Kako lahko trgajo od pokojnine?
samo vprašam, 24.08.2025 ob 11:23
Neka druga vlada si bo spet izmislila nek nov prispevek… A ni višina pokojnine zajamčena pravica?
Zelo dobro vprašanje. Verjetno boš pozabil do naslednjega leta, ko so volitve.
Tik pred volitvami bodo dvignili za 2%, ob inflaciji 10%. Primitivci bodo veselo skakali in plesali še naslednji mandat.
Spomnite se ko boste potrebovali pomoč na domu ali pa oskrbo v DSO. Če ne veste koliko kaj stane, je bolje da se pozanimate sedaj.
Pa ne rečem, da boste dočakali, ampak večina, ki zna klofat po tipkah bi se lahko spomnila, da bo morda potrebno poskrbeti za starše. Ja če imajo hišo, stanovanje, se bo lahko od tega vzelo na koncu, ko se bodo prikazali podatki na zapuščinski ali pa boste sami doplačevali, če boste imeli kaj za dedovanje.
Vsaka stvar se mora enkrat začeti. in od zbranega 1. nakazila, se sedaj poravnavajo stroški za družinske oskrbovalce( do sedaj jih je plačal država) in še nekaj v DSO, po 1.12. pa se bodo vse ne bivanjske in prehrambene stroške krilo iz teh sredstev.
Malo pobrskajte in poglejte kaj vse se plača v DSO in koliko to zaračunajo.
Meni tudi zdrava pamet pove, da bodo nekateri starostniki potrebovali pomoc, dejstva mi pa povejo, da se taka pomoc v drugih drzavah placuje iz splosnih davkov. In lahko je placati tisti procent nekomu z visokim dohodkom, tega se opazili ne bodo, ampak revni upokojenci morajo gledati na vsak cent, da prezivijo, koristi od tega davka pa nimajo. Korist imajo vedno bolj samo se privilegiranci.
Pol NVOjev bi lahko crtali in denar namenili za oskrbo za na stara leta, ampak stari ljudje nobeni vladi niso prioriteta, ker ne demonstrirajo, ker ne ne strajkajo, ce pa ze, se pa iz njih norca delajo in delate, potem pa svetohlinsko trdite, kako je ta davek zanje potreben.
mamka Miška, 24.08.2025 ob 15:15
Spomnite se ko boste potrebovali pomoč na domu ali pa oskrbo v DSO. Če ne veste koliko kaj stane, je bolje da se pozanimate sedaj.
Pa ne rečem, da boste dočakali, ampak večina, ki zna klofat po tipkah bi se lahko spomnila, da bo morda potrebno poskrbeti za starše. Ja če imajo hišo, stanovanje, se bo lahko od tega vzelo na koncu, ko se bodo prikazali podatki na zapuščinski ali pa boste sami doplačevali, če boste imeli kaj za dedovanje.
Vsaka stvar se mora enkrat začeti. in od zbranega 1. nakazila, se sedaj poravnavajo stroški za družinske oskrbovalce( do sedaj jih je plačal država) in še nekaj v DSO, po 1.12. pa se bodo vse ne bivanjske in prehrambene stroške krilo iz teh sredstev.
Malo pobrskajte in poglejte kaj vse se plača v DSO in koliko to zaračunajo.
Po tvoji logiki se potem lahko penzija kar niža in niža… do koliko % pa? 10, 20, 40? Ali mogoče za polovico??
davki, 24.08.2025 ob 16:05
Meni tudi zdrava pamet pove, da bodo nekateri starostniki potrebovali pomoc, dejstva mi pa povejo, da se taka pomoc v drugih drzavah placuje iz splosnih davkov. In lahko je placati tisti procent nekomu z visokim dohodkom, tega se opazili ne bodo, ampak revni upokojenci morajo gledati na vsak cent, da prezivijo, koristi od tega davka pa nimajo. Korist imajo vedno bolj samo se privilegiranci.
Pol NVOjev bi lahko crtali in denar namenili za oskrbo za na stara leta, ampak stari ljudje nobeni vladi niso prioriteta, ker ne demonstrirajo, ker ne ne strajkajo, ce pa ze, se pa iz njih norca delajo in delate, potem pa svetohlinsko trdite, kako je ta davek zanje potreben.
Veš, koliko stane v Avstriji DSO?
Svojcem se bolj splača najeti 2 negovalki in jih plačati, da ima ostarela oseba 24/7 nego.
Takšne zabitosti še svet ni videl, da bi zabita fuknjena čreda kar sama hotela, da ji mafija vse pobere.
Podoben je primer z vodo, kjer ti voda priteče iz zemlje, na tvojem dvorišču in si si sam zgradil vodnjak.
Pa pride mafija, pa reče, zdaj boš pa plačal davek na vodo.
Pa to ne moreš drugega, kot vzeti macolo in mafiji glavo razbit.
Končno rekord za zabito fuknjeno čredo. Pa vidim, da zabita fuknjena čreda še bolj navija za davke in hoče postati najbolj obdavčena čreda na svetu.
Slovenija v letu 2025 postala najbolj (75%) obdavčena država EU
robi9, 24.08.2025 ob 17:55
Končno rekord za zabito fuknjeno čredo. Pa vidim, da zabita fuknjena čreda še bolj navija za davke in hoče postati najbolj obdavčena čreda na svetu.
Slovenija v letu 2025 postala najbolj (75%) obdavčena država EU
No, Elektro Hanza ima po njihovih letnih poročilih 70 zaposlenih in ne 300, kot se hvalijo na svoji strani.
In v 2024 so imeli NIŽJE stroške plač kot leta 2023, družbenik je imel izplačila 200.000+€.
Ena361: nisem spremljala teh novih odtegljajev, ampak 1300 je še malo za dementno osebo. To verjetno velja za tiste, ki že imajo sobo oz. posteljo v domu. Le-teh je pa po domovih zelo malo. Kaj pa vsa ostala raja? Ni negovalcev, ni sester, ni prostora, celo prostovoljcev je vedno manj. Mlajših upokojencev pa ne marajo, ker so za njih še vedno previsok strošek. Če bom kdaj potrebovala dom, me bodo negovali indijci, muslimani, mešani, samo naše gore list ne. 44 mio so dobili samo 1. mesec. Za mojo mami, ki bo v kratkem stara 94 let, skrbi brat, ki ne bo po njej dobil nič. Drugi brat, ki ima 2. pogodbi o dosmrtnem preživljanju, je že 10 let ne pride niti pogledat. Mami leži, ne vstane več. Bolijo jo kosti od nenehnega ležanja, sama niti nima več moči, da bi se premikala. Pokojnino ima minimalno, čeprav je oddelala 35 let v fabriki in plačevala davke in prispevke. V dom ne želi, ker je zanjo to predjamski grad. Oprosti, verjetno sem malo zgrešila temo.
Forum je zaprt za komentiranje.