Tisti ki so baje prej v LJ kot Ljubljančani, spet stojijo v kolonah
Meni res ni jasno, kako lahko ti ljudje zdržijo to… Vsak dan toliko časa izgubiti v tej gužvi.
Ker si ne morejo privoščit strehe nad glavo v Ljubljani ali neposredni bližini (Trzin, Tržaška cesta med Dolgim mostom in Brezovico, Medno…), pa so primorani dnevno migrirat iz Trbovelj, Postojne, Trebnjega, Radovljice… In smo spet pri centralizaciji.
opažam, 26.08.2025 ob 10:53
Meni res ni jasno, kako lahko ti ljudje zdržijo to… Vsak dan toliko časa izgubiti v tej gužvi.
Ker si ne morejo privoščit strehe nad glavo v Ljubljani ali neposredni bližini (Trzin, Tržaška cesta med Dolgim mostom in Brezovico, Medno…), pa so primorani dnevno migrirat iz Trbovelj, Postojne, Trebnjega, Radovljice… In smo spet pri centralizaciji.
To mi je jasno, tudi sam sem imel možnost dobre zaposlitve v LJ, pa sem iz teh razlogov zavrnil. Sem pa 80 km oddaljen. Nič od življenja.
Mi smo 4je, ki se vozimo skupaj v LJ, kombiniramo, da vsak 1x vozi na teden. Za 75km porabim med 50 do 55 min. Je pa res da sem ob 6:15 ze na kavi, ob 6:30 pa začnem delat. Seveda je tudi odhod pol ure pred tretjo in smo ob 15:30 vedno v CE, če ni kaksne nesrece. Bo pa zdaj bolj veselo, ko bodo začeli dela pri Zadobrovi.
Napačno si predstavljate. Ni problem centralizacija. Večina teh vozačev sploh ne dela v javni upravi. Trgovci, prodajalci, tehnični kader, frizerji, gostilniški delavci, …. potem so tudi JS – zdravstveni kader, sploh medinske sestre imajo dobre plače s prevozi, pa učitelji, vzgojitelji, policaji, … delež vozačev v JU pa ni prav velik, centralizacija je torej čisto normalno stanje vsake večjega mesta.
Tako je tudi v drugih večjih mestih po Evropi.
Kje pa so uprave večjih podjetij drugje po svetu? Po vaseh, mogoče? Javnega sektorja je pa dovolj po celi Sloveniji. Tudi občinske uprave spadajo v javni sektor in teh uprav imamo 212. Da ne govorimo o lokalnih privatnikih, ki se grebejo za dobro plačane posle z občinami.
V Sloveniji ja veliko manj centralizacije kot drugod po svetu in nimate kaj jamrat.
Forum je zaprt za komentiranje.