Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako oplemenititi denar

Kako oplemenititi denar

Nimam bajnih prihodkov,penzija, minimalna, a če mi ostane kak evro, kako ga naj oplemenitim. berem kako eni zaslužijo z nekim manjšim vložkom. Ali mi kdo lahko svetuje, kakšno preverjeno zadevo, recimo z mesecnim vložkom cca 100€. Več pa zaenkrat ne gre. Hvala za vse informacije.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9381, 27.08.2025 ob 12:39

Nimam bajnih prihodkov,penzija, minimalna, a če mi ostane kak evro, kako ga naj oplemenitim. berem kako eni zaslužijo z nekim manjšim vložkom. Ali mi kdo lahko svetuje, kakšno preverjeno zadevo, recimo z mesecnim vložkom cca 100€. Več pa zaenkrat ne gre. Hvala za vse informacije.

Prepozno….to bi moral tuhtati prej in si našparati za ta leta…

Če ti pa še vseeno ostane od penzijona nekaj,si pa kupuj konzervirano  hrano na zalogo,ker bo kmalu pomanjkanje  vsega,prvo pa hrane!

Aja še  to….vsi nateguni ti bodo hoteli potegniti še teh 100€.Oni bodo zaslužili,ti pa boš ib denar.

V štumf in pod povšter. Bodi vesel, da imaš 100 baksičev.

Najbolj varno je kupit nalozbeno zlato. Cena mu ne bo padla, ni obdavcen, ampak donos tudi ni najvecji.

Ce imate pa casa 15 let, bi pa jaz nalagal v kaksen borzni index, kot je nasdaq, dow, sp500. Sel bi preko banke revolut. So pa dobicki obdavcene, ce prej kot v 15 letih vzamete ven. Ima pa banka revolut tudi nekaj zanimivih moznosti varcevanja

ker si penzijonist, si verjetno že impotenten. drgač bi za 100 evrov lahko kakšno lepo mlado kurbico poseksal.

tko pa vsak mesec ob pokopališču zakoplji za 100 evrov piva. na tak način se boš prikupil krtom, ki bojo kmalu tvoja družba.

Ne bo ti uspelo,ker nisi rojen pod srečno zvezdo.

Daj ga Palestincem oni so že tak al tak dodana vrednost. Ti boš pa plemenit.

Eh, daj ga rajši Izraelcem. Bo vsaj tarčno usmerjen.

Pravilo:  “Samo z delom.”  Špekulacije so prisvajanje tujega denarja.

Sem tudi penzonistka. Tri leta varčujem v skladih mesečno po 200 eur. Na srečo so vsi skladi z dobrim donosom. Vsekakor dobra možnost za penziče.

Tudi naložbeno zlato ni slaba investicija. Res je, da je to namenjeno dolgoročnim naložbam, ampak vrednost se drži.

Avtorica, po mojem ne boš zgrešila, če teh 100 eur razpršiš na vsaj tri sklade.  Pojdi v svojo banko, naj ti svetujejo, kateri so najbolj optimalni.

Penziči ste bedni, če mislite da boste s 100 ali pa 200 eur mesečno kaj konkretnega našparali. Bo prej Matilda prišla.

Zato raztalajte te smešne vsote rajši med vnuke, pa boste meli kakšen obisk več.

Odgovor na objavo uporabnika
Gusztav, 27.08.2025 ob 19:43

Penziči ste bedni, če mislite da boste s 100 ali pa 200 eur mesečno kaj konkretnega našparali. Bo prej Matilda prišla.

Zato raztalajte te smešne vsote rajši med vnuke, pa boste meli kakšen obisk več.

@Gusztav: a veš – to, kar si ti zdaj, sem jaz že bila. Kar sem pa jaz, pa ti enkrat šele boš. Če sploh boš …

Kaj ti bo plemenitenje denarja? Potem boš samo zapravljal za neumnosti. Zgleduj se po Golobu.

Jaz vedno vidim reklamo za Tom Crosshill, gre se pa za investicije v delnice v EU.  Dolgoročno se ti splača, ker dalj kot jih hraniš, manj davka plačaš.  Pač vsi bogati jih imajo.

Eni vedeževalki ga pošlji, da ti ga “očisti”, potem pa se samo čudi, kako se nalaga na (njen) kup…

Kam boš zdaj nalagal? Edino v svoje zdravje. Vse ostalo bo trošil tvoj dedič.

dajaj 50€ v obvezniške sklade, 50€ pa varčuj na banki, na več depozitov, jbg obrestna mera cca 1,2%+ trenutno. Morda ti uspe dohitevat inflacijo ali ji vsaj slediti. Tvegaš pa praktično nič. Na majhne vsote itak ne moreš ful oplemenitit, na velike pa lahko, sicer s prevzemom vseh tveganj.

Nekdo je nekaj vložil in se mu je čez 5, 10, 15 let obrestovalo in sedaj to prodaja kot ultimativno zgodbo. Niso vse zgodbe takšne. Zlato raste ja, ampak en dan po počlo, kateri? Skaldi lepo rastejo, pa ste jih imeli v prejšnji recesiji? So padli 40% in si moral čakati 5 let da si bil sploh na nuli! Ste leta 2008 kupili 100 bitcoinov za 100€ in jih še vedno imate danes? Niste! No pol sam tišina z donosi s 10% in več.

Podobno kot loto. Večina spuši vse, par jih nekaj dobi, eden na 400 milionov zadane 20 milionov in potem ta eden razglaga kako je simpl. Vsako plemenitenje prinaša tveganja. Nekje sem bral (se mi je zdelo verodostojno, ampak ni mus) da je na svetu ogromno več zalog zlata in da ga namerno ne odkrijejo, da ne porušijo vrednost! Kaj če se en dan to zgodi! Bitcoin: a se zavedate da je ustanovitelj bitcoina, ki je kreiral bitcoin in ima ključe do njih, a se zavedate da je neznan! V današnjem svetu je neznano kdo je naredil in ima ključe do bitcoinov in države mečejo notri miliarde. Boste rekli ti ne poznaš blockchain tehnologijo?! En tip dane nekje ima nadzor nad bitcoini in noben ne ve kdo!? Kako ste lahko sigurni, da ta tip en dan odklene ta bitcoin in naredi z njim kar se mu zapaše? Kakorkoli pač tehnično. Skladi itak padejo dol čez noč ko pade recesija. Torej nobeno investiranje ni bullet proof. Na nek način so nepremičnine še najbolj zanesljive, če ne pride do vojne v tem kraju. Nepremičnine tudi linerano rastejo v zgodovini. Ampak nepremičnino rabi vsak zemljan in ne moreš nadomestiti nepremičnino z drugimi alternativami. Ima dejansko uporabnost in neskončno neugasljivo povpraševanje. Ampak ta debata ne sodi več v avtorjevo temo.

Sploh nepremičnine za oddajanje so zanimive, recimo na Hrvaškem je teh apartmajev pol praznih in ljudje ne vedo kaj bi z njimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close