Dodatek k plači
Lep pozdrav vsem ❤️
V prihodnjem šolskem letu (in predvidoma do zaključka 9.letke OŠ), bom spremljevalka učenki redne OŠ, na invalidskem vozičku. Razlog – spina bifida, okvara že od rojstva. Ker se naloge D. M. zelo razlikujejo od prejšnjih delovnih izkušenj, me zanima, če mi pripada kakšen dodatek k plači. Izvajala bom namreč, poleg ostalih obveznosti, “medicinsko” zahtevno kateterizacijo deklice vsak dan, 2x. Ima kdo podobne izkušnje? Hvala ? Naj pripomnim. Delo mi je v veselje oz. se sklada z mojim načinom življenja, pomagati.
Gospa, vkolikor vas ne zaposluje nekdo “osebno”, v vasem primeru bi lahko bili delodajaci npr. starsi, in bi se pogajali ena-na-ena, zagotovo ne. Sem kar prepricana, da ste izbrani z enega od v tem letu res stevilnih oglasov za spremljevalca otroka (vrtec, OŠ, SŠ). Otroci so zelo razlicnih potreb oz. zahtevnosti: od sladkornih bolnikov, hudih alergikov, avtistov, tistih na invalidskem vozicku oz. drugace telesno gibljivo oviranih, tistih s tezjimi kronicnimi boleznimi… Tu je delodajalec vrtec/sola in za vse je placilo isto. Ja, se strinjam, da je spekter pomoci potrebnih zelo sirok in nikakor niso vsi otroci enako “zahtevni”. Vendar zenkrat je po zakonu tako.
Dodatek boste imeli, ko/ce jo boste spremljali npr. na kak obvezen solski tabor, saj boste tudi ponoci z njo.
Se glede “zahtevne medicinske” katetrizacije (t.i intermitentne) : Gospa, ko boste osvojili ta del, vama bo z deklico zgolj rutina. Res. Kot odrasla oseba imejte v glavi, da je njej veliko bolj nelagodno kot vam. Ker pa bosta dolgo skupaj, si bosta zaupali in scasoma ne vec veliko miselne teže temu namenjali.
Srecno!
Forum je zaprt za komentiranje.