prodal bi svoj delež bratu
sva dva brata
vsak je podedoval pol domačije vredne caa 100k
jaz imam svojo hišo – nisem v pufih, imam pa otroka pa tudi meni 50k ni ravno malo
brat živi v bloku in bi rad sedaj to hišo prenovil in se vanjo preselil
z obnovo bo rabil konkreten znesek
ali se da kako naredit pisno, da jaz svoj del prodam bratu, on postane lastnik uradno, jaz pa dobim neko “zadolžnico” ki jo lahko “vnovčim” magari čez 20 let?
obstajajo kakšne takšne variante?
privat, 04.09.2025 ob 09:06
sva dva brata
vsak je podedoval pol domačije vredne caa 100k
jaz imam svojo hišo – nisem v pufih, imam pa otroka pa tudi meni 50k ni ravno malo
brat živi v bloku in bi rad sedaj to hišo prenovil in se vanjo preselil
z obnovo bo rabil konkreten znesek
ali se da kako naredit pisno, da jaz svoj del prodam bratu, on postane lastnik uradno, jaz pa dobim neko “zadolžnico” ki jo lahko “vnovčim” magari čez 20 let?
obstajajo kakšne takšne variante?
Seveda se da. Treba bo do notarja, ki bo sestavil in overil pogodbo. Dolg bodo lahko odplačali tudi njegovi potomci, čez x let, če boste tako zapisali.
Pojdite se pošteno, kajti povem ti. mene je lastna sestra izigrala. Smo se dogovorili, ker smo bli mladi in neumni, ona je svojo besedo požrla, hoče vse zastonj, ker rabi kot pravi za svoje otroke. In jaz naj bi bila ta dobra, dala njenim otrokom. Tudi jaz imam tri otroke. Tako je, sramoto, da bolj ne more bit.
Tebe naj brat izplača kakor ve in zna. To mora razmišljat on kako. Oni so vsi Bogi, Bogi, ko ti morajo kaj vzet. Ali pa podari. Samo ti dve možnosti sta.
On lahko dobi lastništvo s tvojo prodajo ali z darilno pogodbo. Pozanimaj se kako je z davkom na prodajo.
Forum je zaprt za komentiranje.