Dobila vabilo na poroko brez otrok
Z možem sva od žlahte dobila vabilo na poroko in na vabilu piše, da je poroka samo za odrasle.
A se komu to zdi normalno? Je to kaka nova moda?
Na poroko definitivno ne bova šla, ker če niso zaželjeni moji otroci potem tudi jaz nisem.
Razmišljam samo kako naj se odzovem na to skrajno žaljivo vabilo. Kaj jim odgovorit? Najraje bi jima poslala samo besedo FUCK OFF!
Menim, da je poroka seveda stvar para, a tudi življenjski in družinski dogodek.
Del takih dogodkov so vsi. Stari, mladi, otroci.
Z možem sva eno tako prisotnost na poroki odklonila.
Izgovorila sva se na obveznosti do otrok.
Nikoli nisva najemala varušk in jih tudi za ta dogodek nisva nameravala.
Naj gredo na poroko tisti, ki jih to ne moti.
Sicer res se nikdar nismo dobili vabila samo za odrasle, sem pa parkrat ze vprasala, ce smo vabljeni vsi ali samo midva.
Kaj pa delate na porokah z otroci? Vecini otrok so take stvari mora in dolgcas, samo na dveh porokah smo bili, ko je bil kup otrok in so se zaigrali med seboj, drugace so poroke in podobne prireditve otrokom dolgocasne.
Pri nas gredo vedno otroci na ceremonialni del in pogojno v gostilno, ce ni predalec, a jih pred vecerom odpeljemo v varstvo. Redko se zgodi, da kdo nima varstva ali je to predalec, ostane morda en otrok ali dva, a s tem se potem vsi ukvarjamo, da ni skrb zanj le na starsih.
Kaj ve resno vozite otroke na porocne in ostale zurke s tortami ob polnoci in pijanstvom do jutra?
Ok jaz pa to cist razumem, pa imam svoje otroke ki so se dokaj majhni.
Za poroko se ve da traja vso noc. Kdo bi vzel otroka na zabavo ki traja celo noc???
Jaz svojih otrok v vsakem primeru ne bi vlacla zraven, ce bi bla vabljena…. Mislim kaj imajo otroci sploh iskat na taksnem dogodku?
Lani smo bli vabljeni na abrahama. Bilo je receno, da otroci lahko pridejo zraven, ampak da bo zabava polno v noc, z zivo glasbo in vsem kar spada zraven.. Itak so otroci sli k babici na pocitnice..
Jaz ne razumem vas, kam sploh studirate, da vlacite frocovje na taksne dogodke..
Sicer pa je poroka dan mladoporocencev, ce njima ni za prenasat vase drhali, zakaj ste pol uzaljeni.
Aja pa da nebo pomote, mam najraje svoje otroke, ampak da bi jih vlacla zraven na taksne dokodke, ki bi bla oba tecna ko driske… Niti slucajno ?
glupirate se, 30.08.2025 ob 15:42
Sicer res se nikdar nismo dobili vabila samo za odrasle, sem pa parkrat ze vprasala, ce smo vabljeni vsi ali samo midva.
Kaj pa delate na porokah z otroci? Vecini otrok so take stvari mora in dolgcas, samo na dveh porokah smo bili, ko je bil kup otrok in so se zaigrali med seboj, drugace so poroke in podobne prireditve otrokom dolgocasne.
Pri nas gredo vedno otroci na ceremonialni del in pogojno v gostilno, ce ni predalec, a jih pred vecerom odpeljemo v varstvo. Redko se zgodi, da kdo nima varstva ali je to predalec, ostane morda en otrok ali dva, a s tem se potem vsi ukvarjamo, da ni skrb zanj le na starsih.
Kaj ve resno vozite otroke na porocne in ostale zurke s tortami ob polnoci in pijanstvom do jutra?
Bila sem priča prijateljici in sem imela 10mesečnega dojenčka. Še dojenega.
Tam, kjer je bila zabava, smo imeli najeto sobo, baby kamero… nobenih težav.
Smo šli na poroko z dokaj majhnimi otroci.
Med eno in drugo ceramonijo sedijo, so lepo tiho, opazujejo. Saj otrokom razložiš in še zanimivo jim je.
