Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem jim všeč ne debela ne shujšana

Nisem jim všeč ne debela ne shujšana

Bila sem debela in eni osebki so se stalno vtikali v mojo kilažo ter me zbadali. So mi pa dali dodatno spodbudo, da shujšam. In to mi je uspelo. Zdaj me pa isti osebki zbadajo, da naj začnem malo jesti, da me je sama kost in koža, da se zdaj vidijo vse gube, da izgledam stara in podobno. Pa kaj bi oni sploh radi?!

Saj si v glavi govorim, da se ne smem ozirati na njihove opazke, a kljub temu se me dotaknejo. Res so zlobni! Očitno vedo, da se sekiram zaradi njih.

luba dusa. samo tvoj pogled nase je vazen.

in zdaj se ne gre vec za lepoto ampak zdravje.

bod no zrela pri teh letih pa  jih skini s kurca. naj te zbadajo..

ti jim odgovor. sem nagubana presuha grda ce hocte, ampak sem tud zdrava.

Kaj bi oni radi?

Kritizirali.

Ja, kritizirali bi radi. Rok-1, mene zanima kaj ti točno rečeš oz. narediš, ko te kritizira kdorkoli, oz. kaj kot kritizira nekdo, ki ti je blizu, sorodnik npr.?

Očitno ti ni nihče povedal – ne moreš zmagat! NE MOREŠ ZMAGAT!

Ljudje ki te kritizirajo te bodo vedno kritizirali. Neglede na to kaj narediš. Ker jih ne motijo tvoje stvari, imajo svoje probleme ki jih na tebi pucajo. Ti jim to dovoliš. Se trudiš jim ustrečt. Kar sicer ne moreš, bodo vedno nekaj našli, ma ok. Vprašaj se zakaj jim želiš ustrečt? So tvoji prijatelji? Se lahko zaneseš na njih? Jim zaupaš? So dobri ljudje? Jih želiš v svojem življenju? Izboljšujejo tvoje življenje? Zakaj ti je pomembno kaj oni mislijo? Ti vse najboljše misliš o njih?

V glavnem – NE MOREŠ ZMAGAT! Ugotovi kaj bi v življenju rada, kaj bi rada bila, KDO bi rada bila….in potem skladno s tem živi. ŽIVI SVOJE ŽIVLJENJE! Nimaš se kaj komu dokazovati. Tvoji ljudje te bodo imeli radi. Ostali – niso tvoji ljudje in so samo en šum tam. Nepomembni. Obkroži se s svojimi ljudmi. Ljudmi ki te podpirajo, spodbujajo, sprejemajo. Jih nimaš? Se zgodi, boljše nikogar kot to kar imaš sedaj. Slej ko prej boš našla svoje ljudi. Samo živi tako kot ti misliš da je prav. Si edina oseba v tvojem življenju ki bo vedno s tabo, kamor boš šla. Poskrbi za to da ti bo všečna 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Občutljivka, 25.08.2025 ob 12:16

Bila sem debela in eni osebki so se stalno vtikali v mojo kilažo ter me zbadali. So mi pa dali dodatno spodbudo, da shujšam. In to mi je uspelo. Zdaj me pa isti osebki zbadajo, da naj začnem malo jesti, da me je sama kost in koža, da se zdaj vidijo vse gube, da izgledam stara in podobno. Pa kaj bi oni sploh radi?!

Saj si v glavi govorim, da se ne smem ozirati na njihove opazke, a kljub temu se me dotaknejo. Res so zlobni! Očitno vedo, da se sekiram zaradi njih.

Briga te za to kaj drugi pravijo.

Pohvalno, da so shujšala, ne zaradi izgleda ali drugih. Napaka prvenstveno tvojega zdravja, za ohranjanje tega zdaj to tudi vzdržuje. Pomembno je edino kako se to počutiš v svoji koži in da si zdrava in briga te kaj govorijo drugi. Nisi nikomur nič dolžna.

Ljuba duša, koga mrhovinarji najprej napadejo? Tistega, ki pušča kri, ki je že ranjen in na tem, da izkrvavi. Če ne gre drugače si poišči psihoterapevtsko pomoč, ker si več kot očitno cota s katero si vsak ščurek briše umazano rit. Pa jim res ne upaš zapreti gobca s pripombo, da naj najprej sebe pogledajo v špeglu. Ko se bodo dobro pogledali jim nikoli več, do kraja življenja ne bo padlo na pamet, da bo dajali neslane pripombe o drugih. Seveda se boš, cota kakršna si po teh besedah ti veliko slabše počutila kot oni. Žal imaš več kot mizerno  samopodobo. Posledice zblojenih staršev. Pomagaj si, če si moreš. Pa še to, če ti te pripombe tala kakšen tipček ga poskusi takoj skenslat. Itak je vse vprašanje časa, kdaj te bo nogiral. Prehiti ga. Vsaj to si dolžna sama sebi.

