Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zamrežiti teraso za macke

Kako zamrežiti teraso za macke

Koncno našla hisko s terasico za nas. Ker imam dve muci, izključno notranji me zanimajo ideje kako zapreti teraso da ne odidejo. Teraso bi uporabljali tudi mi za kofetkanje vendat bi jo zaprla z mrezo, sencniki, drsnimi paneli…..kakršnekoli ideje dobrodosle….mogoče kakega izvajalca ki se ukvarja s tem

Hvala za pomoč

Panelna ograja ali mreža, samo ne sme biti plastificirana in pastir gor. Tako imata dva soseda.

Kolk si kaj pri denarju ?

Ograja, ki ima palice zakrivljene navznoter in čez mreža. Včasih so imeli pri Zoohitu.

Kaj pa vem, nisem nabolj pri denarju,vendar to moram izpeljat, pa rada bi da bi tudi estetsko nekako izgledalo….nad teraso je pokrit lesen nadstrešek, široko je  4m….nisem sigurna kakšna je višina…gledam te pergola variante, lamelne stranice….pa mi ni nič jasno kaj gre in kaj ne….ima kdo kake primere, slike, lahko pustim email…

Mačke pridejo povsod, splezajo čez vse možne ograje, zidove, … Za zihr moraš res okrog in okrog vrta postaviti vsaj nekje 1,8m visoko ograjo, ki mora biti na vrhu navznoter obrnjena pod kotom vsaj kakšnih 30 stopinj. Obstaja tudi takšen patent, kjer na ograjo namontiraš take vrtljive palice/roloje in mačka tudi če skoči ali spleza na vrh ograje, pade dol.https://oscillot.eu/en-eu

Najceneje te bodo prišle mreže proti toči. Pa tudi največ svetlobe prepuščajo.

Vpneš zgoraj v lesen podest in z letvicami nekako fiksiraš spodaj v robove terase.  Ena mreža cca 5m x 10 m je 60 €. Verjetno boš potrebovala 2 do 3.  Letvice so okrog 4 -6 € za 2,5 m dolžine.  Moraš pa vedeti, da bodo mačke po vsaki mreži drvele, kot po najboljšem plezališču za mačke.

Kolegu sem jaz svetoval mrežo za gol, varianta. In se jd obneslo.

Mi smo cel vrt ogradili z mrežo, ki je takšna, kot so sicer elektrificirane mreže za pašo. Visoka je nekaj čez en meter. Elektrike notri ne spuščamo, paziti je treba le, da je spodnji del res povsem pri tleh in dobro vpet v tla, da je maček ne more privzdigniti in se splaziti spodaj. Pri nas imamo tako že dve leti in odlično opravlja svojo funkcijo. Maček je zunaj, a na varnem. Edina slaba stran tega je, da je opustil notranji wc in zdaj kaka po vsej parceli, tako da je čiščenje precej bolj zoprno.

Komarnik na vrata balkona, kovinska mreza, obvezno odpiranje komarnika na notranjo stran.

Pri nas pleza po tem komarniku, ven pa ne more, ker ga ne more odpret.

Obstajajo mreže za mačke, “balcony cat net”, se dobijo na Amazonu. Več vrst, več dimenzij. Pri enih se sponke samo zalepijo ob strani -na panele ali karkoli je, pri drugih pa se sponke za nategnit mrežo  vrta v zid.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno7845, 30.08.2025 ob 09:56

Mi smo cel vrt ogradili z mrežo, ki je takšna, kot so sicer elektrificirane mreže za pašo. Visoka je nekaj čez en meter. Elektrike notri ne spuščamo, paziti je treba le, da je spodnji del res povsem pri tleh in dobro vpet v tla, da je maček ne more privzdigniti in se splaziti spodaj. Pri nas imamo tako že dve leti in odlično opravlja svojo funkcijo. Maček je zunaj, a na varnem. Edina slaba stran tega je, da je opustil notranji wc in zdaj kaka po vsej parceli, tako da je čiščenje precej bolj zoprno.

Mačka tako nizko mrežo komot preskoči, če hoče.

Sicer pa za avtorico: mreža/ograja mora biti ali fiksirana tudi zgoraj ali pa mora biti zgoraj nagnjena pod kotom (pa še temu jaz ne bi popolnoma zaupala). Sama višina ne zagotavlja varnosti, ker mačke po mreži komot plezajo.

Mačke pridejo povsod, splezajo čez vse možne ograje, zidove, … Za zihr moraš res okrog in okrog vrta postaviti vsaj nekje 1,8m visoko ograjo, ki mora biti na vrhu navznoter obrnjena pod kotom vsaj kakšnih 30 stopinj. Obstaja tudi takšen patent, kjer na ograjo namontiraš take vrtljive palice/roloje in mačka tudi če skoči ali spleza na vrh ograje, pade dol.https://oscillot.eu/en-eu

Macek z lahkoto skoci 1,80 visoko in vec. Preverjeno pri 2 domacih zivalcah.

Mačke zlahta preskočijo kakršnokolo višino, ker po mreži splezajo navzgor, zato mora biti mreža gostejša in visoka, da lahko tudi ljudje stojijo, ker v tem primeru bodo prostor uporabljali tudi ljudje in mora mreža biti tudi na vrhu, ter povezana s stranskimi deli mreže, ki mora biti ob tla pritrjena, da ne pobegnejo od spodaj. Čisto preprosta in poceni varianta.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnež, 01.09.2025 ob 18:06

Macek z lahkoto skoci 1,80 visoko in vec. Preverjeno pri 2 domacih zivalcah.

Jp. Ena od mojih skoči s tal na vrh kuhinjskih omaric, tako da…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close