V Ajdovščini
Anonimno 6282, 25.08.2025 ob 02:25
Bo neprofitna najemnina 450 eur za 72 kvadratov. Tako bodo “pomagali” mladim pravijo. Minimalna plača je pa koliko že?
Da bodo plačevali za najemnino manj kot četrtino svojega dohodka? Idealno je to. Koliko bi bilo po tvoje primerno? 25% za stanovanje in to tako veliko za dva na minimalcu je zadetek na loto. Pol manj kot stanovanja na prostem trgu. Koliko bi morali ljudi ostali subvencionirat po tvoje? Dva na minimalcu, z recimo dvema otrokoma (predvidevam glede na velikost da je za družine), subvencioniramo vrtec skoraj jurja za dva otroka, otroški dodatki recimo 300e, najemnino 400. 1700 mesečno. Koliko jim po tvoje pripada davkoplačevalskega denarja denarja? Koliko ljudi poznaš, da samo 25% dohodka oz. plače da za bivališče?
kaj hočeš povedat, 25.08.2025 ob 03:31
Da bodo plačevali za najemnino manj kot četrtino svojega dohodka? Idealno je to. Koliko bi bilo po tvoje primerno? 25% za stanovanje in to tako veliko za dva na minimalcu je zadetek na loto. Pol manj kot stanovanja na prostem trgu. Koliko bi morali ljudi ostali subvencionirat po tvoje? Dva na minimalcu, z recimo dvema otrokoma (predvidevam glede na velikost da je za družine), subvencioniramo vrtec skoraj jurja za dva otroka, otroški dodatki recimo 300e, najemnino 400. 1700 mesečno. Koliko jim po tvoje pripada davkoplačevalskega denarja denarja? Koliko ljudi poznaš, da samo 25% dohodka oz. plače da za bivališče?
Saj. Retardirani ste rak rana današnje družbe. Predolgo ni bilo vojne, da se to pobije in počisti.
450 € za 72 kvadratov? Jaz dajem 370 € za 12 kvadratov in deljena kopalnica in kuhinja.
Ampak kaj za vraga lahko delaš v Ajdovščini?
Bia Separations? Potem moraš biti najmanj mag. farmacije.
Minimalec je pa 1100 € na trr btw.
Je pa nadležno, da z davkoplačevalskim (mojim zasluženim) denarjem to gradijo, potem pa vzamejo še 450 € moje plače.
Stanovanje pa nikoli ni tvoje.
Dejansko, 25.08.2025 ob 05:34
450 € za 72 kvadratov? Jaz dajem 370 € za 12 kvadratov in deljena kopalnica in kuhinja.
Ampak kaj za vraga lahko delaš v Ajdovščini?
Bia Separations? Potem moraš biti najmanj mag. farmacije.
Minimalec je pa 1100 € na trr btw.
Je pa nadležno, da z davkoplačevalskim (mojim zasluženim) denarjem to gradijo, potem pa vzamejo še 450 € moje plače.
Stanovanje pa nikoli ni tvoje.
Minimalec je 950. Torej da pol za najem, še dobrih 200 za stroške in mu 200 ostane za življenje. To je res vzpodbuda za mlade.
Kaj daš ti, pa nikogar ne briga, Nobeden ti ni kriv, če si neumno.
Anonimno 8381, 25.08.2025 ob 05:38
Minimalec je 950. Torej da pol za najem, še dobrih 200 za stroške in mu 200 ostane za življenje. To je res vzpodbuda za mlade.
Kaj daš ti, pa nikogar ne briga, Nobeden ti ni kriv, če si neumno.
ti znaš res računati, ja… sam itak ne bo dobil stanovanja, partner -ica pa ima tudi minimalca ne, torej ostane 1200 ne ne 200. Se pa že da kaj nekaj krompirja kupit za ta denar
Domačin, 25.08.2025 ob 12:03
Ajdovscina je tak kraj, kjer se vidi veliko hal, tam pa je zelo malo zaposlenih se to so sorodniki.
Veliko ljudi je btezposelnih in kako bos potem grafil in kupovalstanovanja.
Nikakor.
Brezposelnih? V Wajdušni so sami penzionarji, mladi odhajajo, je pa en kup tujcev! Strajbali so Wajdušno!
Na vaseh bo penzionistov vedno več in če že bodo mladi, bodo to tujci.
Ljudje grejo študirat v Ljubljano in se nikoli ne vrnejo.
V bistvu sploh ne vem, kako ti ljudje preživijo. Ker ko si v Ljubljani, si v študentu ali v najemu, razen če šparaš od 16. leta do konca študija, pa imaš pol polog za kredit.
Ljudje nimajo denarja in nimajo kje živet.
Plače z univerzitetno izobrazbo so tam 1300-1400 €. Kaj boš s tem.
Uboge duše. Kaj res ne kapirate, da se bo treba spet privaditi na rodovne skupnosti, tako kot je bilo do druge svetovne vojne. Tri štiri ali celo še kakšna generacija v eni bajturini bolj primerni za svinje kot za ljudi. Nobene zasebnosti, intimnost vsem na očeh in ušesih in to zgolj med zakonci. Samske tete in strici za dekle in hlapce pri hiši, tako vidite je še vedno med albanjezi, pa jim kar gre, kajne. Zasebnost, udobje, celo komfort, otroci, avtomobili, to ni za rajo. Bogataši so pa od nekdaj tako živeli. Plavajte ali potonite! Samo nehajte bebljat, da vam je družba kaj dolžna. Če že kdo, so vam vaši starši, ki so vas neodgovorno naštepali.
najprej preberi navodila potlej komentiraj!
Hiše se oddajajo mladim parom ali družinam. Se pravi sta dva prihodka in pri družini še OD! Kar na koncu za bivanje v lastni hiši, s parkingom in vrtom sploh ni tako drago!
Soba v Ljubljani, za 15m2 je 350€ + stroški. V večsobnem stanovanju, kjer si s tujci deliš kopalnico in kuhinjo!
Ni ok res je. Se oproščamo. Bomo postavili nova stanovanja 100kv +, najemnina 50e s stroški, še avto ti častimo, otroke maš itak zastojn v vrtcu 9h plus otroški in olajšava….še zaslužiš. Pa poleti ti bomo častil 10dni morja, pozimi teden smučanja. Če te slučajno baba pusti ti novo zrihtamo. Bo dovolj? Če ne….ok vržemo še kkšno masažo enkrat mesečno, pa savno. Ti samo veselo otroke produciraj, medtem ko niti zase nisi zmožen poskrbet. Ti sam fukaj. Mi bomo pa potem za tebe in tvoj nafuk poskrbeli da boste v luksuzu. Da ne boste kjer prikarajšani. Ker vam pripada. Ker obstajate. Le kaj bi brez vas. Častimo z veseljem.
Forum je zaprt za komentiranje.