Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo za prepoved nošenja rute v javnosti?

Je kdo za prepoved nošenja rute v javnosti?

Zakaj evropske države ne prepovejo tega? To je izražanje vere in nima kaj delat v javnosti. Musliji nam prinašajo zahojenost in srednji vek. A so se naše prednice zastonj borile za ženske pravice?

Odgovor na objavo uporabnika
vera316, 03.09.2025 ob 12:22

Zakaj evropske države ne prepovejo tega? To je izražanje vere in nima kaj delat v javnosti. Musliji nam prinašajo zahojenost in srednji vek. A so se naše prednice zastonj borile za ženske pravice?

vendar ne bo šlo skoz, ker so islamisti že tako močni.

Lahko pa poskusimo, ponovno

Pri nas na vasi stare mamce vse po vrsti nosijo rute na glavi. Ne vem če ma to kej veze z vero, ampak pokrite so vse.

Anonimno 3133, 03.09.2025 ob 12:34

Pri nas na vasi stare mamce vse po vrsti nosijo rute na glavi. Ne vem če ma to kej veze z vero, ampak pokrite so vse.

Ti primerjaš rute starih mam z nikabom in burko? Nikab in burka bi morala biti absolutno prepovedana pri nas, saj nikoli ne veš, kdo se skriva pod to masko!

Slovencu je še za pusta prepovedano, da si v avtu zakrije obraz.

Vere se na zunaj naj ne bi videlo. Vera je občutek v nas. Kdor pa res rabi še 3D potrditev in še zmeraj žganja te rute, burke in podobno naj se zapre doma, ker mene je prav groza kako z njimi korakamo v preteklost.

VSE!!  Verske organizacije ločit od države.   Nobenih nakazil in podpore s strani javne uprave.  Naj se živijo izključno od strani vernikov, naj Vatikan daje za prispevke in  plače svojim župnikom, ravno tako naj se iz strani njihove baze kjer koli že plačuje prispevke muslimanskim muftijem in , pravoslavnim naj njihova cerkev plačuje.    Cerkve ne da so na plečih države  s stroški naj plačujejo uporabnino/ najemnino.  Vse verske simbole in mahanje in posiljevanje z njimi v javnosti ukinit.  To naj bodo oblačila  musličev in njihovega načina klanjanja al pa mahanje s križi in nabijanje zvonov.  Tudi krišne in njihovo brenkanje ukinit.

Vera.naj bo privatnost vsakega posameznika

…sedaj pa lahko nadaljujem še na spolno usmerjenost, to tudi ukinit razkazovanje v javnosti , nema ni držanja za roke lubčkanja nobenih parad ponosa itd.

se opravičujem, ampak rute niso neka groza, vsaka vera ima neko malenkost…sem par dni nazaj na vasi v trgovini srečala zavito ( predvidevam, po otroku in možu,da je bila mlada) v črno…celo slovensko je govorila z možem… to pa je prav strašljivo.

za našo varnost, 03.09.2025 ob 12:41

Ti primerjaš rute starih mam z nikabom in burko? Nikab in burka bi morala biti absolutno prepovedana pri nas, saj nikoli ne veš, kdo se skriva pod to masko!

Slovencu je še za pusta prepovedano, da si v avtu zakrije obraz.

Se ne spomnim situacije, ko bi videla na ženski to, kar opisuješ ti.

nikab https://sl.wikipedia.org/wiki/Nikab

burka https://sl.wikipedia.org/wiki/Burka

nikab mogoče bidim 1x letno kje na kakšni turistki, bruke pa pri nas še nisem videla, si jo ti? Kje že?

Sem za. Me motijo že prodajalke v trgovinah s tem na glavi.

Lahko nosi slovensko nošo.

dejmo drugače, 03.09.2025 ob 12:46

VSE!!  Verske organizacije ločit od države.   Nobenih nakazil in podpore s strani javne uprave.  Naj se živijo izključno od strani vernikov, naj Vatikan daje za prispevke in  plače svojim župnikom, ravno tako naj se iz strani njihove baze kjer koli že plačuje prispevke muslimanskim muftijem in , pravoslavnim naj njihova cerkev plačuje.    Cerkve ne da so na plečih države  s stroški naj plačujejo uporabnino/ najemnino.  Vse verske simbole in mahanje in posiljevanje z njimi v javnosti ukinit.  To naj bodo oblačila  musličev in njihovega načina klanjanja al pa mahanje s križi in nabijanje zvonov.  Tudi krišne in njihovo brenkanje ukinit.

Vera.naj bo privatnost vsakega posameznika

…sedaj pa lahko nadaljujem še na spolno usmerjenost, to tudi ukinit razkazovanje v javnosti , nema ni držanja za roke lubčkanja nobenih parad ponosa itd.

moža ne boš več držala v javnosti za roke?

Če bi bilo po moje, bi prepovedala izražanje vere v javnosti. Vera je intimna reč, kot lulcek. Imej jo, ne rini je v javnost. Ukinitev vseh verskih praznikov.

