?? Belgium: 0.7%
?? Czech Republic: 0.7%
?? Portugal: 0.7%
?? Slovakia: 0.7%
?? Netherlands: 0.6%
?? Hungary: 0.6%
?? Lithuania: 0.6%
?? Estonia: 0.6%
?? Italy: 0.5%
?? Poland: 0.5%
?? Greece: 0.5%
?? Turkey: 0.4%
?? Mexico: 0.1%
?? South Korea: 0.025%
?? Canada: 0.018%
?? Japan: 0.013%
?? India: 0.0017%
?? Russia: 0.0016%

According to World Population Review

poznam kar nekaj phD,

Zanimivo,poznam kar nekaj doktorjov znanosti medicina/ ekonomija/ IT / Kemija nekateri od njih dosegli to tudi na tezkih univerzah kot naprimer UK LSE, Medicinska fakulteta,Stanford,Oxford,…

A  bolj nadutih ljudi kot so ljudje ki so dosegli doktorsko titulo na nekem nepomembenem faksu ne mores srecati,vidis ze po temu k vso svoje eksistenco vezejo na njih.

Pri diplomskih me je bolj zmotilo da je mentor dopustil taksno temo in lahkotnost kot to kdo je to spisal,kar je meni nepomembno.Gospe Tine ne poznam in nimam mnenja o njej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close