Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Materinstvo in čas zase

Materinstvo in čas zase

Pozdravljene mamice,

pred kratkim sem postala mama in me zanima, kako si organizirate čas. Celo nosečnost sem veliko brala. Vsak dan, pri zajtrku, čez dan, zvečer… Imela sem čas za vadbo, za študij stvari, ki me zanimajo. Zdaj pa ne vem več kdaj naj berem. Veliko želim tudi brati otroku, da se navzame te navade. Ampak kdaj naj berem jaz? Za božič gremo prvič na potovanje kot družina za dva tedna in sem si pripravila lep seznam knjig. Mame povejte mi kdaj vi berete in koliko časa na dan imate za branje.

Ne berem.

Branje sem v zgodnjem hčerinem detinstvu močno pogrešala. Seznam literature za dopust – znanstvena fantastika ?. Otrok je zelo malo spal, zato sem vsak trenutek prostega časa koristila za spanje, regeneracijo.

Bolje je postalo pri hčerinih treh letih, sploh potem pri vstopu v šolo. Vsakih 10 dni si izposodim kakih 5,6 ali 7 knjig, berem zelo rada in hitro, zato si lahko misliš, kako literaturno osiromašena sem bila v prvih letih hčerinega življenja.

hahahahahaha je rekla seznam knjig za 14 dni smučanja

hahahahahaha

kaj greš sama?

Brala sem takrat ko je otrok spal, ali čez dan ali zvečer. Pri nas je bil kar “zakon” da se počiva ko otrok počiva. Ko je buden pa se opravlja vse kar se pač mora.

Sedaj, ko so vsi nad 13, počasi prihajam nazaj k mojim hobijem oz. Času samo zame. Tudi k branju. Hkrati me sedaj okupirajo drugače, ne vem, jaz nisem pravi naslov, vedno sem dala prednost otrokom, skupnemu času, ogromno, tudi meni ljubih stvari, smo počeli skupaj in na ta način nimam občutka, da sem se zaradi njih nevemčemu odpovedala. Pa sem seveda se ogromno tekom let.

Ampak moj pogled na zivljenje je malo specifičen, zadeve vzamem kot so in ne travmiram o spremembah. Se prepustim, saj drugače se ti utrga pri stirih. Smo imeli situacijo pri enem od sinov, ki me je tega naučila. In je kar dragocena lekcija.

Uživaj ob novorojenčku in si brez slabe vesti vzemi tudi cas za knjigo, ko imaš na voljo varstvo. Ravnaj se po sebi in tvoji družini, kaj mi počnemo, niti ni ppmembno.

Tako je, počiva se, ko otrok počiva. Zakon.

Jaz sem prav tako najbolj pogrešala branje. Nadoknadila sem šele, ko je bil najmlajši star 10 let. Vmes sem brala njima. Vsak večer, razen na dopustih.

Tudi pere kuha in cisti se tedaj ko otrok pere kuha in cisti

Najprej je otrok, nato ti.

imam tri otroke, časa zase imam malo več šele sedaj, ko je najmlajši v prvem razredu

Jah, lej …potem , ko si mati je cajta zase nič ali zelo malo, vsaj neko obdobje , če se zavzemaš …..za …to pa to…

Če pa ne dojiš, imaš lepo na flaški z aptamilom, da ga nafila  in to baje prespi …in je mir, pa , ko cmiha se mu duda not porine, da je mir , ja, takrat pa beri, pa pejt na kafe pa na čik..pa pol, ko bodo kašice , kaj se boš matrala pa lupila pa pasirala jabčke pa banance, lepo se vse kupi in hajd  v kafano anede…

To, sam jamrate ,otročeke je tok luštn imet , izi -bizi…kar poglejte ciganice kak sfolgajo po več vkup…pa imajo – čas zase–  anede…hahahahaha…

Ko je bila mlajsa stara 4 ali 5 let, sem bila najbolj srecna, da sem po dolgem casu na morju koncno spet prebrala eno knjigo. ?

Velecenjena mutti , igzekli, za vzor ti naj bodo ciganke, njihov način in sistem oskrbe in  vzgoje  otrok ,  …One imajo čas zase …!

jaz sem zdaj že mama polnoletnega, sem bila vse počitnice sama haha.. ?..

ko je bil mali, pa ko je šel spat, sem si vzela čas zase.. za branje sem našla čas, njemu sem brala od petega dne, ko sva prišla iz porodnišnice, mu pela, razlagala stvari, ko sem slikala zraven mu govorila itd itn.. otroček počiva, ti pa pač bereš.. jaz sem recimo še slikala, risala, ko je počival ob meni, pa pela sem mu veliko..

eto, prehitro odrastejo, potem pa imaš vse počitnice samo zase ?.. ponuci čas, ki ti je dan v njihovi družbi.

Boš brala ja,… otroške slikanice, zgodbice, pravljice, basni…Sodelovala v vrtcu pri bralnem palčku, ko knjige potujejo od otroka do otroka in se tam angažirala…Zase pa ponoč, če bo otrok spal …neko obdobje …In šele potem se boš lahko poglobila v svoje intelektualno branje ,  ko ne bo motilcev …Nič prej ,če želiš otroku lepo otroštvo — je on prvi . Saj to si najbrž vedela že prej ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close