Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za vojsko ni več omejitev

Za vojsko ni več omejitev

Brat od bivšega sošolca je zaostajal v razvoju, razumeval je le osnovna navodila, zadnja tri leta osnovne šole je zato naredil na prilagojenem programu. Starši so dobili dodatek za nego, ker je bil s strani komisije tudi določeno, da ima motnjo. Zaposlitve ni dobil dlje časa, no, delal pa je kasneje v skladišču s pralnimi praški in detergenti, kaj točno ne vem.

Fizično je res sposoben a kak odpre usta…. in ta je danes vojak in kaj je najhujše, dali so mu orožje v roke. Fertik smo.

Odgovor na objavo uporabnika
Resno, 30.08.2025 ob 20:13

Brat od bivšega sošolca je zaostajal v razvoju, razumeval je le osnovna navodila, zadnja tri leta osnovne šole je zato naredil na prilagojenem programu. Starši so dobili dodatek za nego, ker je bil s strani komisije tudi določeno, da ima motnjo. Zaposlitve ni dobil dlje časa, no, delal pa je kasneje v skladišču s pralnimi praški in detergenti, kaj točno ne vem.

Fizično je res sposoben a kak odpre usta…. in ta je danes vojak in kaj je najhujše, dali so mu orožje v roke. Fertik smo.

Ko bo vojna boš se celo ti dobro za kanon futer. Pa si sodeč po pisanju še mnogi bolj umsko zaostalo.

Saj tako je bilo v JLA. 20 % retardiranih. Tudi oficirjev. Zato smo jih Janezi z lahkoto navodili.

Taki so najboljši vojaki.  Kamikaze.

Nekaj ne gre skupaj. Če bi res razumel le osnovna navodila, sploh ne bi mogel narediti toliko razredov osnovne šole.

na tiktok so posnetki in vabijo nove člane, če pogledaš s čim se hvalimo bože ne daj da nas kdo napade. Smo že bili v tujih novicah ker ne vedo če se delajo norca ali je vse to res. Katastrofa

Jaz sem šel lani na PSVR, pa so se inštruktorji grdo name spravili v drugem tednu, ker je bil tempo učenja rokovanja z orožjem zame prehud. Zgledalo je kot resničnostni šov, kjer napadejo najšibkejši člen. Preden so me vrgli ven, so me poslali h dvema vojaškima psihologinjama, da sta ocenili moje stanje. In ena izmed njiju se je sramotno obnašala, se nad mano izživljala in mi zbijala samozavest. Pravijo, da iz vojne pride fant ven drugačen človek. No jaz sem po vsega 12 dneh prišel ven psihična razvalina. In si še do danes nisem zares opomogel. 300 evrov pa sem dobil plačanih ne vem zakaj. A kot odškodnino?

Kri mi vre, 31.08.2025 ob 00:24

Jaz sem šel lani na PSVR, pa so se inštruktorji grdo name spravili v drugem tednu, ker je bil tempo učenja rokovanja z orožjem zame prehud. Zgledalo je kot resničnostni šov, kjer napadejo najšibkejši člen. Preden so me vrgli ven, so me poslali h dvema vojaškima psihologinjama, da sta ocenili moje stanje. In ena izmed njiju se je sramotno obnašala, se nad mano izživljala in mi zbijala samozavest. Pravijo, da iz vojne pride fant ven drugačen človek. No jaz sem po vsega 12 dneh prišel ven psihična razvalina. In si še do danes nisem zares opomogel. 300 evrov pa sem dobil plačanih ne vem zakaj. A kot odškodnino?

Za šus v glavo bos še vedno dober, ko se bo začela vojna.

Nobene odškodnine nisi dobilo nesposobni. Pripadala ti je minimalna plača. Dobilo si plačilo za toliko dni kot si bilo tam in diagnozo v zdravniško kartoteko, da si duševno moteno.

Kakšen tempo pa je bil?

zanka874, 31.08.2025 ob 00:39

Kakšen tempo pa je bil?

Za njega prehud. Sam ne vem kako je sploh šel čez fizično preverjanje in zdravniški pregled s psihologom?

Verjetno si izmišlja.

Drugače pa ja. Tempo je kar oreng po nato standardih, oziroma bolje rečeno po standardih usposabljanja ameriških vojakov. Ni to že dolgo ne tako, kot je bilo takoj po osamosvojitvi.

modrivrag, 31.08.2025 ob 00:37

Nobene odškodnine nisi dobilo nesposobni. Pripadala ti je minimalna plača. Dobilo si plačilo za toliko dni kot si bilo tam in diagnozo v zdravniško kartoteko, da si duševno moteno.

Ta pravi motenc si se oglasil,

Ja ja ko jo vojna ne bo samo vojak slovenske vojske notri, tudi vaši sinovi in možje, če ne boste uspeli spiz.. dit na Zanzibar.

JOooj … ti pa res nimaš dlake na jeziku … 

Pa za zadnjič, ko si vprašal, če jaz ne pomagam sosedom – moj svoji k svojim ni letelo na sosede, ampak nate in na sršene. Po anslogiji s pleše z volkovi. Hočem reči, da bi bilo tvoje indijsnsko ime Pleše s sršeni (do njihovega bridkega konca, opp. avt.).

Alles klar, Herr Komissar? 

Kaj je že tu tema? Aja … ni važno.

Saj človek ja mora imeti velike z Egom pogojene probleme, da se pridruži skupnosti ljudi, katerih glavna znanja, veščine,naloge, misije in vsakodnevni trening se sučejo okoli fizičnega in psihičnega uničevanja soljudi skozi grozečo  z orožjem zagotovljeno nadvlado. Morš bit nor, da zdržiš, da ti je to lahko ‘smisel življenja’, da ti je to privlačno, da se te ljudje bojijo, ker ti pripadaš eliti, ki jo vladajoči razred ne bo nikoli ogrožal, temveč zmerno nagrajeval, če bo ta ‘elita’ izpolnjevala njegove morilske pohode nad šibkejše, otroke, mame, bolnike in starostnike druge veroizpovedi, rase, narodnosti ali politične usmeritve. Človek mora biti res globoko poškodovan, da je pripravljen za denar ubiti sočloveka. 

Za modrivrag 

Ko si reveža postavil na preveč realna tla, da naj bi dobil zdr. kartoteko, obremenilno, da naj bi imel motnjo.

Kar je verjetno celo res. Vsaj nek zaznamek … sporen.

To je nemogoče,če ima odločbo. Tudi izpita za avto ne sme delati.

Anonimno 9316, 31.08.2025 ob 08:36

To je nemogoče,če ima odločbo. Tudi izpita za avto ne sme delati.

Mah, trol blodi kar nekaj. Tako kot krena. Ko ji bo pa užgalo pod zmešano smrdljivo ritjo bo pa prva in najbolj cvilila.☝️?

V vojski ne rabiš nič drugega kot smrdet, se obrnit na levo ali desno, it naprej ali nazaj. Še trije razredi osnovne šole je preveč. Cigoti bi bili idealni, saj so ulaufani kar se orožja tiče.

za ubijat ljudi ni treba bit pameten 😉 ali pač …

idioti niso za v vojsko.

.https://www.youtube.com/watch?v=6p0mI9FpsZk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close