Zvečer sva jih z možem odpeljala v sobo, kjer so spali.
Pijančujemo ne, niti na porokah.
Saj otrokom ne moreš prilagoditi sveta. Morajo se znati obnašati v različnih situacijah.
Pravzaprav bi bila velija škoda, če ne bi do polnoletnosti bili na nobeni poroki.
Če odštejem tisto, kjer je bila najstarejša dojenček, smo bili na štirih porokah v zadnjih 18ih letih.
Eno odklonili, ker niso bili vabljeni otroci, eno, ker je že na vabilu pisalo, da želijo samo denar.
Tako ali tako smo VEDNO podarili denar, a skrajno nespoštljivo se mi zdi, da to nekdo izrecno napiše!
nevem616, 30.08.2025 ob 15:20
Z možem sva od žlahte dobila vabilo na poroko in na vabilu piše, da je poroka samo za odrasle.
A se komu to zdi normalno? Je to kaka nova moda?
Na poroko definitivno ne bova šla, ker če niso zaželjeni moji otroci potem tudi jaz nisem.
Razmišljam samo kako naj se odzovem na to skrajno žaljivo vabilo. Kaj jim odgovorit? Najraje bi jima poslala samo besedo FUCK OFF!
JA kaj pa mislia, da bosta vidva dolocala pogoje, kdo je povabljen in kdo ne. Ona imata poroka in povabita tiste, ki jih zelita. Ce noceta tega, ostanita doma in ne komplicirajta. Budale jedne. Da bo kdo prenasal to zmesano, histericno frocovje na najvecjem dogodku v lifu ? Hvala lepa.
No, ja, tezko prenasam neke pogoje. Sprejmi me/nas kot smo ali pa nic. Druzina je celota, vsak sam zase ve, kaj lahko, kako mu pase. Ni veliko ljudi, ki bi otroke peljali na poroko. Ampak izrecna prepoved mi je pa mimo. Na sreco se druzim z ljudmi, ki nimajo problema z otroki. Pa sem dostikrat tud otroke pustila v varstvu ob takih priloznostih.
To, da je to dan mladoporocencev, je pa neka nova ego mantra. Seveda je dan mladoporocencev. Ampak al je kaj manj njihov dan, ce so zraven se 3 otroci?
Budaletina, 30.08.2025 ob 16:01
JA kaj pa mislia, da bosta vidva dolocala pogoje, kdo je povabljen in kdo ne. Ona imata poroka in povabita tiste, ki jih zelita. Ce noceta tega, ostanita doma in ne komplicirajta. Budale jedne. Da bo kdo prenasal to zmesano, histericno frocovje na najvecjem dogodku v lifu ? Hvala lepa.
NE. Seveda ne nameravam odločati o stilu poroke prav nobenega para. Še manj, koga bodo povabili.
Vsekakor odločam o tem, česa se bo naša družina udeležila.
Takšno razmišljanje ni v skladu z nami.
Torej si biti svat na taki poroki, niti pod razno ne želim!
Ja, to se mi zdi popolnoma normalno. Imaš take in drugačne dogodke. Na nekatere greste vsi kot družina, na druge gresta sama z možem, na kakšne greš tudi sam. Npr. Na službeno novoletno zabavo ali na večerjo s poslovnimi partnerji ne pelješ svojih otrok. Otroke pustiš doma tudi takrat, ko greš na kosilo s prijateljicami ali ko gre mož na večerno rekreacijo s kolegi. Na piknik z družinskimi prijatelji, na izlet, na obisk k starim staršem, na morje ipd. greš seveda z družino. Na romantično večerjo greš v dvoje. Na koncert greš z možem ali s prijatelji, brez otrok. Na Pikin festival greš z otroki. Na sladoled tudi.
Vidiš point?
Midva imava tri otroke in do njihive polnoletnosti smo bili na vsaj 15ih porokah in se toliko drugih proslavah.
Na najini poroki je bila moznost sobe nad gostiscem in tam so svatje lahko dali spat, pocivat ali previt svoje otroke.