Namesto, da se sekiraš, jim vrni.  Dobro si jih oglej in jim zmeči obraz vse, kar ni popolno na teh, ki te kritizirajo. Pa ne ukvarjaj se z njimi. Je nujno, da komuniciraš s temi? Daj samo s tistimi, ki so normalni. Če pa teh nimaš v bližini, imaš pa popolnoma drugačen problem.

Ti pa bosi taka, kakršna se bolje počutiš.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8456, 25.08.2025 ob 12:46

Ja, kritizirali bi radi. Rok-1, mene zanima kaj ti točno rečeš oz. narediš, ko te kritizira kdorkoli, oz. kaj kot kritizira nekdo, ki ti je blizu, sorodnik npr.?

Jaz?

Če začutim kot zlonamerno… večinoma ne rečem nič. Saj ni vprašanje. Lahko tudi komentiram – da jaz pač vidim zadevo drugače. Včasih jim potrdim – ja, prav imaš (sploh če je res tako) pa čeprav mi ne paše. Branim se načeloma redko, ker mislim da nima smisla, pa tudi učinkovito ni.

Potrditev dobro deluje – npr takole; Res je. Imaš kakšen nasvet kako to narediti? Moj pristop se izgleda na obnese…

Če pa je nekdo res bližnji – so večinoma dobronamerni; poskusim potlačiti godrnjajoč ego in dobro poslušati. Včasih – a ne vedno – mi uspe. Da slišim kaj res hočejo povedat. Potem v miru premislim. Če odločim da nima prav… preslišim tudi za vnaprej.

Če ima prav oz se odločim upoštevati… pa vsaj malo upoštevam. Vprašam za dodaten nasvet ali mnenje. Včasih tudi povem da je res tako in bom upošteval… a ne še zdaj takoj. Se bom npr prej še malo razvajal, lenaril, karkoli je pač tema.

kje pa najdete tak folk?

a res nimate tolk spostovanja do sebe, da kot je napisal nekdo gor, skinete s k*rca vse take?

razen ce obozujete drame, kot jih verjetno res, glede na ta forum in sama sekiranja, drame in kaj kdo drug rece. dejte se ze zavedat, da to kar folk misl o vas, nima nobene veze z vami samimi. tko vam bo lazje. aja, sej nocete da vam je lazje. raje ste vecne zrtve.

aja pa se nekaj, folk se odzove glede na vas same. oni niso krivi za vaso nesamozavest. so pa krivi, ker so debili.

ampak vecno ukvarjanje z debili vam prinese to da sami ratate debil ?

sem vesela, ker v zivljenju nimam nekoga s tolk nizko samozavestjo. ker bi jo kmal mel velik, ce bi se z mano druzil in nebi bli vecno *boge zrtvice* *lej kaj mi govorijo* nihce ampak nihce ne more nate vplivat, in ce bos tako energijo oddajala, bodo vidl da se ne morjo zajebavat s tabo.

Mogoče si prebereš, poslušaš – pravljico – …Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš – ( Kako sta oče in sin gnala osla ) . Ta ljudska pripovedka je meni kar fajn odprla oči. Zato ti rečem samo to- pripadaš, šteješ- točno takšna kot si.

Ti jimvsamo reci, Hvala za kompliment in če potrebujejo kakšen nasvet, kako se dobro počutiti, da si jim na voljo. ??☺️☺️☺️ Potem pa šaltaj temo ali zaželi lep dan.

igzekli…za energije, vibracije, frekvence – vesolja, boga, višjih sil…,  šteješ-  duša-  takšna kot si, …telo je pa samo umrljiva snov- materialni zunanji ovoj, ki se ga bo zažgalo ali zakopalo v zemljo- le ta te bo z veseljem sprejela pa naj si ali – …enkrat debela, suha, plešasta, brez treh zob, celulitasta,  koščena ali popolna – te nobeden ne vpraša anede- vse gre v promet smrti .. …in zdaj si še tu.. jutri te pa lahko že več ni…telo odmre — naj si bo suho ali pa debelo …in kaj zdaj…šow gre dalje …

ti živiš v svojem telesu, ne oni, tko da ni važno kaj si mislijo.. neguj ga, hrani, skrbi zanj… takih nergačov, dramakvinov, težakov pa se izogibi, kolikor je možno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close