Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prodal bi svoj delež bratu

prodal bi svoj delež bratu

sva dva brata

vsak je podedoval pol domačije vredne caa 100k

jaz imam svojo hišo – nisem v pufih, imam pa otroka pa tudi meni 50k ni ravno malo

brat živi v bloku in bi rad sedaj to hišo prenovil in se vanjo preselil

z obnovo bo rabil konkreten znesek

ali se da kako naredit pisno, da jaz svoj del prodam bratu, on postane lastnik uradno, jaz pa dobim neko “zadolžnico” ki jo lahko “vnovčim” magari čez 20 let?

obstajajo kakšne takšne variante?

V reali NE.

Če ima brat lastniško stanovanje v bloku, ga proda, da tebi denar, on si lahko potem hišo obnavlja po želji in vzame hipotekarni kredit.

Fino bi bilo, če bi se te stvari spraševal tvoj brat.

Realno pa je, da se ne bosta skregala edino, če bosta imela čiste račune. Brat naj vzame kredit in te izplačuje. Ti pa šparaj.

Odgovor na objavo uporabnika
privat, 04.09.2025 ob 09:06

sva dva brata

vsak je podedoval pol domačije vredne caa 100k

jaz imam svojo hišo – nisem v pufih, imam pa otroka pa tudi meni 50k ni ravno malo

brat živi v bloku in bi rad sedaj to hišo prenovil in se vanjo preselil

z obnovo bo rabil konkreten znesek

ali se da kako naredit pisno, da jaz svoj del prodam bratu, on postane lastnik uradno, jaz pa dobim neko “zadolžnico” ki jo lahko “vnovčim” magari čez 20 let?

obstajajo kakšne takšne variante?

Seveda se da. Treba bo do notarja, ki bo sestavil in overil pogodbo. Dolg bodo lahko odplačali tudi njegovi potomci, čez x let, če boste tako zapisali.

stanovanja brat ne bo prodal, ker je v njem njegov sin z druzino

Pojdite se pošteno, kajti povem ti. mene je lastna sestra izigrala. Smo se dogovorili, ker smo bli mladi in neumni, ona je svojo besedo požrla, hoče vse zastonj, ker rabi kot pravi za svoje otroke. In jaz naj bi bila ta dobra, dala njenim otrokom. Tudi jaz imam tri otroke. Tako je, sramoto, da bolj ne more bit.

Tebe naj brat izplača kakor ve in zna. To mora razmišljat on kako. Oni so vsi Bogi, Bogi, ko ti morajo kaj vzet. Ali pa podari. Samo ti dve možnosti sta.

On lahko dobi lastništvo s tvojo prodajo ali z darilno pogodbo. Pozanimaj se kako je z davkom na prodajo.

Ni problema, to papirnato uredita, na kmetijo pa ti vpišeš hipoteko  pa je , če ni denarja je zemlja tvoja, pa tisto takrat prodaš.

Vrednost postavita v m2 ne v denarju, oziroma v obojem, obveznost pa samo v m2

Vse obvezno na papirju. Brat naj te izplača zdaj, saj lahko vzame hipoteko na obe nepremičnini. Vsa ta kasnejša izplačevanja se ti znajo zahrbtno obrniti v tvoj minus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close