Na vecini porok in proslav ni bilo moznosti sobe ali pa je bila ta prevec oddaljena od centralnega dela, midva sva otroke peljala v varstvo, je bilo lepse njim in nama, ceprav tudi midva ne pijeva alkohola, moz sploh ne, nikdar nic, jaz pa na vsakem slavju le 1 kozarcek.
Prisostvovati ceremoniji in nekem uvodnem dogajanju je ena stvar in povsem prav je, prekladati otroka po nekih sobah in potem ga sredi noci vlacit v avto in domov spat, je pa maltretiranje otroka, meni se to zdi nepotrebno in tega se nismo sli.
Tudi moji trije so se znali obnasat v restavracijah, pac v tistih casih so bili vsi otroci vzgajani in so vedeli, kako se kje obnasat.
mica kovačeva, 30.08.2025 ob 16:34
Ja, to se mi zdi popolnoma normalno. Imaš take in drugačne dogodke. Na nekatere greste vsi kot družina, na druge gresta sama z možem, na kakšne greš tudi sam. Npr. Na službeno novoletno zabavo ali na večerjo s poslovnimi partnerji ne pelješ svojih otrok. Otroke pustiš doma tudi takrat, ko greš na kosilo s prijateljicami ali ko gre mož na večerno rekreacijo s kolegi. Na piknik z družinskimi prijatelji, na izlet, na obisk k starim staršem, na morje ipd. greš seveda z družino. Na romantično večerjo greš v dvoje. Na koncert greš z možem ali s prijatelji, brez otrok. Na Pikin festival greš z otroki. Na sladoled tudi.
Vidiš point?
Da.
Ampak poroke so zame dogodek, ki so primerne za otroke. Gre namreč za družino, običaje, življenje.
Če greš na službeno zabavo, je verjetno s partnerjem nimata isti večer. Torej, je tudi za varstvo poskrbljeno.
Načeloma sva prav vse takšne zabave, dokler so bili otroci majhni, odklonila.
Že tako sva imela res ogromno organizacije, da sva poskrbela za varstvo. Ni šans, da grem na kosilo s prijateljicami in iščem varstvo za otroke!
This is definitely one of those topics where there are valid points on both sides. On one hand, it’s completely understandable for a couple to want a specific kind of atmosphere for their wedding day. On the other, it can be a real challenge for parents who receive an invitation without their kids. There’s no single right answer, and it really comes down to the couple’s preference and the guests’ ability to make it work.
drsandralee, 30.08.2025 ob 16:42
This is definitely one of those topics where there are valid points on both sides. On one hand, it’s completely understandable for a couple to want a specific kind of atmosphere for their wedding day. On the other, it can be a real challenge for parents who receive an invitation without their kids. There’s no single right answer, and it really comes down to the couple’s preference and the guests’ ability to make it work.
Če smo na poroko vabljeni med drugim tudi zato, ker smo sorodniki, potem tja spadajo tudi otroci.
Pika.
Če so otroci nezaželjeni, ne grem in mi ni prav nič žal.
Niti ne želim biti na poroki, kjer so otroci nezaželjeni.
Načeloma mi je takšno vabilo tudi “smešno”, ker otroci bistveno “polepšajo” poroko … po drugi strani pa smo vabljeni na poroke, kjer starši ne vzamejo s seboj najmlajših otrok.
Če te takšno vabilo moti, ga lahko zavrneš. Menim pa, da je potrebno spoštovati želje drugih. To je dan neveste in ženina. Če želita umirjeno poroko, kjer bo večja pozornost na njiju in ostalih prisotnih, potem je to ena izmed možnosti.
Prav je, da si človek kdaj pa kdaj vzame čas tudi za svoje prijatelje. Brez otrok. Tiste 8 -10 urc, ko si na poroki, otroci že zdržijo brez staršev, starši pa si lahko tudi dajo duška z malo drugačno sprostitvijo. Stvari je potrebno kdaj tudi pogledati z drugega zornega kota.
