Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prinesel mi je šopek in me je kap, lol

Prinesel mi je šopek in me je kap, lol

Ej, jaz ne morem verjet! ? Vsi že vemo, kako zoprna je ambrozija, kako alergije povzroča in da je res problem, pa pride danes k meni očka in mi prinese – šopek ambrozije! Šopek!! Jaz ga primem in direkt letim ven, ker je naš mali ful alergičen in imamo že tako dovolj težav v tem času. On pa vesel, ker je mislil, da mi bo polepšal dan. ? Saj ne rečem, lepo od njega, ampak a jo je res tako težko prepoznat? Ta rastlina raste že dobesedno povsod, cveti na veliko in zgleda, da jo nekateri še vedno nabirajo za šopke?!Zdaj pa me res zanima a vi sploh veste, kako izgleda ambrozija? Bi jo prepoznali, če bi vam jo nekdo prinesel domov? Mali ima res hude težave, krvave oči, tečko diha in se mormo v času cvetenja prou izogibat rastiščem

jaaaa hahaha.. ravno sem zaradi nje na flonidančku… hihih…

Štekam. Imam vrt in pulim in mi pove sosed, da pulim pelin. In je bil res pelin in ne ambrozija

jaz sem se pred 18 leti preselila iz mesta na podeželje, si okoli hiše posadila hudiča in pol, potem pa šele leta kasneje izvedela da pol teh rastlin povzroča alergije. in? nič, se naprej imam poln vrt teh rastlin, jaz sem pa vsako leto manj zatecena. ne oljem nobenih tablet, ne počnem ničesar da bi ublazila te alergije. bodo še minile, če pa ne bo bodo, pa pač ne bodo.  nikakor nočem biti ob svoj lep vrt zaradi tega, pa zapirati se tudi ne mislim v hiso

Mi zadnjič soseda pokaže šopek. Ambrozija, se ustrašim. Ne, zlata rozga. Poguglaj. Zdaj vem, ambrozija cveti bledo zeleno.

Prav nerada priznam, ampak sem jo tudi jaz na sprehodu občudovala, ko me je prijateljica opomnila, da to ni za v šopek. Imam zelo rada rožice in rastline, abrozija je po svoje lepa rastlina, ampak je res lahko zelo škodljiva, sploh če je v velikih količinah

Odgovor na objavo uporabnika
kofetkarca12, 25.08.2025 ob 16:53

Ej, jaz ne morem verjet! ? Vsi že vemo, kako zoprna je ambrozija, kako alergije povzroča in da je res problem, pa pride danes k meni očka in mi prinese – šopek ambrozije! Šopek!! Jaz ga primem in direkt letim ven, ker je naš mali ful alergičen in imamo že tako dovolj težav v tem času. On pa vesel, ker je mislil, da mi bo polepšal dan. ? Saj ne rečem, lepo od njega, ampak a jo je res tako težko prepoznat? Ta rastlina raste že dobesedno povsod, cveti na veliko in zgleda, da jo nekateri še vedno nabirajo za šopke?!Zdaj pa me res zanima a vi sploh veste, kako izgleda ambrozija? Bi jo prepoznali, če bi vam jo nekdo prinesel domov? Mali ima res hude težave, krvave oči, tečko diha in se mormo v času cvetenja prou izogibat rastiščem

meni je bilo  in je še cvetje ambrozije lepo in sem jo nabirala za šopek za domov, še preden je bila invazivna in alergična

Ne, pojma nimam.

Res. Kot moški… če pomislim na žensko, ki jo imam rad in bi jo rad razveselil… bi pač utrgal prvi cvet, ki ga vidim in ji ga podaril.

Ambrozija, kopriva, hortenzija (edino te prepoznam!) ali pa vrtnica… to mi je vse tako zelo podobno… Cvet je cvet (če si moški).

Po naslovu sem pričakoval da te je res kap. Škoda, vidim da samo kofetkaš

Ambrozija je tako brezvezna na pogled, da močno dvomim, da ti, avtorica veš, kako izgleda in ti je prinesel nekaj drugega. Če je pa res kanadsko rozgo nabral, pa lepo od njega, da ne uničuje za brezveze rastlin in nabira take, ki jih ni škoda.

Ena soseda ze po videzu obnašanja oreng čoknjena ima zeliščni vrt s katerim se rada pohvali. In ima med drugim tudi ambrozijo. Kdo ve kaj ona misli kaj je to zaeena rastlina. Ji že paše kak čaj ali mazilo iz nje.? Enkrat mije dala kozarec nekega kompota, pa so že pod  pokrovčkom kozarca bile stisnjene mačje dlake. Mogoče, da bolje dihta. Sem vzel pa foknil takoj v smeti vse skupaj. Se nisem trudil niti odpret in ven zlit.?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4478, 26.08.2025 ob 02:38

Ambrozija je tako brezvezna na pogled, da močno dvomim, da ti, avtorica veš, kako izgleda in ti je prinesel nekaj drugega. Če je pa res kanadsko rozgo nabral, pa lepo od njega, da ne uničuje za brezveze rastlin in nabira take, ki jih ni škoda.

Bi znalo biti tako, ja. Jaz sem tudi kar nekaj časa v luft skakala, češ, koliko ambrozije, pa nihče ne ukrepa, potem sem pa malo poguglala in ugotovila, da gre za zlato rozgo ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close