Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dnevni obiskovalci v Bohinj prinašajo le smeti – avgust 25

Dnevni obiskovalci v Bohinj prinašajo le smeti – avgust 25

Lepo mnenje imajo o Slovencih v Bohinju!

To je izjavil sam predsednik KS-ja Stara Fužina Bojan Travn.

Nismo lastniki psa, smo pa redni dnevno in več dnevni obiskovalci Bohinja. Letos smo ga izpustili zaradi strupov v vodi.

Po takih izjavah nas ne bo niti naslednje leto. In spet je umrl pes po kopanju v jezeru.

Ne bom tvegal zdravja svojih otrok za njihovo svinjarijo!

Veš, moraš razumeti prebrano preden lahko takole sodiš. Trganje izjav iz konteksta dela več škode in koristi. On je izjavil v smislu samo-kritike do njih samih, do Bohinjcev. Da je v preteklosti marsikdo gledal na dnevne goste kot da zgolj prinašajo smeti. Letos, ko vse kaže da jih je manj, pa lahko vsak vidi, da to ni res in tak odnos prej škodi kot koristi. Od gostincev do izposojevalnic čolnov. In seveda tudi občina s parkirninami. Skratka, ta Bojan Traven je povedal, kako stvari stojijo in sebi ter sokrajanom nastavil ogledalo.

Traven res ni tako rekel, kot trdi avtor/ica, je pač populistično iztrgano iz konteksta.

Res je pa tudi, da veliko več kot gužve in smeti od dnevnega gosta dejansko nimaš. Pa ne sam v Bohinju. Ne vem, zakaj je to tako težko sprejet. To je dejstvo. 90% jih vse privleče s sabo, tam mogoče kupi kak sladoled ali pa še to ne. Ostane pa za njimi marsikaj.

Jaz sem že od majhnega (takrat s svojimi starši, danes s svojimi otroki) redni dnevni gost Bohinja. Sigurno vsaj 10x letno. In naš ritual je bolj ali manj vedno enak: zgodaj zjutraj se ustavimo v pekarni v Boh. Bistrici, potem parkiramo v Ukancu. V tisti utici ob parkirišču ponavadi otrokom kupil lučke. Popoldan spakiramo in gremo nekaj pojest, včasih v Ribčevem lazu, včasih v Boh. Bistrici, občasno (a dosti redkeje) tudi na Bledu. Pica, dunajski, ipd. Vse kar sem naštel, stane nekaj denarja. Skupaj, za celo družino mimogrede 100 evrov.  Če to ni nič vredno, tudi prav. Ampak me pa veseli, da pridejo tudi take izjave v javnost – vsaj nekdo, ki razume, da dnevni gost ne prinaša zgolj smeti.

Traven res ni tako rekel, kot trdi avtor/ica, je pač populistično iztrgano iz konteksta.

Citat:;

Govorice o zastrupljenem Bohinjskem jezeru so imele posledice, to je bilo julija opazno tudi pri gostincih. Doslej je veljalo, da dnevni obiskovalci v Bohinj prinašajo le smeti, ta nesrečna naključja letos pa so nam postavila ogledalo,” je pojasnil.

Zakaj še rinete na Bled ali v Bohin po teh in onih izjavah, mi pa ni jasno. A ste radi mazohisti?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4478, 26.08.2025 ob 14:28

Citat:;

Govorice o zastrupljenem Bohinjskem jezeru so imele posledice, to je bilo julija opazno tudi pri gostincih. Doslej je veljalo, da dnevni obiskovalci v Bohinj prinašajo le smeti, ta nesrečna naključja letos pa so nam postavila ogledalo,” je pojasnil.

Zakaj še rinete na Bled ali v Bohin po teh in onih izjavah, mi pa ni jasno. A ste radi mazohisti?

Pač, ne razumeš njegovih izjav (mimogrede, povedal je dosti več kot ta citirana poved), ki so v resnici brca v rit Bohinjcem ne pa podcenjevanje ali odganjanje dnevnih gostov. Ampak pričakovati razumevanje od monkelj bi bilo preveč.

Pač, ne razumeš njegovih izjav

Dober argument. Imaš še kakšnega podobno močnega?

Ja, povedal je na glas, kar so si prebivalci do upada dnevnih gostov mislili. To je vse. Zdaj jih je pa v rit ugriznilo in tresknilo po denarnici in jim ni nič jasno. Še premalo jih je.

Če zmoreš, pa razloži, česa ne razumem.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4478, 26.08.2025 ob 14:46

Pač, ne razumeš njegovih izjav

Dober argument. Imaš še kakšnega podobno močnega?

Ja, povedal je na glas, kar so si prebivalci do upada dnevnih gostov mislili. To je vse. Zdaj jih je pa v rit ugriznilo in tresknilo po denarnici in jim ni nič jasno. Še premalo jih je.

Če zmoreš, pa razloži, česa ne razumem.

Še naprej dokazuješ primanjkljaj materiala med ušesi. Že tvoja citirana poved je dovolj zgovorna.

misli nas. plačamo tistih 15 evrov parkirnine za cel dan, potem pa z vsem materialom na obalo. pa s supom gor in dol cel dan. hrana v hladilni torbi, pijača ravno tako. mogoče pade kakšen sladoled, če smo ravno razsipni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close