Imam prijateljico, ki je pogosto izrazila željo, da se srečava brez otrok. Zato, da se v miru pogovoriva. Zaradi tega ni slaba oseba, samo želi, da sva kdaj pa kdaj tudi sami in da tudi otroci ne slišijo vsega.
hbr4h, 30.08.2025 ob 17:05
Načeloma mi je takšno vabilo tudi “smešno”, ker otroci bistveno “polepšajo” poroko … po drugi strani pa smo vabljeni na poroke, kjer starši ne vzamejo s seboj najmlajših otrok.
Če te takšno vabilo moti, ga lahko zavrneš. Menim pa, da je potrebno spoštovati želje drugih. To je dan neveste in ženina. Če želita umirjeno poroko, kjer bo večja pozornost na njiju in ostalih prisotnih, potem je to ena izmed možnosti.
Prav je, da si človek kdaj pa kdaj vzame čas tudi za svoje prijatelje. Brez otrok. Tiste 8 -10 urc, ko si na poroki, otroci že zdržijo brez staršev, starši pa si lahko tudi dajo duška z malo drugačno sprostitvijo. Stvari je potrebno kdaj tudi pogledati z drugega zornega kota.
Imam prijateljico, ki je pogosto izrazila željo, da se srečava brez otrok. Zato, da se v miru pogovoriva. Zaradi tega ni slaba oseba, samo želi, da sva kdaj pa kdaj tudi sami in da tudi otroci ne slišijo vsega.
V osnovi mi ne ustreza tak način razmišljanja, ko so otroci na porokah nezaželeni.
Zaradi spoštovanja do želje para, se take poroke ne udeležim.
Sploh pa, kam pa daš otroke za 8, 10 ur ali celo več?
Najameš varuško, ki je otroci še nikoli niso videli? Saj vendar naj bi šla na poroko verjetna oba. Mož in žena?
Dejstvo je, da sva odklonila prav vse dejavnosti, ki jih ni bilo mogoče izvesti z otroki, dokler le ti niso bili varni sami doma. Izjema je seveda služba in službene obveznosti.
Varušk nisva najemala, pa še težko bi bilo katero določene stvari naučiti.
Skoz bolj pogosto je to, sicer zato, da se skensla karakterne sončke, k so včasih pripravljeni prevzeti attention nase na vseh zabavah, drugo pa je druženje, eni res ne vem kaj se družte z drugimi ljudmi k sam tiste svoje mulce zijate….
Ena stvar je tudi zelo pogosta, da pač uni z otroci pridejo za par uric na poroko pol pa skliznejo, kar je meni čist mim…pol pa ne hodi res, zavrni in ajde….
tako da ja, imate pa pravico zavrnt poroko seveda, če se s tem ne strinjate, zakaj pa ne….
Drgač pa od telih družinic na porokah velik ni bilo, mali je parov k so normalni, bog ne daj pa de so tm od 40-50 pa de jim je uspelo sproducirat prvega mulca k je ponavad derište prvoklasno k se mu vse v rit vtakne..
Najboljši so čefurji, k se pof…pr 20, pa so mladi starši, to znajo vse, ultra ga požurat, ošamarit mulce da je mir in to je to…
Ja, normalno, kaj bodo tečni, jokasti otroci delali na poroki? Se drli,jokali, razgrajali, razbijali? Nikoli nisva šla z malimi otroki , (imava 3) na poroko, ali npr. na slavje 50,60,70 letnice, če je to trajalo celo noč. Ni bilo treba na vabilu posebno napisat, da je zabava za odrasle, saj vsak normalen ve, da otroke ne bo vlekel na take zabave.
Edino normalno, 30.08.2025 ob 18:36
Ja, normalno, kaj bodo tečni, jokasti otroci delali na poroki? Se drli,jokali, razgrajali, razbijali? Nikoli nisva šla z malimi otroki , (imava 3) na poroko, ali npr. na slavje 50,60,70 letnice, če je to trajalo celo noč. Ni bilo treba na vabilu posebno napisat, da je zabava za odrasle, saj vsak normalen ve, da otroke ne bo vlekel na take zabave.
otroci se imajo na porokah običajno prav fajn in uživajo v druženju. Če pa imaš take otroke, kot si jih opisala, pa je jasno, da tvoji otroci niso za nikamor in jih moraš imeti doma v kleti za radiator privezane.
Forum je zaprt za komentiranje.