Prevladali bodo, kot že prevladujejo v Barceloni, Londonu, Munchnu, v teh mestih je to potrjeno, ker so se jim domačini umaknili.  Dokler delajo belci za njih in jim omogočajo hotelske usluge še gre. Ko se uprejo nastanejo pa težki protomigrantski protesti. Zaenkrat se upirajo  le v Londonu. Da bodo belci brez bivališč, šarijadarji pa v zavzetih stanovanjih in hotelih na dolgi rok šlo ne bo. Ni variante.

a rute, 03.09.2025 ob 12:46

se opravičujem, ampak rute niso neka groza, vsaka vera ima neko malenkost…sem par dni nazaj na vasi v trgovini srečala zavito ( predvidevam, po otroku in možu,da je bila mlada) v črno…celo slovensko je govorila z možem… to pa je prav strašljivo.

Zame pa so rute simbol nazadnjaštva, zatiranja žensk in nevarnega verskega fanatizma.

Kdor verjame, da nek namišljeni bog zahteva, da si mora ženska zakrit lase lahko verjame tudi to, da bog od njega zahteva, da mora pobijat nevernike.

Ne prepoved rut – pač pa prepoved zakritega obraza. Rute so nosile že naše babice – kot pokrivalo sicer, a vseeno.

Sem za – ker umik vere iz javnega življenja v zasebno sfero je ena glavnih pridobitev razvoja Evrope oz zahodne misli – in ta del je OK.

Anonimno 3133, 03.09.2025 ob 12:53

Se ne spomnim situacije, ko bi videla na ženski to, kar opisuješ ti.

nikab https://sl.wikipedia.org/wiki/Nikab

burka https://sl.wikipedia.org/wiki/Burka

nikab mogoče bidim 1x letno kje na kakšni turistki, bruke pa pri nas še nisem videla, si jo ti? Kje že?

Pojdi kdaj iz svoje vaši. V lj jih je polno.

FB IMG 1741028001306

za absolutno, 03.09.2025 ob 12:23

vendar ne bo šlo skoz, ker so islamisti že tako močni.

Lahko pa poskusimo, ponovno

Pa poskusimo, da se preštejemo

Torej morajo tudi nune hoditi razoglve in moški, da bo pravica za vse!?!?

Ali samo malo drkaš?

Jaz predlagam, da nosijo gorenjske avbe, glava bo pokrita, volk bo sit in koza cela.

daisycutter, 03.09.2025 ob 13:31

Jaz predlagam, da nosijo gorenjske avbe, glava bo pokrita, volk bo sit in koza cela.

Podprem.

Pa mislim da imajo tudi Prekmurci nekaj podobnega, a ne?

Sem ZA.

rok-1, 03.09.2025 ob 13:37

Podprem.

Pa mislim da imajo tudi Prekmurci nekaj podobnega, a ne?

Vse regije (narodne noše) imajo pokrite glave. Komot tudi pečo, ali pa po belokranjsko zavezano spredaj nad čelom, Primorke imajo precej podobne muslimanskim, torej to ne bo dobro…Štajerke ponavadi zadaj zavežejo….

Ne samo stare babice ampak tudi nune in ženske/moški, ki nosijo rute namesto kape. Dejmo še kravate in nogavice prepovedat 😀

Ljudje nimajo pojma, kaj to sploh je, sploh desna falanga ne..k ne znajo ven iz svoje vasi, pa gledajo na Nori24 verjetno strokovno razlago oblačenja žensk v islamskem svetu.

Ja, je razlika med nikabom in burko in hidžabom, jaz ne vidim problema v hidžabu….Če pač predpostavljamo, da je tudi v nekaterih islamskih državah prepovedano nositi nikab in burko, je za mene ta prepoved ok, ostalo se ne prepoveduje..

Imaš tud rakave ženske, ki nimajo denarja za lasulje in pač si zavijejo ruto okrog glave…

Res mate cajta se s tem ukvarjat in seveda spet se vtikate v žensko ! Kaj bo nosila, kolk jih bo imela v svoji češpli, spet omejevat splav in tako dalje…odjebite više !!

V nasjtarejših krščanskih skupnostih v Egiptu, Palestini, Libanonu, siriji, Jordaniji, Iraku v cerkvah so ženske pokrite. 100 let nazaj ni govora, da ni mela pr nas ženska rute na glavi za v cerkev…tako da nehajte že s tem !

Evo vam iz biblije:

God’s order for the woman is the opposite from His order for the man. When she prays or prophesies she must cover her head. If she does not, she disgraces her head (man). This means that she must show her subjection to God’s arrangement of headship by covering her head while praying or prophesying.

@dejmo drugače: se čisto strinjam s tabo! Ampak, glede na to, da smo pred zakonom vsi enaki – če za istospolne velja, da se v javnosti ne bodo držali za roke in kušvali, potem naj to velja tudi za hetero pare.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close